Problem z wgraniem nawigacji Kenwood

25 Sty 2015, 13:05

Witam.

Kupiłem miesiąc temu samochód od dealera. Auto posiada przedni panel Kenwood DDX 7029. Miał wymieniany akumulator, więc wszystko się zresetowało- ja jako nowy właściciel nie otrzymałem informacji dot. ponownej instalacji radia. Jak dotychczas to udało mi się podłączyć moduł Bluetooth , telefon, aktualizowałem oprogramowanie i sterowniki do dźwięku, wsteczną kamerę podłączyłem.. Wszystko działa jak powinno, jednak nie potrafię rozgryźć nawigacji. Dostałem od dealera jedynie instrukcję obsługi tego radia, ale nic więcej.. Moduł nawigacji jest, bo poprzedni właściciel miał mapy, ale ja nie potrafię tego zainstalować.. zdjęcie z głównego menu: http://imgur.com/gmDKI53
Po kliknięciu w ikonkę NAVI ukazuje się napis: brak map.. Nie wiem jak mam je zdobyć, kupował nie będę, gdyż poprzedni właściciel jakoś z nich korzystał. Jest możliwość może, by wgrać jakieś darmowe mapy typu OSMapa? Bo chyba automapy nie ma możliwości wgrania? Bo zakupiłem sobie kiedyś AM, a teraz takie wielkie zaskoczenie z tą nawigacją..
Proszę o pomoc. :!:
FREESTYLER16
Obserwowany

Auto: Hyundai Santa Fe II 4WD
Silnik: 2.2 CRDi
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2007

28 Sty 2015, 00:27

FREESTYLER16 napisał(a):Po kliknięciu w ikonkę NAVI ukazuje się napis: brak map.. Nie wiem jak mam je zdobyć, kupował nie będę, gdyż poprzedni właściciel jakoś z nich korzystał.

Może mapę miał na karcie pamięci i zabrał ją ze sobą. Dlatego podczas uruchomienia otrzymujesz taką informację.

Tu masz manual do tego modelu w wersji polskiej.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

28 Sty 2015, 11:23

ten model nawigacji kenwood nie miał jeszcze na wyposażeniu slotu na karty SD. Jedynym sposobem komunikacji jest port USB. A tą książeczkę otrzymałem od dealera.
FREESTYLER16
Obserwowany

Auto: Hyundai Santa Fe II 4WD
Silnik: 2.2 CRDi
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2007