Cześć,
Szukam rejestratora, jakiego nawet na aliexpress nie wyszukałem
![Smutny :(]()
Rejestrator wbudowany w lusterko wsteczne z wyświetlaczem
Bez ekranu dotykowego (nie chcę brudzić)
Kamerka cofania (z automatycznym przełączaniem wyświetlacza po wrzuceniu wstecznego)
Rejestrowaniem obrazu z obu kamerek
Tryb parkingowy i g-sensor
WiFi (lub WiFi Direct albo Bluetooth do zrzucania nagrań)
GPS (oznaczanie nagrań geolokalizacją, podawanie prędkości)
Automatyczne uruchamianie po podaniu zasilania (włączeniu silnika), tryb parkingowy tylko w ramach pracy na baterii
Kamerka wsteczna w formie "kostki" (żebym mógł ją zamontować w ramce zamiast oryginalnych świateł tablicy rejestracyjnej)
Mile widziane:
Aplikacja na Androida do zrucania nagrań (najlepiej z integracją z GDrive) i kalibracji linii pomocy parkowania
4G i zdalny podgląd
Wyświetlanie linii pomocy parkowania
Gwarancja dwuletnia (może być roczna, ale dobrze by było, żeby była jakakolwiek, zwłaszcza w przypadku zakupów z zagranicy
Wyświetlacz po prawej stronie (wiele modeli ma wycentrowany, co może utrudniać użycie jako lusterka)
Po podaniu zasilania wyświetlanie ewentualnego komunikatu o zdarzeniu parkingowym od ostatniego wyłączenia silnika
Kamerka wsteczna z doświetleniem LED (czarno to widzę, ale spróbować można)
Ewentualnie, może być zamiast w formie lusterka, mocowany na desce rozdzielczej. Wtedy może być ekran dotykowy, ale generalnie szukam czegoś prostego w obsłudze i wydajnego, więc wolałbym unikać np. Androida (ale Android Auto już nie pogardzę), jednak jest to do rozważenia, jeśli pieniądze będą sensowne.
Cena w okolicach 500 zł, ale za naprawdę dobrą propozycję mogę zapłacić więcej.
W tym momencie najlepsi kandydaci to:
Xblitz Park View Ultra (mam dobre doświadczenia ze starszą generacją)
- brak GPS, WiFi
- g-sensor podobno działa jak chce
+ przeglądanie nagrań po kategoriach - oddzielnie ręcznie zablokowane i oddzielnie zabezpieczone ze "zdarzeń" (g-sensora i trybu parkingowego)
+ dobra obsługa gwarancyjna, polska gwarancja
YI Mirror Dash Cam
+WiFi
-brak GPS
-brak na polskim rynku (niepewna gwarancja)
- dotykowy ekran, w dodatku po środku