Samochód - 25 - 32 tys

09 Wrz 2011, 10:02

Witam,

chce zmienić auto i szukam czegoś co ma dość sporo miejsca w środku.
Do tej pory jeździłem małym Peugeotem 307 , za to z mocnym silnikiem i bardzo bogatym wyposażeniem.

Planuje zamienic go na auto z bardziej dostępnymi częściami zamiennymi itp.

Pomysł jest na

VW Passat B5 2004-2005 rok silnik 1.9 130 KM
ASTRA / VECTRA 2005 -2008 silnik 1.9 150 KM
Ford Mondeo - podobnie z silnikiem

Oczywiście wszystko w kombi.

Auto potrzebne mi do jazdy zarówno do pracy jak i na codzień (robie około 40tys km rocznie), czesto jade do klienta gdzie jeszcze nie wybudowali dróg itp. Jezdze dużo po dziurach. Peugeot to wytrzymywał.

Mam znajomych którzy jeżdzą starszymi passatami i nie narzekają, natomiast to auto najmniej mi sie podoba z podanych.
Nie znam nikogo kto jezdzi pozostałymi aby usłyszeć jakąś opinie, pozytywną lub negatywną.

Jest ktoś kto mógłby coś powiedzieć na ten temat?

Pozdrawiam,
Jarek
Jarrek
Nowicjusz

Auto: Peugeot 307 2.0 HDI 136 KM

09 Wrz 2011, 13:02

Ja do Twojej listy dopisałbym honde, auto o ładniejszej lini nadwozia (szczegolnie w wersji sedan) i bardzo dobrym silniku, [link do oferty na Allegro wygasł] .

Proponuje podjechac do jakiego komisu i zobaczyc jak sie jezdzi tym autm
Biedrona
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: rzeszow
Auto: Honda accord VII

09 Wrz 2011, 13:03

opcjonalnei moge jeszcze polecic volvo v50 [link do oferty na Allegro wygasł] .
Biedrona
Początkujący
Awatar użytkownika

09 Wrz 2011, 13:21

Hamondiero
Nowicjusz

Auto: Megane 1.4 RT

09 Wrz 2011, 13:29

Biedrona napisał(a):Ja do Twojej listy dopisałbym honde, auto o ładniejszej lini nadwozia (szczegolnie w wersji sedan) i bardzo dobrym silniku, [link do oferty na Allegro wygasł] .

Proponuje podjechac do jakiego komisu i zobaczyc jak sie jezdzi tym autm

Przecie to z linku to anglik ;/ ale w tej cenie powinno się znaleźć coś z początku produkcji europejskiego
Piotr755
Nowicjusz

Miejscowość: Wwa

09 Wrz 2011, 14:12

Volvo tez mi się podoba ale kuzynka ma takie własnie. Jak działa to jest super ale koszty napraw to są na poziomie mojego peugeota.. / Właśnie dlatego szukam czegoś bardziej możliwego do naprawy we własym zakresie.

Honda ma zbyt duży silnik. Za dużo na paliwo :)
Moj Peugeot przy silniku 2.0 pali miedzy 5-7 l na 100 i to mi odpowiada. Nie chciałbym wydawac więcej na paliwo :)
Jarrek
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uwaga rower
    Kiedy sezon rowerowy w pełni, warto wiedzieć parę rzeczy. Tym bardziej, że niektóre przepisy pozwalają rowerzystom na zbyt wiele, co naraża samego rowerzystę na niebezpieczeństwo. Ale to jest właśnie Polska - ci, którzy ...

09 Wrz 2011, 17:23

Piotr755 napisał(a):Biedrona napisał(a):Ja do Twojej listy dopisałbym honde, auto o ładniejszej lini nadwozia (szczegolnie w wersji sedan) i bardzo dobrym silniku, [link do oferty na Allegro wygasł] ... 68341.html .Proponuje podjechac do jakiego komisu i zobaczyc jak sie jezdzi tym autmPrzecie to z linku to anglik ;/ ale w tej cenie powinno się znaleźć coś z początku produkcji europejskiego

Aukcja byla podana przypadkowo w celu pkazania jak dany model wyglada, tak w tej cenie mozna kupic poczatek prod (2003-04)

Jarrek napisał(a):Honda ma zbyt duży silnik. Za dużo na paliwo Moj Peugeot przy silniku 2.0 pali miedzy 5-7 l na 100 i to mi odpowiada. Nie chciałbym wydawac więcej na paliwo

Honda spala okolo 6 l ON wystepuja modele z skrzynia 6 co znacznie zmniejsza zuzycie paliwa. Jedynie co moze odstraszyc to pojemnosc silnika 2,2 a dokladnie mam na mysli cene ubezpieczenia.

Jezeli auto ma bardzo malo palic proponuje octavie 1,9 110KM ktora kiedys sam jezdzilem przy spokojniej delikatniej jezdzie mozna sie zmiescic spokojnie w 5l ON => [link do oferty na Allegro wygasł]
Biedrona
Początkujący
Awatar użytkownika

09 Wrz 2011, 17:30

Skody bardzo mi się podobają, ale specjalnie jej nie wypisywałem, ponieważ jedyna skoda jaka wchodziłaby w zakres moich wymagań to ta z silnikiem 2.0 - a słyszałem raczej niepochlebne opinie na jego temat. Jeden z moich kolegów ma taką z 2010 roku. I już narzeka, wczesniej jezdził 1.9 i było super.

Moc w silniku 1.9 jest dla mnie nie do zaakceptowania. Już przy VW schodze w dół w porównaniu do Peugeota :)
Jarrek
Nowicjusz

09 Wrz 2011, 17:53

Jarrek napisał(a):Moc w silniku 1.9 jest dla mnie nie do zaakceptowania. Już przy VW schodze w dół w porównaniu do Peugeota

w takim razie dokonales juz wyboru, zostaje octavia :mrgreen:
Biedrona
Początkujący
Awatar użytkownika