Mam pytanie co do napięcia sondy za katalizatorem. Z tego co już wyczytałem to napięcie to w przeciwieństwie do sond przed katalizatorem powinno być w miarę możliwości stałe tzn. nie powinno się zmieniać. Nie wiem jednak czy powinno być bliższe 1V czy 0V. W jaki sposób na podstawie tego napięcia można odczytać stan katalizatora ?
vl24 napisał(a):Nie wiem jednak czy powinno być bliższe 1V czy 0V. W jaki sposób na podstawie tego napięcia można odczytać stan katalizatora ?
Nigdy się nad nie zastanawiałem . Dopóki program diagnostyczny nie wypluje błędu mówiącego wprost o niesprawności katalizatora nie ma się czym przejmować.
Ford Sierra - samochód do driftu Sierra to model dobrze znany fanom motorsportu. Rajdówki oparte na tym aucie na przełomie lat 80. i 90. ubiegłego wieku szalały na odcinkach specjalnych Rajdowych Mistrzostw Świata. A w Polsce kojarzymy ten samochód ...
Jak skalibrować alkomat, aby działał poprawnie? Alkomaty z czasem mogą się rozregulować i wskazywać mało precyzyjne pomiary. Dzieje się tak z różnych przyczyn. Może być efektem działania niekorzystnych warunków zewnętrznych, takich jak zbyt wysoka temperatura ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.