Opadnięta szyba Scenic 2

03 Gru 2021, 15:25

Witam! Tak jak w temacie, zaczęła się zima to i zaczęły wychodzić kolejne problemy. Wjeżdżając do galerii opuściłem szybę żeby wziąć bilet, gdy już chciałem ją zamknąć szyba odpadła na sam dół. Boczek zdjąłem i zajrzałem do środka, linka jest napięta a klikając opuszczenie szyby silniczek słychać że działa, w górę jest 0 reakcji. Pierwsze pytanie - mogę jakoś ją podnieść pod samą górę ręcznie, tak żeby została już wysunięta i nie opadała? Muszę dojechać do domu, a nie uśmiecha mi się tak jechać przez autostradę. A drugie pytanie - w czym może być przyczyna? Czytałem o module sterowania szyb, ale nie mam pojęcia jak potwierdzić jego winę, a wydawać niepotrzebnie pieniędzy mi się nie uśmiecha.
Mega dziękuję z góry za szybką pomoc, bo kolejnej godziny jazdy z folią spożywczą nie dam rady jechać
Glajcu
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 01 2021
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Renault Scenic 2
Silnik: 1.5 dCi 84KM
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003
  • 03 Gru 2021, 15:38

Spadła Ci do samego dołu nic nie wystaje ponad krawędź drzwi żebyś mógł ją złapać?

Glajcu napisał(a): w górę jest 0 reakcji
    Nie słychać też takiego charakterystycznego pykania po wciśnięciu/pociągnięciu przycisku do podnoszenia?
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

03 Gru 2021, 16:45

Właśnie nic nie wystaje, a te charakterystyczne pykanie to właśnie ten dźwięk, ale słychać je tylko dając w dół, do góry 0 dźwięków
    Glajcu
    Nowicjusz

07 Gru 2021, 11:09

Problem rozwiązany, trzeba było przysługiwać kawałek przewodu - urwał się
    Glajcu
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak Lexus zwiększa bezpieczeństwo na drogach?
      Nowoczesne systemy multimedialne, klimatyzacja schładzająca wnętrze w sekundy czy ciekawy design sprawiają, że kochamy nowoczesne samochody, ale to niespotykany dotąd poziom oferowanego przez auta bezpieczeństwa imponuje ...