Uwaga Oszuści na portalach ogłoszeniowych

30 Lis 2012, 23:09

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
tomdevil
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 02 1981
Auto: e90 bmw 330d
Silnik: 330d
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

03 Gru 2012, 20:49

Hi,

Thanks for the prompt response and please do consider me as the buyer. I am ready to buy it now as a birthday gift for my brother in-law. Though, I am on the sea at the moment as I am a marine engineer and due to the nature of my work, phone call making and visiting of website are restricted but I just have to squeezed out time to check this advert and decided to contact you regarding it. I really want the car to be a surprise package for brother in-law so I won't let him know anything about the car until it gets delivered to him, I am sure he will be more than happy with the car. I insisted on PayPal as my mode of payment because I don't have access to my bank account online and also, I don't have internet banking, but I can pay from my PayPal account. I have my bank account attached to my PayPal account, so I will need you to get back to me with your PayPal email address and your final price so I can make the payment asap for the car. Also, in your response, please include your phone number again in case I misplace the one I have so I can send you a text as soon as the payment is sent via PayPal.

Nevertheless, if you don't have a PayPal account yet, it is very easy to set up, go to http://www.paypal.com and get it set up, after you have set it up I will only need the e-mail address you used for the registration with PayPal so as to put the money through. I have a pick up agent that will come and pick the car up after I have made the payments for the car.

dzis dostałem maila od typa które chce kupic moje auto :D dobry pacjent próbuja wyłudzic kase tez od sprzedajacych auta
Ostatnio edytowany przez tomdevil, 04 Gru 2012, 18:53, edytowano w sumie 1 raz
tomdevil
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 02 1981
Auto: e90 bmw 330d
Silnik: 330d

10 Gru 2012, 22:49

Zalogowałem się specjalnie by napisać, że Miłosz Sobieraj nadal działa. Dziś miałem z nim kontakt. Nie chcę za dużo się rozpisywać bo materiały dowodowe zamierzam przekazać prokuraturze. Skoro jak piszecie facet jest oszustem ( mnie w prawdzie nie oszukał) to posiadane materiały przekażę prokuraturze. No chyba, że ktoś kto zgłosił sprawę ma nr. kontaktowy do policjanta prowadzącego sprawę to prześlę wszystko co mam.
Pozdrawiam
PS
Dzięki wam nie dałem się nabrać ! Więc dlatego chcę pomóc.
luzer111
Nowicjusz

Auto: OPEL

20 Gru 2012, 15:14

Witam,

Chcialem sie podzielić mała informacją na temat oszustów którzy ogłaszają się na portalu https://www.otomoto.pl i dzięki którym zostałem naciągnięty. Chciałem kupić samochód a dotej pory samochodu i moich pieniędzy nie ma. Mam nadzieje, ze to innej osobie pomoże nie zrobić się w balona. Osoby które za tym stoją robią to z głową. Historia jest taka, że jakaś pewna osoba daje ogłoszenie na portalu OTOMOTO.PL i jest to najczęściej ogłoszenie promowane zawsze jest dość korzystna cena danego pojazdu. Sprzedający wskazuje firme pośredniczącą, którą jest właśnie AZTRANS LTD, zajmująćą się trasportem tego pojazdu do polski. Dostaje sie numer paczki( tracking number), nawet jak sprawdzałem VIN samochodu to też istniał. A ta firma jest zarejestrowana w Angli, Ponizej macie ich strone. historia się kończy tak, że dostaje od nich e-mail mówiący iż tir który przewoził dla mnie mój samochód uległ wypadkowi i moja przesłka też została uszkodzona. A uszkodzone pojazdy wracają do ich bazy i pieniąze zostanął mi zwrócone na moje konto. co okazało się nie prawdą.

Z tego co zauważyłem i jak działają na otomoto.pl to jak pisałem wcześniej ich ogłoszenia są często promowane i w dobrych cenach. Cena jest w polskich złotych, a zboku w EUR. zawsze są zaokrąglane nie ma takiego cos jak 99 na końću. Przeważnie występuje u nich miejscowość Zielonka, Mazowieckie. Ja sie przejechałem na SUZUKI GRAND VITARA, ale napotkałem też ogłoszenie z AUDI TT, także trzeba uważać, bo ostatnio tez znalazłem podobne informacje o innych oszukanych. Szkoda, Ze tak późno znalazłem te wpisy na sieci bo jak sprawdzalem wcześniej nic nie było. Ale jak z inych wpisów wynika też zajmują sie nie tylko samochodami lecz maszynami. Także bądźcie czujni... Poniżej są wszelkie dane o tej firmie. mam nadziej ze ta informacja innym pomoze. Innych oszukanych mozna znaleść na forum samochodowepl szukaj oszusci na otomoto cd

The transaction under AZTRANS LTD market has started today . Our services will act as a Third Party person between K........... J................ and Stark Richard.

The machine is now in our custody and in order to proceed with your transaction follow the below instructions. You must confirm your payment by bank account. The money will be kept in our protection account as a security measurement until we will receive buyer's final decision.

Please complete your payment with cash money and use " EXPRESS " form of a bank transfer. In this way the money reaches faster our account and we are able to initiate the shipping procedure faster. This means that we save a lot of time !

Below we attach our bank account details:

* Account holder's name: AZTRANS LTD
* Bank Name: Barclays
* Bank Address: 23 Euston Road
London , NW1 2SB

* Account Number: 03765806
* Sort Code: 20-92-63
* IBAN: GB32BARC20926303765806
* SWIFT BIC: BARCGB22

As soon as the money transfer is completed, send us the transfer receipt. You will have 2 options:

- by e-mail, scanned receipt to: [email widoczny po zalogowaniu] />- by fax: +44-(175)634-0070

Transaction details:

* Make and Model: SUZUKI GRAND VITARA 2.0 16V DELUXE

* Price: EUR
* Tracking number:

Check here your transaction status inserting the tracking number: http://www.aztrans.co.uk/index.php?page=trackingnumber

We will initiate the shipping operation as soon as the payment is confirmed. The shipping process is estimated to 3-4 days. The registered delivery address for this transaction is:

Transaction Terms and Conditions:

- The seller and the buyer agrees to the machine price and using our Shipping Service such as the Third Party Service:
- The estimated time for shipping is from 3 to 4 days. The seller and buyer agree to pay the shipping on behalf:
- The buyer will have 5 days to inspect the vehicle and make a decision:

- The payment is made to the seller as soon as the buyer signs the title transfer ( becoming the new vehicle owner ):

Refund Policy:

As we specified before, the buyer has 5 days to test the machine. This includes test driving, general inspection to a mechanical shop etc. In case that the machine condition does not fit the description, the buyer can ask for a refund which will be made in the same day by the same way, bank account transfer.

About AZTRANS LTD service:

Our company offers delivery service in the whole Europe using modern car trailers and the shortest route to the customer. Before proceeding with the shipping the vehicle has to pass a general inspection in our shop. If there are any kind of problems we will not accept at all the delivery !
Also we are offering the Third Party service. The seller must registered the transaction with us ( being informed about our politics ) and let the vehicle in our custody. We will contact the buyer with the transaction terms which will ask him to confirm the payment in one of our protection account so we can avoid issues when the buyer is not able to pay for the merchandise.
The money will be stored in our protection account until buyer's decision.
For further communication please use our contact details.

Thank you for using our service !

AZTRANS LTD Team

Company legally registered. Address : 40 Glamorgan Close,Coventry CV3 3ER, United Kingdom

E-mail: [email widoczny po zalogowaniu] />Fax: +44-(175)634-0070

ˆ 2012 AZTRANS LTD. All Rights Reserved.
kjaro000
Nowicjusz

Auto: Opel

21 Gru 2012, 01:16

witam,
wracając do mojego poprzedniego wpisu o
AZTRANS LTD
Address : 40 Glamorgan Close,Coventry CV3 3ER, United Kingdom

firmie posredniczacej w transportowaniu samochodów z Angli do Polski udało mi sie wygenrować ich IP adresy: 74.125.82.169, 209.85.214.169, 209.85.219.51
dzięki którym ich lokalizacja doprowadziła mnie do USA a nie Wielkiej Brytani. Ten pierwszy jest sprzedającego, a pozostale firmy transportowej AZTRANS LTD. Niestety wszystkie prowadzą w to samo miejsce ot kopie z IP Tracking

P address [?]: 74.125.82.169 [Whois] [Reverse IP]
IP country code: US
IP address country: United States
IP address state: California
IP address city: Mountain View
IP postcode: 94043
IP address latitude: 37.4192
IP address longitude: -122.0574
ISP of this IP [?]: Google
Organization: Google
Host of this IP: [?]: mail-we0-f169.google.com [Whois] [Trace]
Local time in United States: 2012-12-20

oraz drugi

IP address [?]: 209.85.214.169 [Whois] [Reverse IP]
IP country code: US
IP address country: United States
IP address state: California
IP address city: Mountain View
IP postcode: 94043
IP address latitude: 37.4192
IP address longitude: -122.0574
ISP of this IP [?]: Google
Organization: Google
Host of this IP: [?]: mail-ob0-f169.google.com [Whois] [Trace]
Local time in United States: 2012-12-20 14:59

Także zostawiam te informacje jako ostrzeżenie dla innych. Uwaga oszuści. mnie okradli byle innych już nie. Dzięki :x
kjaro000
Nowicjusz

Auto: Opel

23 Gru 2012, 22:12

@ kjaro000

Kryminaliści korzystają z internetu przez sieć TOR z ,której korzystają za pomocą programu Tor Browser Bundle. Kogoś kto łaczy sie przez sieć TOR nie można namierzyć po adresie IP.W sieci połączenie kompuera delikwenta z serwersem przechodzi przez losowo wybrane komputery innych używtkowników sieci,tzw.węzły i przez serwer strony www jest widziany jako zupełnie inny adres IP niż ten ,który posiada.

Więc te adresy IP ,które namierzyłeś to mogły być adresy IP węzłów sieci TOR,a nie delikwentów.
mihau
Początkujący

Miejscowość: Stobno k./Szczecina
Auto: BMW X6
Silnik: 3.0 d
Typ: SUV
Rok produkcji: 2008

27 Gru 2012, 12:30

Kolega ma rację na 100% adres IP, który podajesz to jakiś tam adres z sieci. Jednak pozostaje pytanie co robić? Ta tzw. banda oszustów to na 99% właściciele polskich komisów samochodowych, którzy kryci przez policyjne kontakty ratują spadek sprzedaży aut w swoich komisach. Jednak co robić? Pytam, ponieważ zgłaszanie szczegółów na Policję nic nie pomaga w odnalezieniu sprawców, a w ręcz utrudnia. Kiedy mnie okradziono w grudniu 2011 roku, to zweryfikowałem adres IP i nie był to jakiś adres z sieci, dałem dane Policji i ona nic nie zrobiła, poza umorzeniem śledztwa w ciągu trzech tygodni. Co zrobić zgłosić sprawę do CBŚ? Nie wiem jaki jest cel tych ogłoszeń oszustów. Pranie pieniędzy przez otomoto (każde ogłoszenie, które dają oszuści na 14 dni to 152 zł zapłacone z anonimowego konta), zniszczenie wiarygodnego wizerunku otomoto w celu pozyskania klientów w komisach lub innych portalach? Czy ktoś może tutaj napisać do kogo się zgłosić gdy Policja okazuje się niewiarygodnym organem w tej sprawie? Proszę nie piszczcie kogo i kto oszukał, ponieważ to nic nie daje. Podajecie, że jakiś tam Zenek X oszukuje na autach typu Opel i za chwile Zenek X jest Frankiem Z i oszukuje na Fordzie.
Pytanie brzmi gdzie można uzyskać wiarygodną pomoc żeby zamknąć ten proceder i odzyskać pieniądze? Czy ktoś wie, jaką drogą pójść? Swoja drogą to dziwi mnie dlaczego jest to jedyny portal, który pisze na ten temat. Pisałem do telewizji, gazety w tej sprawie i nikt tematem się nie zajął:-)
ASC
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 11 1993
Przebieg/rok: 45tys. km
Auto: Fiat Marea Weekend
Silnik: 1,9 JTD
Rok produkcji: 2001

28 Gru 2012, 16:42

Witam

Poczytałem temat i chciałem dodać coś od siebie, a mianowicie sam prowadzę komis samochodowy który również zajmuje się wyszukiwaniem samochodów używanych pod zamówienie, wiem że na rynku jest sporo oszustów zajmujących się wyłudzaniem pieniędzy, ale muszę przyznać że w Polsce klienci sami chcą być oszukiwani gdyż z mojego doświadczenia zajmując się samochodami używanymi od trzech lat wcześniej nowymi, że w naszym kraju jest około 5-10% klientów którzy chcą kupić dobry samochód używany , bezwypadkowy z oryginalnym przebiegiem i są gotowi za niego zapłacić , a reszt tak naprawdę szuka przysłowiowej okazji czyli:
Tanio to przede wszystkim !!!!!!!
Przebieg jak najmniejszy
Mocno wyposażony
Bez rys wgniotek i tym podobnych rzeczy ma się świecić

Więc tak naprawdę przywożą im złomy a Polak się cieszy bo "okazyjną igłę" kupił :D
W branży samochodowej jestem już 8 lat i jeszcze w życiu nie znalazłem okazji za dobry samochód trzeba zapłacić , każdy kto sprzedaje swoje auto używane a wie że ma dobry samochód nie będzie go chciał sprzedaż za czapkę gruszek, nikt nie jest idiotą ale dobra to nie ten temat.

A mianowicie taka rada dla tych co chcą samochód pod zamówienie , jeśli ktoś dla was szuka samochód używany pod zamówienie to nie wpłacajcie pieniędzy naprzód , ale jeśli go ktoś znajdzie i dostarczy wam samochód to nie rezygnujcie z zakupu samochodu jak to często bywa bo ryska jest czy polakierowany zderzak.
Bądźcie bardziej konkretni i poważni a będziecie tak samo traktowani.
Dziękuje jeśli są pytania chętnie odpowiem
mirass
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 07 1997
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Peugeot 307
Silnik: 2.0 HDi 136km

28 Gru 2012, 22:54

Powiem tak okazje są, ponieważ sam importowałem swojego Fiata z Włoch, którego kupiłem od pierwszego właściciela z realnym prawdziwym przebiegiem i bardzo dobrym stanie - nie osiągalnym po półrocznym poszukiwaniu w Polsce. Okazji jest wiele z firm leasingowych czy banków i od prywatnych właścicieli.
Wszystkie auta zawsze kupowałem sam, zawsze z pierwszej ręki i zawsze były ok!
Oczywiście zgadzam się, że 95% polskich importerów zasilających komisy ściąga np. tzw. złom samochodowy z Francji, któremu na podstawie faktur zakupu wyrabia dokumenty w Niemczech lub zmienia auto na vana i ucieka z akcyzą na auta powyżej 2 litrów pojemności, etc.(to jeszcze łagodne numery).
Polecam wszystkim zakup auta od pierwszego właściciela, który kupił auto w salonie lub je leasingował, ponieważ ryzyko jest tzw. wtopy jest znacznie mniejsze. Mówię to na bazie wszystkich aut, które sobie czy znajomym bezinteresownie kupowałem (poza tym klientem z Warszawy - zrobiłem odstępstwo od reguły i kosztuje mnie to sporo pieniędzy)
Jednak nie to jest moim problemem, ponieważ samochód oraz pseudo firmę leasingową, która sprzedała mi auto wskazał mi mój klient pseudo przyjaciel mógłbym powiedzieć, tym samym wyłudzając ode mnie w sprytny sposób sporo pieniędzy. Dał na to auto pieniądze oraz mimo tego, że wskazywałem mu ogromny poziom ryzyka nalegał na zamówienie. Pytanie kiedy straciłem pieniądze? To oczywiste moja firma istniała i wystawiałem na każdą kwotę faktury zaliczkowe.
Mój problem to ignorancja Policji, a nawet ochrona złodziei - tak bym to określił.
Czytając te posty nie widzę żadnego logicznego wsparcia poszkodowanych dlatego pytam. Czy jest tutaj ktoś kto może wskazać drogę gdy:
- Policja umarza i ignoruję sprawę
- bank trzykrotnie źle rozpatruje reklamację przelewu
- w wyniku własnego dochodzenia oraz prywatnych kontaktów otrzymuję informację, że sprawca to były Policjant lub osoba chroniona przez Policję - informator nie chce mi sprecyzować informacji i zamyka temat
Dlatego zadaję pytanie. Do kogo się zwrócić jeżeli Policja jest niewiarygodnym organem? Sądzę, że to jest klucz do sprawy, która jest problemem wszystkich poszkodowanych na tym portalu. Pytanie ilu rzeczywiście ich jest?
Szukam na to odpowiedzi, a nie na promocję odwiedzin przepełnionych złomem polskich komisów. Panowie czekajcie na wzrost notowań stali oraz stopów aluminium i otwierajcie złomy, naprawdę będzie z tego kasa.
Jeśli ktoś może mi w tym pomóc to bardzo proszę o odpowiedź na mojego posta.
ASC
Nowicjusz

29 Gru 2012, 02:04

Dodam jeszcze, że nie trzeba kraść żeby ratować interes naprawdę !!!
Poza złomowaniem to na poważnie można ruszyć z dziewiczym i rozwojowym tematem eksportu aut na Kubę (chyba od października 2012 czy 2011 otwarto granice eksportu aut).
Obecnie tanio nie od złodziei i oszustów czy złomiarzy można kupić auta z:
- Grecji
- Turcji
Wszędzie tam gdzie jest bieda robi się największe pieniądze.
Gdyby ktoś był zainteresowany tematem Kuby to mam sporo informacji gdzie legalnie i do jakich urzędów się zgłosić.
Z Kubą można robić handel wymienny i zamienić największy auto szrot w Europie jakim jest Polska na kubańskie cygara czy inne dobra, które się sprzedają mimo kryzysu (produkty, które utrzymują nałogi zawsze się sprzedają nawet w biedzie, tak jak produkty spożywcze)
Poza tym z Kuby można importować również bardzo stare auta żeby wasi blacharze i lakiernicy doświadczeni na skleceniu z kupy złomu auta mogli mieć pracę. Odrestaurowane auta można sprzedać odwrotnie do krajów bogatych takich jak Niemcy, Austria, Szwajcaria, Norwegia, etc.
Zobaczcie co za stare wraki z USA stoją w porcie Gdynia.
ASC
Nowicjusz

31 Gru 2012, 18:16

Moja sprawa oraz 17 osób oszukanych (opis na str 13 )została właśnie umorzona.
Oszust działał na podstawie skradzionego dowodu na który miał konto bankowe.
Rejestracja ogłoszenia nie jest obowiązkowa i nie przechodzi procesu weryfikacji.Nikt za to nie odpowiada. :x Ogłoszenie umieszczał przez telefonu pre-paid play za pośrednictwem zmiennych IP.
Wyłudził od ludzi 64 koła.
Esi
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań
Prawo jazdy: 12 08 1992
Auto: Octavia TDI

01 Sty 2013, 20:47

Nie będę się wypowiadał na temat możliwości inwigilacji człowieka, ponieważ byłoby to niewłaściwe - dotyczy telefonów przedpłaconych.
Chciałbym tylko zaznaczyć po raz kolejny, że kluczem do sprawy jest znalezienie osoby, która chroni tę komisową grupę przestępczą w Policji.
Dlatego jasno zadałem pytanie. Czy jest osoba na tym portalu, która może wskazać drogę do złapania przestępcy gdy Policja nie jest wiarygodnym organem w sprawie?
Oczywiście nie mówię źle o Policji jako instytucji, ponieważ pracuje w niej wielu bardzo uczciwych ludzi oddanych sprawie dobra człowieka. Jednak źródło to Komenda Główna w Warszawie, przez którą przechodzi cały przekaz informacji do pozostałych jednostek. Ja sam kontaktowałem się z K.G. w Warszawie i jak im przedstawiłem sprawę to reakcja była podobna do próby połączenia ognia z wodą :-)
Czytając posty na tym portalu między wierszami odczytuję takie przekazy:
zakazy
- otomoto złe nie kupuj przez otomoto, nie kupuj samochodu przez Internet, nie kupuj taniego samochodu to na pewno złodziej, nie kupuj samochodu sam, ponieważ jesteś zwykłym człowiekiem, który nie ma pojęcia jak kupić auto,
zalecenia:
- kupuj samochody z komisu, komis wiarygodnym źródłem dla sprzedaży używanego samochodu, my mamy doświadczenie, na pewno kupisz dobre auto, auto drogie to na pewno dobre auto, czytając nasze forum widzisz, że jesteśmy uczciwi kup auto z naszej giełdy lub z portalu, który polecimy, mamy ich sporo na zapleczu niestety nie otomoto :-(

Prawda leży po środku z tym, że większość komisów prowadzonych jest w powiązaniu z grupami przestępczymi, chronionymi przez tzw. swoich ludzi w Policji.
Wniosek końcowy jest taki, że kupno auta od pośrednika z komisu czy z Internetu to na 99% wtopa większa lub mniejsza. Chcesz kupić auto idź do salonu kup nowe (wiem, że też można zostać oszukanym, ale to już jednostkowe przypadki) lub kup używane auto bez pośrednika od pierwszego właściciela z całą historią auta jaką on Ci przekaże.

Poza tym czytam te forum, przeglądam auto ogłoszenia i widzę, że pisanie tutaj to błędne koło :-)

Biorąc pod uwagę właściciela tego forum to możemy pisać nawet książki tutaj :-)
Szkoda czasu, fakt jest taki na pewno źródłem jest Warszawa, tam prowadzą wszystkie ścieżki, jednak, kwestią czasu jest kiedy ktoś komuś nie zapłaci i sprawa wypłynie jak Amber Gold.
Na tym kończę, róbcie z ludzi dalej wała, a się wyłączam idę swoją drogą, powodzenia!
ASC
Nowicjusz

02 Sty 2013, 00:14

UWAGA OSZUST Paris Dakar [email widoczny po zalogowaniu] />
Witam, mój mąż znalazł dziś na OtoMoto ogłoszenie [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]. Zaciekawiło nas to jakim cudem taki samochód kosztuje ok 20000zł. I od razu wiedzieliśmy,że to lipa. postanowiliśmy napisać maila do kogoś kto wystawił to ogłoszenie, bo oczywiście numeru telefonu nie było. Napisałam do gościa, że jestem zainteresowana i chcę uzyskać więcej informacji. Otrzymałam wiadomość:
Od Paris Dakar [email widoczny po zalogowaniu]
Witam,
Cena samochodu wynosi 4452 EUR. Samochód jest w idealnym stanie, nigdy w wypadku lub problemów mechanicznych. Prosze odpisac na angielski, jesli to mozliwe (nie znam polskiego dobrze, uzywam tlumaczenie).
To jest moja ostatnia cena, wiec placisz tylko za te cene i nic wiecej. Mam wszystkie dokumenty (ksiazki i uslug). Jesli jestes zainteresowany prosze wyslac mi e-mail, aby uzyskac wiecej informacji.
Dziekuje !

Więc wysłałam, że jestem zainteresowana i otrzymałam:

Hi Arleta,

At this time the car is in my custody in Scotland. I can arrange a transport to your country using a shipping company service for delivery.

They work fast and they are using safety and a guarantee service. The name of the company is AZ Trans Services ( http://www.aztrans.co.uk/ ) and they had a warehouse in Durham ( UK ), not so far away.

For shipping they will use a car trailer and will not late more than 3-4 days.

They will ask you for the money proof before starting the shipping procedure.

You will have to confirm your payment by bank account to them and this money will be kept in a protection account until your final decision.

You will have 5 days to inspect it.If you like it you just sign the papers and they send the money in my account.

There is also a refund policy included, in case that you do not agree with the vehicle condition.

They just refund your money back by the same way ( bank account ). In this way there will be avoided any kind of problem which comes from the buyer such as from the seller!

I need the following info from you to start the deal:

Full name:
Street:
Zip code/City:
Country:
Mobile phone no#:
You will receive a tracking number which allows you to check the transport any time on their web page.
Phone: 0044 746 632 6874
Thank you,

Postanowiliśmy ciągnąć to dalej, żeby gościu pomyślał sobie, że pisze do niego naiwna baba. Napisałam do niego kolejnego maila z zapytaniem ile miałabym wpłacić pieniędzy, na jakie konto i kiedy samochód byłby w Polsce.
Na razie czekam na odpowiedź od niego.
arleta86
Nowicjusz

Auto: Renault Megane Coupe

02 Sty 2013, 00:25

Otrzymałam kolejnego maila:

Hi Arleta,

Let me explain you once again:

1. I confirm you that the shipping costs for transporting the car to Poland will be around 300 euros ( I will support 150 euros and you will support the rest of 150 euros ).

2. As soon as you will confirm me your full name and address I will proceed with the delivery soon.

3. As soon as you will receive the delivery company confirmation and payment instructions, you will have maximum 24 hours / 1 day to proceed with the payment.

4. As soon as you will proceed with the payment, you have to confirm me and also to the delivery company the scanned paper.

5. They will begin the delivery procedure after they will receive the money into their Bank Account Protection.

6. You will receive the car in 3-4 days and then you will have 5 days to test and inspect the car.

7. In case that you will not agree to keep the car, no problem, you will receive your money back from the delivery company and I will get my car back.
Thanks,

Napisze mu, żeby pokierował mnie co mam dalej robić- jednym słowem oczywiście robię sobie z niego żarty. Wiadomo, że nie wyślę mu kasy.
arleta86
Nowicjusz

02 Sty 2013, 01:02

Kolejny mail:

I am not a beginner in this kind of transaction, I already done many before and also in this way. You can ask delivery company about me: Richard Stark and they will confirm you that I am a honest and serious person.

The final price that you will need to pay in 24 hours after you will receive the delivery company confirmation and payment instructions, will be: 4452 euros ( price of the car ) + 150 euros ( the shipping costs ) = 4602 euros.

Delivery company will keep the money into their bank account until you will receive, test and agree to keep or not the car.

Understand me now ?
arleta86
Nowicjusz