Szukam rejestratora (i jestem bardzo wymagający)

02 Mar 2020, 14:01

Cześć,
Szukam rejestratora, jakiego nawet na aliexpress nie wyszukałem :(

Rejestrator wbudowany w lusterko wsteczne z wyświetlaczem
Bez ekranu dotykowego (nie chcę brudzić)
Kamerka cofania (z automatycznym przełączaniem wyświetlacza po wrzuceniu wstecznego)
Rejestrowaniem obrazu z obu kamerek
Tryb parkingowy i g-sensor
WiFi (lub WiFi Direct albo Bluetooth do zrzucania nagrań)
GPS (oznaczanie nagrań geolokalizacją, podawanie prędkości)
Automatyczne uruchamianie po podaniu zasilania (włączeniu silnika), tryb parkingowy tylko w ramach pracy na baterii
Kamerka wsteczna w formie "kostki" (żebym mógł ją zamontować w ramce zamiast oryginalnych świateł tablicy rejestracyjnej)

Mile widziane:
Aplikacja na Androida do zrucania nagrań (najlepiej z integracją z GDrive) i kalibracji linii pomocy parkowania
4G i zdalny podgląd
Wyświetlanie linii pomocy parkowania
Gwarancja dwuletnia (może być roczna, ale dobrze by było, żeby była jakakolwiek, zwłaszcza w przypadku zakupów z zagranicy
Wyświetlacz po prawej stronie (wiele modeli ma wycentrowany, co może utrudniać użycie jako lusterka)
Po podaniu zasilania wyświetlanie ewentualnego komunikatu o zdarzeniu parkingowym od ostatniego wyłączenia silnika
Kamerka wsteczna z doświetleniem LED (czarno to widzę, ale spróbować można)

Ewentualnie, może być zamiast w formie lusterka, mocowany na desce rozdzielczej. Wtedy może być ekran dotykowy, ale generalnie szukam czegoś prostego w obsłudze i wydajnego, więc wolałbym unikać np. Androida (ale Android Auto już nie pogardzę), jednak jest to do rozważenia, jeśli pieniądze będą sensowne.

Cena w okolicach 500 zł, ale za naprawdę dobrą propozycję mogę zapłacić więcej.

W tym momencie najlepsi kandydaci to:

Xblitz Park View Ultra (mam dobre doświadczenia ze starszą generacją)
- brak GPS, WiFi
- g-sensor podobno działa jak chce
+ przeglądanie nagrań po kategoriach - oddzielnie ręcznie zablokowane i oddzielnie zabezpieczone ze "zdarzeń" (g-sensora i trybu parkingowego)
+ dobra obsługa gwarancyjna, polska gwarancja

YI Mirror Dash Cam
+WiFi
-brak GPS
-brak na polskim rynku (niepewna gwarancja)
- dotykowy ekran, w dodatku po środku
TheKosmos
Nowicjusz

02 Mar 2020, 15:23

TheKosmos napisał(a):Szukam rejestratora, jakiego nawet na aliexpress nie wyszukałem
Jak tam nie ma to raczej ciężko będzie coś Ci doradzić :mrgreen:
Problem jest w tym że większość dostępnych na rynku tych lepszych jest z ekranem dotykowym. Zobacz sobie model np. SMARTCAMS HSJ700A ma fajne parametry i kosztuje trochę więcej od założonego budżetu.

Tak sobie patrzę że nawet nie ma za bardzo w czym więcej wybierać poza tymi trzema kamerkami ;/ biorąc pod uwagę twoje wymagania.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

06 Mar 2020, 13:03

Propozycja naprawdę niezła, niestety nadal mnie nie przekonuje...
Fajnie, że ma polskie menu, w przeciwieństwie do YI.
Na ten moment, po przejrzeniu recenzji, najbardziej mnie przekonuje YI (ze względu na WiFi i zgrywanie materiału).
Mógłbyś może zaproponować coś montowanego do deski?
Coś takiego jak w załączniku?
TheKosmos
Nowicjusz

06 Mar 2020, 13:04

Się załącznik nie dodał. Link:

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

TheKosmos
Nowicjusz

13 Mar 2020, 17:15

TheKosmos napisał(a):Mógłbyś może zaproponować coś montowanego do deski?
Hm… Czemu do deski? Tu tez wybór będzie mały. Nie możesz poszukać czegoś ze standardowym mocowaniem do szyby?
Zresztą kamera zamontowana tak nisko ma słabsze pole widzenia niż ta która jest wyżej na szybie.
Cichy77
Forumowicz VIP

13 Mar 2020, 17:37

Zależy mi na kamerce cofania i najbardziej intuicyjnym jej doglądaniem. Dlatego najchętniej lusterko, ewentualnie na deskę. Nie chcę ograniczać sobie jeszcze bardziej możliwości. Wersje w lusterku już mam ciekawe, a do deski żadne (po za wymianą radia za 1500 zł na wersję z Androidem od chińczyków)
Ale generalnie jestem już na jakieś 90% zdecydowane na YI, tylko będę chciał zobaczyć w praktyce jak ono odbija i jak wygląda obsługa
TheKosmos
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowa Mazda6 - produkcja w fabryce w Hofu
    Mazda Motor Corporation oficjalnie uruchomiła produkcję najnowszej Mazdy6. Uroczystość odbyła się w Zakładzie nr 2 w Hofu, w prefekturze Yamaguchi. W uroczystości wzięło udział około 500 osób, w tym Prezes Zarządu ...
    Auta do driftu za rozsądne pieniądze – które wybrać?
    Z czasem czy innymi kierowcami możemy ścigać się praktycznie każdym samochodem. Ale kiedy chodzi o drift, to bez napędu na tył i odpowiedniej mocy nawet nie ma co stawać na torze. Popularność jazdy bokiem w Polsce stale rośnie, ...

14 Mar 2020, 13:24

Ja bym chyba w takiej sytuacji został przy tej kamerze w lusterku. Te na deskę średnio wyglądają no i będzie tu więcej wad niż zalet a mocno ograniczona oferta nie pozwoli Ci na wybranie czegoś sensownego.

Inaczej by było jak byś miał możliwość podłączenia kamerki po radio z dużym wyświetlaczem ale zmieniać tylko po to samo urządzenie i wydawać tyle kasy to bez sensu.
Cichy77
Forumowicz VIP

24 Mar 2020, 10:46

Cześć, użytkuję coś takiego, co prawda nie spełnia wymagań dotyczących wi-fi i apki, ale za to jest tańsze :) Chodzi mi o Navitel MR250 NV, cena około 350 zł, fajna jakość nagrań, dobrze wykonane. W zestawie kamera cofania, długość kabla coś lekko ponad 5 metrów (fajnie można go poprowadzić). Rzucam pod rozwagę :)
thoomeck
Obserwowany

17 Mar 2021, 09:35

Myślę, że możesz też sprawdzić sobie kamerę samochodową w lusterku z kamerą cofania ORLLO LX-50 DUAL całkiem niezła cena, szkło antyrefleks i też m.in tryb parkingowy.
DarinCz
Nowicjusz