REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
a podasz jaki to olej?PhantomASA1 napisał(a):jest jeden olej,z którym żaden inny nie może się równać,do mocnych silników
No własnie nigdzie nie znalazłem ale w USA bardzo sobie chwalą ten olej no i spełnia najnowszą normę olejową ILSAC GF-5. Gdzieś wyczytałem, że Mobil na EU robi oleje Mopar'a ale czy to prawda?PhantomASA1 napisał(a):Mopar to chyba USA,ale skoro nie ma typowej karty charakterystyki, to?!
No właśnie to jest ciekawe że nigdzie nie można ich znaleźćPhantomASA1 napisał(a):danych MOPARA nie znajdę za Chiny
Ok, to ja wtedy zdecyduję który wybiorę Gulfa czy Elfa i zobaczymy jaka będzie różnica do tego na którym obecnie jeżdżę czyli Mopara.PhantomASA1 napisał(a):jutro podam, który olej jest lepszy
Jechałem w trasie przy 37 stopniach na zewnątrz i dynamika lepsza niż na poprzednim oleju, zauważyłem też że jak stałem na światłach przy takiej temperaturze to ruszanie przebiegało jakby lżej, czułem że silnik robi to po prostu z większą lekkością.PhantomASA1 napisał(a):Silnik musi podczas upałów dobrze się zbierać bo wskażnik lepkości 179 to już nie jest byle co