LR Freelander zagazować czy nie

29 Mar 2010, 12:58

Kaskaderr ! 8l po miescie jak ty to robisz . Mnie w jezdzie mieszanej 50/50 mniej niz 9,3l/100 nie chce zejsc .A jezdze bardzo delikatnie .
kostass
Początkujący

Miejscowość: Łódź

29 Mar 2010, 15:36

kaskaderr napisał(a):Kilka znajomych osób mających TD4 przy tegorocznej zimie korzystali z mojej pomocy przy odpalaniu. Tak to jest z tymi dieslami przy -20'C i nasze paliwa
niee tak jest jak ktoś o silnik nie dba, ja mam L serie i nie miałem żadnym problemów zimą, więc wypraszam sobie.
Legion1349
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice

29 Mar 2010, 16:33

Kupiłem Freelandera już z gazem. Instalacja z 2006 r. Spalanie ok 12,5. Jeśli chodzi o różnicę na gazie i na benzynie to jakoś nie jest odczuwalna w moim przypadku. Zauważyłem jednak dziwną prawidłowość. Jeżdżąc na gazie gdy odpalam zimny samochód (nawet jak postoi 3-4 godziny) to silnik kręci ze 4 razy dopóki odpali a sam moment między ostatnim obrotem a wskoczeniem na ładne mruczenie jest taki... nienaturalny nie wiem jak to określić. Ten ostatni obrót jest tak dziwnie przeciągnięty i dopiero silnik wskakuje na swój prawidłowy dźwięk.

Natomiast gdy pojeżdże ze 2-3 dni na samej benzynie i troche go przeczyści z tego gazu to problem znika, odpala na dotyk, zastanawiam sie czego to moze byc przyczyna bo na chłopski rozum to coś ten gaz mu musi przeszkadzać.

Butle mam 50l położoną w poprzek w bagażniku. Zajmuje od groma miejsca dlatego zazwyczaj jeżdże ze złożonymi tylnymi siedzeniami, wtedy można napakować w niego sporo.
Arizz
Nowicjusz

Miejscowość: Białystok

29 Mar 2010, 18:22

jaką masz instalację LPG sekwencja czy mieszalnik przed kolektorem dolotowym ?
Przemas74
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin

30 Mar 2010, 10:47

Sekwencja.
Arizz
Nowicjusz

Miejscowość: Białystok
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Techniczne sekrety Toyoty GR Yaris
    Toyota GR Yaris wymyka się motoryzacyjnym schematom. Z zewnątrz przypomina miejskiego hatchbacka. W środku przemyca zaawansowany napęd 4x4, mocny silnik, lekką konstrukcję z włókna węglowego i aluminium, gruntownie ...