Zastany samochód

18 Cze 2008, 14:32

Witam mam do Was pytanie. Otóż mam uruchomić samochód, który stał przez rok w garażu i nie był w ogóle ruszany. Na co zwrócić uwagę? Jakie elementy koniecznie trzeba wymienić? Na pewno akumulator olej, co jeszcze? Ten samochód to jakiś mały peugeot w benzynie z 99r.
bob1987
Nowicjusz

• 18 Cze 2008, 16:03

Przede wszystkim sprawdź poziom wszystkich ważniejszych płynów i stan akumulatora - nie musi być nowy, ważne żeby działał i miał odpowiednie napięcie (spoczynkowe w granicach 12,5V). Poza tym sprawdź iskrę na świecach, czy nie ma wycieków i czy jest powietrze w kołach
    Martoro
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

19 Cze 2008, 14:51

Był już taki temat i było wszystko dokładnie opisane.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

19 Cze 2008, 18:53

W takim razie jeśli można poproszę o link Szukałem ale bez rezultatu
    bob1987
    Nowicjusz

05 Lip 2008, 21:35

witam!

Mam jedno pytanie: muszę wszystko sprawdzać w Poldku po tym jak stał 2 m-ce nie jeżdżony ani palony? mechanik poleciał w kulki. silnik miał mi wymieniać i dwa miesiące stał nie ruszany! gdyby nie to to bym jeździł jeszcze nim. przypominam - wszystko było git z hamulcami, akumulatorem (jeździ w innym aucie), oponki itd itd... proszę o pomoc, ponieważ zależy mi na czasie. potem można temat zamknąć. z góry dzięki. pozdrawiam.

p.s.
    czy muszę o czymś pamiętać związanego z silnikiem? obecny to silnik 1.6e, który zmieniam na 1.5e.
    Fiat Siena 1999 r., 1.2 75 KM PB/LPG
    andrzejau
    Początkujący

Miejscowość: Ostrów Mazowiecka