Audi 80 kręci, kręci i nie zapala

01 Sty 2013, 12:10

WITAM :)
Mam problem z moim autem , audi 80 , silnik 2.0 benzyna i LPG . Auto stoi w garażu , dość stare bo rocznik 90 :D Od 2 dni mi nie chce odpalić , już 2 razy akumlator rozładowałem , kręci i kręci i nie może go złapać . A boje się zapalić na pych bo boje sie o pasek rozrządu . Nie wiem czy dam to jakos rade sam sprawdzic czy od razu do mechanika doholować ?
dawidi
Obserwowany

Prawo jazdy: 11 03 2011
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: audi 80
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
  • 08 Sty 2013, 00:49

Pych nic Ci nie da jak silnik kręci normalnie. Sprawdzałeś czy pompka podaje paliwo ? Masz w ogóle paliwo? Sprawdzałeś świece czy iskra jest?
    Przełącz na samą benzynę i próbuj, jak miałem zdechnięty sterownik to pomagało. Po rozgrzaniu się silnika do 50 już odpalał normalnie i sam się przełączał.
    "... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
    stasiowski121
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
    Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
    Silnik: 2.5 TDI AXG
    Paliwo: Diesel
    Typ: Van
    Rok produkcji: 1997

10 Sty 2013, 19:35

no to tak :) wymieniłem aparat zapłonowy i palec w nim bo był spalony ale niestety nadal nie odpalał bo poza tym 3 świece były zalane olejem a jedna chyba nie działała sama , po wymianie tych świec wszystko smiga super . ale zastanawiam się nad wymianą silnika bo chociaż uszczelke u góry wyminilismy to gdzies z dolu przecieka wiec mam wybór albo nowy silnik albo szlifowac wszystko . I jeszcze jedno teraz mam silnik 2.3 i mam LPG ale mechanik mowi ze do tego silnika jaki ja mam nie wolno gazu dawac bo jest caly przewiercony i tylko śrubki powkrecane . Więc jaki mi silnik poradzicie , tylko tak żeby nie było problemu z gazem ale też żeby nie był słaby bo musi w sniegu dawać rade jeździć i żeby nie był za drogi .
    Z góry dzięki
    dawidi
    Obserwowany

Prawo jazdy: 11 03 2011
    Przebieg/rok: 10tys. km
    Auto: audi 80
    Silnik: 2.0
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Sport/Coupe
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ustąp pierwszeństwa na przejściu dla pieszych
      Choć główną funkcją przejścia dla pieszych jest umożliwienie bezpiecznego przedostania się na drugą stronę ulicy, to właśnie na pasach ginie najwięcej pieszych – w 2018 r. w takich okolicznościach śmierć poniosło ...