REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Nie podnosi się wyżej? Rozumiem że masz włączone wszystko co możliwe, ogrzewanie szyby, dmuchawa, światła, klimatyzacja itd.damian87 napisał(a):Ale po włączeniu odbiorników jak silnik jest rozgrzany więc wolne obroty ładowanie jest ok 13V
Sprawdź napięcie pod obciążeniem na alternatorze i później na klemach akumulatora (masę możesz wziąć z nadwozia i też sprawdzić).damian87 napisał(a):Jeśli to pomoże w diagnozie mogę jeszcze raz wszystko pomierzyć tylko napisz w jakich warunkach potrzebne będą pomiary i popołudniu dam znać...
Dokładnie na wolnych obrotach jak silnik będzie ciepły.damian87 napisał(a):rozumiem że sprawdzać po jeździe przy dobrze rozgrzanym silniku? Nie na ssaniu..
Uważam to za błąd. Najlepiej oddać auto do elektromechanika. Dasz sam alternator to mogą być przepychanki typu -ja zrobiłem , dalej nie ładuje , a pan sam sobie wymieniał i mam to w głębokim poważaniu. Naprawiam alternatory między innymi ale nauczony złymi doświadczeniami odmawiam usługi jak nie ma całego auta.damian87 napisał(a): wymontuje i oddam do fachowca.
bonifacy napisał(a):Uważam to za błąd. Najlepiej oddać auto do elektromechanika. Dasz sam alternator to mogą być przepychanki typu -ja zrobiłem , dalej nie ładuje , a pan sam sobie wymieniał i mam to w głębokim poważaniu