Zbyt wysokie ciśnienie paliwa w audi Q7 4L 3.0 tdi

09 Lut 2023, 18:41

Witam wszystkich kolegów. Posiadam audi Q7 4L 3.0 tdi z 2006 roku i mam potężny problem. W mojej audi pojawił się problem zbyt wysokiego ciśnienia paliwa aż tak wysokie że robi dziury w matalowej rurce która wychodzi z pompy wtryskowe i idzie do listwy wtryskowej jak daje nową rurkę to znowu rozszczelnia mi pompę. Na oryginalnej mapie auto nie ma siły się rozpędzić a na mapie która posiadam od kupna jest problem z tym co wyżej opisałem. Zostały wymienione czujniki ciśnienia , reduktor ciśnienia i dalej jest tan sam problem. Może ktoś mi pomoże bo już jeździ od mechanika do mechanika i nikt nie potrafi tego zrobić tylko kasują po 3tys. Pozdrawiam sasiu
sasiu1982
Obserwowany

10 Lut 2023, 10:31

No ok, ale czy ktoś zmierzył to ciśnienie? Zostało sprawdzone jak jest ono wysokie? Czy pojawiają się jakieś błędy w związku ze zbyt wysokim ciśnieniem?

sasiu1982 napisał(a):Na oryginalnej mapie auto nie ma siły się rozpędzić a na mapie która posiadam od kupna jest problem z tym co wyżej opisałem.
Sprawdzana była moc na hamowni przy oryginalnej mapie i tej którą masz zrobioną w samochodzie? Może masz tylko wrażenie że nie ma siły się rozpędzić na oryginalnym programie.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35