Zabezpieczenie auta przed zimą

04 Wrz 2009, 21:02

Witam wszystkich interesuje mnie zabezpieczenia auta przed zimą i syfem który mozemy zastać na naszych drogach. Sprawa ma dotyczyć całego podwozia, karoserii, silnika i usunięcia kilku ognisk rdzy na chromowanym zderzaku. Wiecie może ile takie coś kosztuje na czym dokładnie polega, żeby mnie w chu** nie zrobili i gdzie można to wykonać, nalepiej w okolicach Wałbrzycha i Wrocławia.
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław

05 Wrz 2009, 00:04

Wezyrro napisał(a):Witam wszystkich interesuje mnie zabezpieczenia auta przed zimą i syfem który mozemy zastać na naszych drogach. Sprawa ma dotyczyć całego podwozia, karoserii, silnika i usunięcia kilku ognisk rdzy na chromowanym zderzaku. Wiecie może ile takie coś kosztuje na czym dokładnie polega, żeby mnie w chu** nie zrobili i gdzie można to wykonać, nalepiej w okolicach Wałbrzycha i Wrocławia.
to wszystko zależy :wink: od samochodu, od kasy...
jak chcesz tanio to zachlastają bitexem czy czymś podobnym i będzie widać że jest ładnie :mrgreen:
jak masz kase to zedrzeć wszystko do gołej blachy wyciąć to co chore, wspawać nowe, później masz kilka systemów które dają jaką taką gwarancję że blacha będzie długo służyć :wink: jak długo to zależy od przygotowania powierzchni czyli jak dobrze wyczyścimy, potem jakiej klasy podkład i tak dalej i tak dalej :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

05 Wrz 2009, 00:10

znaczy nie żebym miał nieogranicziny napływ mamony, ale chcę zrobić to dobrze, bo wiem że najprawdopodobniej auto zostanie już ze mna do moich albo jego końców :mrgreen: I najlepiej chciałbym to zlećić jakiejś firmie, bo co prawda mam kanał i trochę klamotów, ale chcę, żeby to na tip top było.

jak znasz jakiś warsztat w okolicach Wałbrzycha lub Wrocławia to z chęcią dowiem się co to za warsztat :mrgreen:
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

05 Wrz 2009, 01:10

Wezyrro napisał(a):jak znasz jakiś warsztat w okolicach Wałbrzycha lub Wrocławia to z chęcią dowiem się co to za warsztat :mrgreen:
niestety za bardzo na północ wysunięte części naszego pięknego kraju :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP

05 Wrz 2009, 01:59

a myślałem, że tylko ja nie śpię o tej godzinie :mrgreen:
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

05 Wrz 2009, 02:01

Wezyrro napisał(a):a myślałem, że tylko ja nie śpię o tej godzinie :mrgreen:

ktoś musi nie spać żeby spać mógł ktoś :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP

05 Wrz 2009, 02:04

no racja ma tu zastosowanie to stare ludowe przysłowie :mrgreen:

ps nie znasz może jakiegoś fajnego sklepu z Polski z częściami do 4-runnerów ?
bo jak coś to mi zostają jedynie Stany :mrgreen:
znaczy ogólnie nie jest źle, lecz kto pyta nie błądzi i ma więcej info :mrgreen:
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

05 Wrz 2009, 02:08

nie znam się na tujotach :wink:
www.tlc.org.pl :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP

05 Wrz 2009, 02:11

właśnie się tam zarejstrowałem tylko na meila potwierdzeniowego czekam :mrgreen:
ah te nocne dyskusje
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika