28 Sty 2017, 18:53
Trudno mi powiedzieć jak u ciebie to wygląda, bo silników jest cała masa i jakby każdy mechanik chciał zapamietać jak wygląda silnik w każdym aucie czy układ wydechowy, to....
Jednak z odkręceniem sondy mogą być problemy, które zazwyczaj są. Zresztą tak samo jak z każdym elementem w układzie chłodzenia ( zapieczone, zardzewiałe gwinty itd ). Ale może akurat ci się uda. Inna sprawa, to sprawdż wcześniej wtyczkę i przewody, żeby się nie okazało, że niepotrzebie wymieniasz sondę.
Oprócz tego, jak się nie mylę, masz tam sondę podgrzewaną ( 4 przewody z sondy muszą być ) i może nie działać samo podgrzewanie. Sterowanie nim jest z ECM silnika. Należałoby sprawdzić, czy to napięcie jest. Nie jestem też pewny, czy nie masz czasem drugiej sondy - za katalizatorem. Kupując sondę lambda też trzeba wiedzieć jaka tam jest - u ciebie jest chyba ta, pracująca w zakresie od 0,5V do 4,5V, ale też nie jestem pewny, nie widząc samochodu. Kupując sondę musisz mieć kod silnika.
Jak się nie widzi samochodu to sprawa nie jest łatwa.
Aha - u ciebie nie wiem, czy nie ma katalizatora w kolektorze wydechowym. Ale to od razu widać jak się spojrzy na kolektor.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...