Rekalkulacja składki OC w nowym aucie

13 Lut 2015, 13:48

To dlaczego dzisiaj przyszedł do mnie zwrot pieniędzy za OC za poprzednie auto? Ja nie kupowałem na nie polisy, a mimo to przyszedł zwrot, bo pewnie nowy właściciel wypowiedział umowę...
Robus
Początkujący
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: Matiz
Silnik: 0.8i
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

13 Lut 2015, 14:43

Atlasik20 napisał(a):To dlaczego dzisiaj przyszedł do mnie zwrot pieniędzy za OC za poprzednie auto? Ja nie kupowałem na nie polisy, a mimo to przyszedł zwrot, bo pewnie nowy właściciel wypowiedział umowę...

W sensie, że sprzedałeś samochód bez OC? Czy przekazałeś opłacone na jakiś okres? Jeśli było chociaż trochę opłacone to po wypowiedzeniu przez kupującego otrzymujesz zwrot, czyli tak jak wcześniej napisałem ;)
Finansolog
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 10 10 2007
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: BMW
Typ: Sedan/Limuzyna

13 Lut 2015, 14:44

Jeśli nowy właściciel wypowie polisę oc, to zwrot za oc jest wysyłany do ostatniego sprzedającego.

Ubezpieczenia dobrowolne np. AC, NNW, ASS są rozwiązywane automatycznie z data sprzedaży pojazdu i zwrot jest wysyłany do osoby która polisę zawierała.

Urszula Zimnoch
mfind
Aktywny

Zdjęcia: 4
Auto: Volvo S40

13 Lut 2015, 19:18

Auto sprzedałem z ważnym OC na ok 2 miesiące, ale nie było opłacane przeze mnie.
Robus
Początkujący
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: Matiz
Silnik: 0.8i
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1998

14 Lut 2015, 10:05

Atlasik20 napisał(a):Auto sprzedałem z ważnym OC na ok 2 miesiące, ale nie było opłacane przeze mnie.
To z tego powodu, tak jak wyżej odpowiedział mFind :)
mfind napisał(a):Jeśli nowy właściciel wypowie polisę oc, to zwrot za oc jest wysyłany do ostatniego sprzedającego.
Finansolog
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 10 10 2007
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: BMW
Typ: Sedan/Limuzyna