Stilo 1.4 16v brak zasilania, rozrusznik kręci

05 Sty 2017, 19:11

Witam

Mam problem z moim Stilo. W czasie jazdy pękł mi wieszak od skrzyni, przez co samochód stanął dęba. Wraz z awarią skrzyni padła elektryka. Aktualnie samochód mechanicznie jest naprawiono, ale z elektryka jest następujący problem

W samochodzie nic nie działa, odświętnie kabiny, klakson,awaryjne itd, na wyświetlaczu od komputera pokazują się tylko chińskie krzaczki. Po przykręceniu kluczyka na chwilę mignie dioda zapiętych pasow, po czym przy próbie uruchomienia silnika wszystko gaśnie a rozrusznik kręci. Punkty masowe są ok. Napięcie na akumulatorze 12,5v, prąd pobierany przez samochód bez zapłonu 0,5A. Nie wiem nawet od czego zacząć szukać
piotrekx94
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 06 2012
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Matiz/Astra F
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

06 Sty 2017, 21:34

Bezpieczniki wszystkie sprawdzałeś?
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Kierowco, uważaj na dzieci!
    Część uczniów jeszcze w tym tygodniu chodzi do szkół, a w piątek będzie zakończenie roku szkolnego. Dla kierowców oznacza to konieczność zachowania wzmożonej czujności. Co roku najwięcej wypadków ...