Policyjne cwaniaki

07 Lip 2016, 09:13

Nigdy nie spokałem się z tego typu akcjami. Że niby na jakiej podstawie mandat mogą wystawić? Zmierzą odległość?
zachary
Aktywny

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 13 05 1998
Przebieg/rok: 27tys. km
Auto: Opel Astra

07 Lip 2016, 10:49

zachary napisał(a):Że niby na jakiej podstawie mandat mogą wystawić?

No właśnie podstawy do czegoś takiego nie ma. Liczą pewnie raczej na zestresowanie kierowcy, który zdenerwowany przyjmie mandat i tyle...
Dlatego podczas rozmowy z policją przede wszystkim należy zachować spokój :naughty:
Ubea
Początkujący

Miejscowość: Wrocław
Paliwo: Benzyna

08 Lip 2016, 10:57

Trzeba zachować spokój, ale też trzeba znać swoje prawa, żeby nawet w zdenerwowaniu umiec się broni. Dlatego dobrze, że poruszamy takie tematy :)
Vailant
Nowicjusz

Auto: nie mam

20 Lip 2016, 11:31

Trochę nie rozumiem, jakie mają podstawy do postawienia mandatu w ten sposób. Tak samo mogli by cykać foty na różnych odcinakach drogi i obliczając średnią wysyłać mandaty, gdyby okazała się zbyt wysoka.... bezsensu
kamaMa
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 09 1982
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiat 500
Silnik: 1.0 TwinAir Turbo
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

20 Lip 2016, 11:47

kamaMa napisał(a):Trochę nie rozumiem, jakie mają podstawy do postawienia mandatu w ten sposób.

Podstawy do wystawienia mandatu w taki sposób nie ma. Ale zdenerwowany kierowca różne rzeczy przyjmie. Dlatego piszemy o tym, by kierowcy nie łapali się w taką pułapkę :wink:
Ubea
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

26 Sie 2016, 09:37

Też tak uważam! Nie trzeba kozaczyć bo wiadomo, że oni i tak w początkowej fazie wygrają, ale spokojnie poczytać, dowiedzieć się o podsawowych prawach i wtedy będzie gites.
Draningkiss
Nowicjusz

Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Audi A4

20 Paź 2016, 14:58

Mnie ostatnio zdziwiło, jade za policją koło 50/km nagle oni hamują i jadą z 30km/h a ja tak za nimi :D chociaż i tak niedługo bo później skręciłam ale nie wiem co chcieli tym osiągnąć, w każdym bądź razie nic przednimi nie jechało.
karolina1994
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 12 2015
Auto: Renault Laguna II
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001