Problem z radiem, nie chce się ponownie uruchomić - Passat B6

23 Sie 2020, 09:51

Witam !
Wystąpił u mnie problem z radiem , które kupiłem do auta ( Passat B6 ) .
Podłączyłem je zgodnie z instrukcją co nie było trudne , wsadziłem radio , ramkę , włączyłem zapłon radio się uruchomiło sprawdziłem czy sygnał ładnie odbiera ( wszystko w jak największym porządku ) niestety po wyłączeniu zapłonu i po ponownej próbie radio już się nie chce uruchomić .
Wyciągnąłem więc wtyczkę podpiąłem jeszcze raz ( myślałem , że może coś nie styka ) . Odpalam auto radio się uruchomiło lecz po zgaszeniu auta i przy ponownej próbie znowu się nie włącza .
Za każdym razem musiałbym odpinać kostkę i podpinać ponownie .
Czy spotkał się ktoś z podobnym problemem , bądź zna sposób rozwiązania tego uciążliwego incydentu ?
Jacek12102
Obserwowany

24 Sie 2020, 08:27

W pierwszej kolejności sprawdź czy po wyłączeniu zapłonu i ponownym włączeniu na plusie po stacyjce w kostce od radia jest plus aktywny i tak samo na stałym plusie z akumulatora. Jeżeli tak to znaczy że problem leży w samym odbiorniku. Być może są jakieś ustawienia które powodują że radio od razu nie uruchamia się ponownie.

Napisz jeszcze jaki to dokładnie model radia.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

01 Maj 2021, 06:15

Witam. Mam podobnym problem, czy znalazk Pan rozwiązanie?
wojtekk565
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jedź swoim torem i trzymaj się właściwego pasa
    Niebezpieczne zjeżdżanie samochodów na sąsiedni pas ruchu, zwłaszcza na zakrętach oraz przekraczanie linii wyznaczającej granice toru jazdy to tylko niektóre z bardzo niebezpiecznych nawyków kierowców, ...