Ubezpieczenie z ojcem

15 Cze 2014, 17:12

Przymierzam się do zakupu Cinquecento 0.9, lub Corsy B 1.4, może jakieś Uno, nie wiem. Problem w tym że nie ogarniam ubezpieczenia. Mam 18 lat i to bdzie moje pierwsze auto. Wiem, że jako jedyny właściciel zapłacę 1500-2000. Planuję ubezpieczyć z ojcem (60% zniżek), ale nie rozumiem kilku spraw. On ma być głownym właścicielem czy tylko współwłąścicielem? Płacę tyle ile on by płacił czy więcej? W tej chwili on za Golfa 3 1.8 płaci 380. W kalkulatorach raz mi wychodzi 400, raz 1000.
keniger
Początkujący

Auto: Nie mam

16 Cze 2014, 12:56

Wysokość składki jest ustalana indywidualnie i jest uzależniona od wielu różnych czynników (m.in. wieku kierowcy, roku produkcji samochodu itp), dlatego na taki sam pojazd każdy może mieć inną wysokość składki.

Zachęcam Cię keniger do skorzystania z naszego kalkulatora, dzięki któremu wyliczysz dokładną wysokość składki, a dodatkowo za zakup polisy online możesz uzyskać 7 proc. zniżki.

Najlepszą rekomendację cenową zapewnia nam raport Polskiej Izby Motoryzacji uwzględniający blisko 1000 cen w 14 polskich firmach. Link4 uplasował się w nim na pierwszym miejscu jeśli chodzi o atrakcyjność oferty co oznacza, że oferujemy jedne z najlepszych stawek na rynku.
LINK4
Nowicjusz

Auto: różne

16 Cze 2014, 16:54

Wlazłem w ten kalkulator wasz i wyszło w link 4 - niecałe 300zł. Wszedłem na kalkulator link4 - 900zł. To jak to ma być?
keniger
Początkujący

Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Honda HR-V - kompaktowy SUV
    Consumer Reports przetestował kompaktowego SUV-a Hondy z niedostępnym w Polsce benzynowym silnikiem 1,8 l. Tak skonfigurowane auto uzyskało średni wynik 29 mpg. W miejskich warunkach było to 20 mpg, zaś na szybkiej trasie ...