Samochód dodatkowy do 8 -10K miasto i trasa

27 Kwi 2020, 22:12

Witam,

Przymierzam się do zakupu dodatkowego auta do własnych celów głównie trasa 4 - 5 razy w miesiącu po 100 km rekreacyjnie i 20% - 30% miasto. Mam samochód służbowy w dieselu ale potrzebuje też mieć jakiegoś zapasa do swoich celów żeby za bardzo go nie "nadwyrężać" poza sprawami służbowymi. Głównie zależy mi na czymś w miarę tanim w naprawach i w miarę ze znośnym spalaniem oraz silnikiem benzynowym ale też, żeby zabardzo nie był mułem. Na celowniku mam między innymi Pegeota 307 z silnikiem 1.4 lub 1.6, Forda Focusa MK2 1.6 i póki co rozglądam się za tymi dwoma modelami ale rozważę również inne możliwości jak jak np. Grande Punto czy Honda Civic 7 1.4. Jestem z dolnego śląska.

Przykładowe oferty jakie mnie zainteresowały:

[link do oferty na Olx wygasł]

kocur666
Obserwowany

29 Kwi 2020, 21:37

307 już sprzedane.
Focus link 2 i 3 od handlarza..
Ostatni Focus ewidentnie widać że lewą stronę miał malowaną do tego silnik taki sobie..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Instalacje gazowe IV generacji – tzw. sekwencyjne
    Obecnie jest to najczęściej montowany typ układów zasilania LPG, tak zwana instalacja sekwencyjna. Niewiele droższa od dwóch poprzednich, bo kompletna wraz z montażem kosztuje co najmniej 1800 zł; warto wydać ...
    Sezon na rowery, rolki, deskorolki i hulajnogi
    W ciepłych miesiącach roku wzrasta liczba wypadków z udziałem rowerzystów. W zeszłym roku sprawcami aż 1830 z nich byli kierowcy samochodów osobowych. Zapobiec takim zdarzeniom można m.in. poprzez zachowanie ...