ZAKUP SAMOCHODU A WYPŁYW OLEJU, KONTROLKA ABS, AKUMULATOR

26 Sie 2014, 18:38

Witam, jestem na etapie kupna Golfa IV 1.6 benzyna + LPG z 1998 r. W samochodzie po szybkim przeglądzie (przed zakupem) po odpaleniu przy powrocie ze stacji diagnostycznej zaczęła świecić się kontrolka ABS (przy starcie z komisu do stacji diagnostycznej nie zaświeciła się ona), mam pytanie co to może być i w razie czego ile będzie kosztować naprawa? Są jeszcze 2 wady mianowicie muszę wymienić akumulator ale wiem, że to koszt około 500 zł i jeszcze olej kapie z raczej z górnej części silnika - w większości silnik jest suchy tylko tam od góry coś leci ale też nie dużo (może jakieś uszczelnianie?). Chcę jutro kupić ten samochód bo wiem, że cena 9000zł wiąże się z dodatkowymi kosztami naprawy od razu tylko chciałbym się dowiedzieć ile mniej więcej by to wyniosło. Nie chciałbym obudzić się z ręką w nocniku jak kupię samochód a później mechanik powie, że naprawa tych trzech rzeczy to 3000 zł - pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.
microvsky7
Nowicjusz

Auto: skoda fabia I

27 Sie 2014, 10:09

co do naprawy absu to moze byc różnie. od drobnostek typu czujnik (cena ok 30zl) do poważniejszych awarii np. pompy. Diagnostyka VAG powie co jest nie teges.
Akumulator 500zl? to chyba jakiś ze złota będzie :D
Co do wycieku to niestety nie pomogę. Malo obcowałem z AKL i nie znam ich codziennych bolączek.
Waqa
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 21 06 2008
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Bora i Golf 4
Silnik: AJM, AKQ
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Instalacje gazowe V generacji
    Te instalacje LPG pozwalają na wtrysk gazu w fazie ciekłej do kolektora dolotowego (konieczność nawiercenia kolektora i montażu w nim wtryskiwaczy gazowych), bądź bezpośrednio do komór spalania za pośrednictwem wtryskiwaczy ...