REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
franccc napisał(a):Pomiędzy sportowymi osiągami a brakiem możliwości wyprzedzania jest jeszcze masa przestrzeni, w której da się znaleźć odpowiedni model.
Swoją drogą Altea 100 koni nie jedzie, po czym podajesz że w C-max (1374 kg) każdy silnik ok, czyli autor może sobie wybrać 1,6/100 i już będzie wyprzedzanie jak w AMG V8 biturbo?
No to pytanie co robiła taka Astra G z silnikiem 1,2 i 60 końmi na ulicy, kto to dopuścił do ruchu skoro dla Ciebie 1,6/100 koni = brak możliwości wyprzedzania?
franccc napisał(a):A gdzie tu widzisz jakąś sprzeczność? Każdy silnik w cmax technicznie jest ok, jakby sobie wymyślił 1.6 to też bym zwrócił uwagę na słabą dynamikę
Trevor napisał(a):to tak samo w Altei 1,6 też jest technicznie ok.
Tiry na autostradach jadą prawym pasem 90-110 max to chcesz powiedzieć że takie 1,6 nie wyciągnie tyle? Ja swego czasu Punto 1,2 na niemieckim autobahnie wyprzedzałem sporo aut nie tylko tiry, więc bez jaj już..galakty napisał(a):1.6 MPI w takim klocku z kilkoma osobami i bagażami nie nadaje się do sprawnej jazdy i tyle. Tym bardziej jak autor chce "sprawnie" wyprzedzać TIRy na autostradzie.
Trevor napisał(a):Tiry na autostradach jadą prawym pasem 90-110 max to chcesz powiedzieć że takie 1,6 nie wyciągnie tyle? Ja swego czasu Punto 1,2 na niemieckim autobahnie wyprzedzałem sporo aut nie tylko tiry, więc bez jaj już..
Trevor napisał(a):Tiry na autostradach jadą prawym pasem 90-110 max