Różne kolory światła - nowe żarniki

29 Cze 2011, 22:50

Dziś padł mi żarnik w reflektorze i byłem zmuszony kupić nowy, a że podobno wymienia się parami to kupiłem dwa identyczne. W sklepie sprzedawca zapewniał, że są oryginalne Philips. Porównywałem ze starym przepalonym żarnikiem i wyglądają identycznie.

Po zamontowaniu ich żarniki świecą różną barwa światła. Czy to normalne? Dwa nowe żarniki i różnią się barwą? Jeden świeci bardziej na biało (nieco silniejszym światłem) a drugi świeci nieco bardziej na żółtawo. Wiem, ze żarniki potrzebują czasu na rozświetlenie, ale oba są nowe, kupione w tym samym sklepie i tym samym czasie.

[link wygasł]
[link wygasł]
[link wygasł]
[link wygasł]
[link wygasł]
[link wygasł]
Barcia
Nowicjusz

Auto: Audi A4
Paliwo: Benzyna + LPG

10 Lip 2011, 09:50

Zamień miejscami to będziesz wiedział czy to wina palnika czy przetwornicy,czy instalacji elektrycznej.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy płukanki do silnika rzeczywiście pomagają?
    Temat płukanek do silnika to powód do niekończące się dyskusji. Niektórzy uważają, że użycie płukanki nie tylko nie pomaga, ale może nawet zaszkodzić silnikowi. Inni są fanami płukanek i stosują je jako środek ...
    Brąz i czerń - wyjątkowa wersja Lexusa NX
    Lista specjalnych modeli Lexusa robi się coraz dłuższa. Po sedanie IS ze wstawkami w kolorze indygo oraz coupé LC pokrytym specjalnym, zielonym lakierem czas na wyjątkową odmianę Lexusa NX. SUV już wkrótce trafi ...