Pomoc w zakupie auta, konkretne modele. Co powiecie

30 Lis 2010, 13:17

[link do oferty na Allegro wygasł] tu znalazlem perełke, co myslicie o niej?
Jest pare ale, pytałem się czy przebieg autentyczny, facet powiedział, że jak najbardziej tak, bo stała chyba z 2 lata na parkingu policyjnym bo była kradziona, teraz ma nowy dowód i i niby wszytko jest ok, jak to do końca sprawdzić, chce podjechać z samochodem na Policje i poprosić o sprawdzenia, czy nie będzie z tym problemu? Pytałem się faceta czy możemy podjechać na stacje SKP, oczywiście też nie ma problemu. Rozrząd wymieniany ponoć 1500 km temu. Już na zimówkach. Jedynie te amorki do roboty, wyjdzie na SKP. Za te pieniadze w tym stanie to chyba dobra propozycja co myślicie. Wielkie dzięki

[ Dodano: 30 Listopad 2010, 12:38 ]
Acha, jeszcze jedno pytanko. Nie mam zniżek na OC, czy jeżeli ja kupie auto na siebie i potem zrobie współwłaściciela osobę która ma zniżki to wtedy zniżki przejdą też na mnie? Czy głównym kupującym musi być osoba która ma zniżki. Jak to obejść w przypadku gdy nie możemy zabrać z sobą głównego kupującego? Mógłbym zrobić tak że ta osoba mi się podpisze na pustej kartce, a ja wypełnie umowę. Oczywiście ona o wszystkim wie, tylko nie może ze mną jechać. Pozdrawiam
matika
Nowicjusz

Miejscowość: slask

30 Lis 2010, 13:43

Możesz podjechać na policje i sprawdzić czy da sie go normalnie zarejestrować,co do samej 323 to moim zdaniem była puknięta w tył (klapa jest troche krzywo spasowana).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

30 Lis 2010, 18:46

a mis ie wydaje ok... nawet jak byla lekko klapnieta wzadek to jesli nie robi 4 sladow to mozna brac. A co do spasowan to auto nie jest nowe mogło sie os powyginac juz;) takie moje zdanie;)

ale barol91 jak zawsze wypatrzyl cos czujnym okiem;) i warto to sprawdzic. (dla spokojnego snu po ewentualnym zakupie)
Bo samochód to kumpel, im dłużej go znasz tym bardziej go cenisz.
Bloob
Początkujący

Miejscowość: Polska
Auto: Honda Civic VI 5d
Silnik: 1.4 90KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

30 Lis 2010, 19:09

Hehe no to wiadome.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

30 Lis 2010, 20:47

No ale jak widzicie zakup tej mazdy. Dla mnie zastanawiające jest, że koleś włożył w sama instalacje 2500 rok temu( wymnil tez inne rzeczy, ponoć wydał od marca tamtego roku 10000), a teraz sprzedaje za 3200. Może mi to ktoś wytłumaczyć?

[ Dodano: 1 Grudzień 2010, 10:11 ]
A powiedzcie mi co sadzicie o tej BMW
[link do oferty na Allegro wygasł]
Facet za 4500 jest w stanie ja sprzedac
matika
Nowicjusz

Miejscowość: slask
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jesień i niespodziewane leśne zwierzęta na drodze
    Teraz, kiedy zmierzch zapada dużo szybciej, a dodatkowo pogoda potrafi być mglista i deszczowa, łatwo można nie zauważyć zwierzęcia wybiegającego na jezdnię. Większość dzików, saren i innych leśnych zwierząt ginie ...