Wyłącznik pompy paliwa a gasnący silnik z LPG na Benzynę

05 Sty 2022, 18:23

Witam, po zamontowaniu wyłącznika pompy paliwa niestety ale elektrozawór w butli po wciśnięciu przyciska włączenia/wyłączenia gazu (przełączenie z LPG na Benzynę)
dostaję napięcie przez 6sek co skutkuje że wyłącznik pompy dalej działa przez co pompka benzyny nie chodzi jak i w tym samym momencie wyłączony jest gaz więc samochód się dławi w konsekwencji gaśnie. Mechanik jak i gaziarz w okolicy powiedzieli że nie da się nic z tym zrobić natomiast w Warszawie powiedział że się da i zajmie to chwilę. Najlepsze to jest to że mój tata założył pod koniec roku 2021 u gazownika w okolicy gaz Stag i mierząc miernikiem napięcie w elektrozaworze w butli znika od razu a przez telefon ten gazownik powiedział że będzie taki sam problem u mojego taty co u mnie he ciekawe... sterownik to STAG 200-4 silnik 1.8 125km (apt) passat b5 99r i pytanie czy jak samemu kupię kabel itp. to czy uda mi się samemu wyłączyć to opóźnienie elektrozaworu ? jeżeli tak to co trzeba by było zrobić?
Z góry dzięki
paladyn931
Nowicjusz

Zdjęcia: 3

09 Sty 2022, 17:47

Jak masz ustawione przełączanie z benzyny na gaz w programie? Wszystkie wtryski na raz, jakieś opóźnienie tam jest?

Jak przełączasz z zasilania LPG na benzynę to też jest problem?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

09 Sty 2022, 18:17

Jak przełącza się z LPG na benzynę (że wyłączę gaz) silnik się dusi a napięcie w elektrozaworze jest przez 6sek a powinno być tak że wciskam przycisk i napięcie znika odrazu tak jak jest u mojego taty. Bo poprostu wyłącznik pompy podpięty jest pod elektrozawór a jak elektrozawór dostaje napięcie to i wyłącznik pompy działa więc stwierdzam że żadnego paliwa nie dostaje i się dławi przez 6sek. Podczas jazdy też rzadko potrafi się zadławić przez 6 sek. Jak się założyło ten wylacznik pompy paliwa. Mechanik stwierdził że ktoś spie...ył podłączenie gazu i gubi napięcie i gdzie indziej popdiety jest Gaz że widział u kogoś że podpinali się pod światła. Nie wiem jak stwierdzić jak działa sekwencja Gdyz nie posiadam jeszcze kabla. Podjadę do gazownika ale dopiero za 2 tygodnie i napisze co się dzieje gdyż poprostu może to być grubsza sprawa.
paladyn931
Nowicjusz

Zdjęcia: 3
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co musisz wiedzieć o wymianie oleju?
    Regularna wymiana oleju silnikowego jest niezbędna, by samochód działał sprawnie i nie doszło do awarii silnika. Kierowcom zdarza się zapomnieć o wymianie oleju albo odkładać ją na później – często skutkuje ...
    Mobilność elektryczna w BMW Group ma już 40 lat
    Pod koniec 1975 eksperymentalny pojazd zbudowany w oparciu o BMW LS oraz wyposażony w nowe akumulatory oraz nowy silnik elektryczny zaczął przynosić pierwsze rezultaty. Następnie, w roku 1980, zapoczątkowany został projekt ...