Uwaga Oszuści na portalach ogłoszeniowych

06 Lis 2012, 14:31

Ale jaja, nie sądziłem że tyle osób się dopisze.Jestem ciekawy czy policja coś z nim zrobi. Zobaczymy jak sprawa się potoczy , jeżeli nic mu nie zrobią warto wtedy się złożyć po kilka stówek i prywatny detektyw namierzy go w dwa dni. Ja już bym wtedy z tego cwaniaczka wszystkie pieniążki co nam ukradł ściągnął z nawiązką.
szmundek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 07 1991
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Honda accord
Silnik: 2.2
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2004

06 Lis 2012, 15:45

Czy ktoś ma jakieś doświadczenia ze ściąganiem należności przez firmę KRUK?
Może tak można gościa znaleźć?

Pozdrowienia,
M.
ASX
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 09 1995
Przebieg/rok: 18tys. km
Auto: ASX Mitsubishi
Silnik: 1.8 Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2011

06 Lis 2012, 18:48

Witam jestem kolejną osobą,którą zrobił ten gość masakra zastanawiam się ile jeszcze poszkodowanych się tu wpisze,a swoją drogą to się facet dorobił w tydzień niezłej kasy takiej na ,którą uczciwi ludzie harują latami.OSZUST podał się za KRZYSZTOF SOBAJTIS
UL.SŁUBICKA 90a
RZEPIN 69-110
ADH350093 nr jego kąta50 1020 5558 1111 1835 0060 0071 Pp przelaniu kasy tel.już nie odpowiadał,sprawa wczoraj zgłoszona na policje,ale nie łudzę się bo nawet jeśli gn....a złapią to raczej kasy nie odzyskamy widać że fra....r jest cwany skoro przekonał tylu ludzi na te zaliczki,jeśli chodzi o prywatnego detektywa to jestem jak najbardziej za i chętnie się złoże moje konto się wyszczupliło i wyszczupli jeszcze bardziej jeśli zajdzie taka potrzeba,ale chce gościowi spojrzeć w oczy....
abc
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 03 1997
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: audi a 4
Silnik: 2.0
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

06 Lis 2012, 19:40

Ja się chętnie dołożę do tego detektywa jak tak dalej pójdzie i zbierze się nas gromadka. I wszystkim ,którzy zostali oszukani proponuję nie czekać a iść od razu na policję.Myślę,że policja już odwiedza to forum bo wczoraj składając zeznania już to sprawdzali.Więc proponuję wszelkie info tutaj wklejać bo może się przydadzą.
anetaatena
Obserwowany

Prawo jazdy: 19- 0- 0
Auto: renault
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

06 Lis 2012, 20:08

Witam
Jak będą chętni na detektywa ja też się piszę. (Zaliczek na detektywa nie wpłacam! he he) Nikt mnie nie będzie ośmieszał w taki sposób, jak to zrobił ten Sk.....!
1kuba2
Obserwowany

Auto: Bmw 3

06 Lis 2012, 22:58

Ja też jestem za detektywem i chętnie się do was dołożę .
saphira
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-1991
Auto: opel vectra
Silnik: 1.9gts
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2006

07 Lis 2012, 10:42

Kolejny oszust to oszust podszywający się pod Jana Banaszkiewicza i firmę Roltech z Sycewic.
http://www.dodajoszusta.pl/forum/watek/ ... /strona/4/ .
Sprawdzałem po nr nip na stronie
GUSu ,owszem jest taka firma jak roltech , jest w Sycewicach przy ul. Pocztowej 1/1 , prowadzi ją Jan Banaszkiewicz , została zarejestrowana we wrześniu , ale nie pisze nic ,że zajmuje się importem aut .W panoramie firm firma została dodana przez oszusta ,adres nip regon są od firmy jednak branża jest podana : handel- pośrednictwo a numer komórkowy do oszusta,a nie prawdziwego Jana Banaszkiewicza.

O ile w przypdaku Sobajtisa widząc ofertę 41 tys. za rocznego Outlandera od razu coś śmierdzi , to widząc ofertę 44 tys. za 2 letniego Superba z holandii już mozna się nabrać ,a co tam moze Holandii skoda duzo traci na wartości bo tam to egzotyczna marka jest.
.
mihau
Początkujący

Miejscowość: Stobno k./Szczecina
Auto: BMW X6
Silnik: 3.0 d
Rok produkcji: 2008

07 Lis 2012, 14:11

witam wszystkich mnie Pan KRZYSZTOF SOBAJTIS też wystawił na 5 tys. przelałam mu 30 października samochód KIA SPORTAGE miał być 6 listopada w Polsce i powiedział że potrzebuje 2 dni na przetłumaczenie i opłacenie samochodu potem przywozi mi go do miejsca zamieszkania,wysłał mi umowę przedwstępną powiedział że pojedziemy na przegląd z samochodem i że jeżeli samochód nie będzie zgodnie z opisem zwraca całą zaliczkę,do tej pory jego tel.jest wyłączony .Ja również dorzucę się do detektywa jężeli policja go nie znajdzie.
ulka84
Obserwowany

Auto: FORD GALAXY
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

07 Lis 2012, 20:17

Witam,
Niestety zaliczam się do grona oszukanych przez "pana" Szebajtisa tym razem z Koszalina. Oszukał mnie na 4000 PLN na hyundai ix 35 - cena za 2010 rok 47900. Dostawa na o5.11, niestety telefon nie odpowiada. Jutro idę na policję - nie odpuszczę sk...wi. W razie czego
jestem zwami jeżeli chodzi o detektywa. Mam nadzieję,że te pieniądze nie przyniosą mu szczęścia. A tak między nami ten facet jest samobójcą, prędzej czy później ktoś go namierzy wtedy nie chciałbym być w jego skórze.
Pozd,
nieradek
Obserwowany

Prawo jazdy: 11 08 1969
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: citroen c4 coupe
Silnik: 1,6 hdi
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2006

07 Lis 2012, 20:32

Witam ja też jestem tym naiwnym co zaufałem temu typowi .Wysłałem mu zaliczkę w wysokości 1500zł na Forda Kuge i własnie ten sam temat 6.11 miałem dostać samochód .Od początku tygodnia telefon milczy .Jeszcze nie zgłosiłem tego faktu policji dałem sobie czas do końca tyg .
Jak dla mnie ten gość jest do namierzenia po pierwsze konto na które bynajmniej ja wysłałem pieniądze to konto banku PKO SA więc oszust musi mieszkać w Polsce .Więc myślę ,że gość jest do namierzenia .Na pewno teraz też działa na oto moto tylko pod innym adresem .Jak coś więcej ustalę to się podzielę informacją.Pozdrawiam
mariofl
Obserwowany

Prawo jazdy: 27 09 1970
Auto: ford

08 Lis 2012, 21:09

Witam wszystkich odwiedzających to forum, ja zostałem oszukany na kwotę 6200 EURO, na portalu OTOMOTO pan Michael Hanot zamieścił ogłoszenie o sprzedaży koparko-ładowarki JCB 3CX z 1996r. Cała nasza korespondencja odbywała się za pomocą, na początku portalu, a następnie poczty elektronicznej. Pan Michael przesłał mi zdjęcia maszyny, zdjęcia numeru WIN, oraz zdjęcie swojego dokumentu tożsamości i prawa jazdy. Przedstawiał się jako obywatel Wielkiej Brytani, tam też zaoferował firmę transportową- coś na zasadzie firmy kurierskiej, która to zobowiązuje się przewieźć maszynę pod wskazany adres- przesyłka ubezpieczona, wszystko ładnie. Przesłał mi kontakt do firmy, której przekazał maszynę, ja miałem wpłacić pieniądze na konto firmy, jako depozyt, kiedy potwierdzę odbiór maszyny, sprzedający otrzyma pieniądze. No i dałem się naciągnąć. Po wpłacie pieniążków firma potwierdziła nadanie przesyłki, i tak to się przeciągało, aż otrzymałem wiadomość że doszło do wypadku i maszyna jest zniszczona w ponad 80%, maszyna wróci do właściciela, a ja otrzymam zwrot wpłaconych pieniążków kiedy ubezpieczalnia wypłaci odszkodowanie. korespondencja się zakończyła, a niedługo potem na portalu OTOMOTO napotkałem na identyczne ogłoszenie sprzedaży tej samej maszyny- te same zdjęcia, schemat ten sam. Zgłosiłem sprawę na policji, prokuratura rejonowa w Ostrowie Wielkopolskim ustaliła adres IP komputera z tamtej okolicy, sprawdzono komputer z którego wysyłano korespondencję, i nie napotkano na ślady tamtych transakcji. Niedawno otrzymałem list, iż dochodzenie umorzono z braku dowodów. Może gdyby zgłosiło się więcej osób, i złożyło pozew zbiorowy, była by szansa dorwać oszusta, spróbuję jeszcze coś wskórać w tej sprawie, w końcu mam numer konta, i ktoś jest jego właścicielem. Adres strony przewoźnika- http://transport-alliance.com/index.php ... kingnumber, strona wyglądała jak u kolegi z tego forum http://www.cargoes.eu/ moja już nie istnieje.
mati241
Obserwowany

Auto: VW PASSAT

09 Lis 2012, 12:38

mihau
Początkujący

Miejscowość: Stobno k./Szczecina
Auto: BMW X6
Silnik: 3.0 d
Rok produkcji: 2008

09 Lis 2012, 13:56

Super. Pomalutku ich wyłapią.
szmundek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 07 1991
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Honda accord
Silnik: 2.2

09 Lis 2012, 18:36

Witam ma ktoś może już jakieś wiadomości na temat tego gn....a. Sobajtisa.Skąd wiadomo że w tym artykule ze strony podanej przez
' Mihau chodzi o naszego oszusta???? Pozdrawiam
abc
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 03 1997
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: audi a 4
Rok produkcji: 2005

12 Lis 2012, 18:43

Witajcie,

Poprzez formularz na stronie gazeta.pl poprosiłem o interwencję/artykuł dziennikarzy z Wyborczej. Natychmiast odpisała Pani, która obiecała, że zajmię się tą sprawą.
Jeżeli macie zaprzyjaźnionych dziennikarzy albo gazetę/stację radiową, którą lubicie napiszcie do nich. Temat zostawiony sam sobie umrze.
Nie chodz mi już nawet o odzyskanie zaliczki do tego gnoja, ale o czysto ludzką sprawiedliwość.

Czy ktoś kto proponował detektywa mógłby się tym zająć?
Może faktycznie powinniśmy złożyć pozew zbiorowy. Ktoś z Was się zna na tym?
Z tego co czytam forum są chętni.
Nie odpuszczajmy tym gościom.

M.
ASX
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 09 1995
Przebieg/rok: 18tys. km
Auto: ASX Mitsubishi
Silnik: 1.8 Diesel
Skrzynia biegów: Automatyczna