Auto (ala)sportowe

05 Cze 2013, 12:39

A nikt nie wspomniał o małym autku z dobrym kopytem i tak przeglądając allegro znalazłem kilka egzemplarzy w Twoim rejonie.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

05 Cze 2013, 15:16

Coś Ci się pomyliło kolego, bo nie da się raczej zejść w mieście BMW poniżej 10 litrów, ale silnikami R6, R4 spokojnie się da przy spokojnej te 9 l osiągnąć. Tyle, że tak jak szybki pisał 318is, zwłaszcza E36, bo E30 to nawet fajne autko, to taki sobie pomysł. Jak już kupować BMW to pełną gębą, czyli minimum R6, a tutaj spalanie przy spokojnej jeździe w mieście to z 11 litrów na pewno trzeba liczyć. Może jednak LPG?
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

05 Cze 2013, 15:29

Jeżeli BMW to tylko z czymś konkretnym pod maską:D Kupisz 4-cylindrowca, zaoszczędzisz 1-2l paliwa na 100km ale nie poczujesz radości jazdy R6 BMW a wrażenia są bezcenne;)
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1995

05 Cze 2013, 16:45

zgadzam sie z wami ja tez nie patrze na spalanie ale to nie ja kupuje ... hm gaz w samochodzie +130km ... toc to profanacja ;D
Pulpecik
Początkujący

Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Nie mam

05 Cze 2013, 17:22

Pulpecik napisał(a): gaz w samochodzie +130km ... toc to profanacja ;D

Inaczej bys myslal gdyby przyszlo ci tankowac benzyne w naprawde paliwozernej maszynie;) Czasy mamy jakie mamy i trzeba sie do nich dostosowac a lpg nie jest takie zle.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 1995

05 Cze 2013, 18:09

Ostatnio była dysksuja na temat lpg w Audi S3 a to dopiero mocarz.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mercedes-Benz W113 z lat 60 tych - Pagoda
    Mercedes-Benz W113 z 1963 roku czyli Pagoda to druga generacja prestiżowej serii roadsterów SL. Auto zaprezentowano w 1963 roku w Genewie. Co ciekawe, po premierze samochodu dziennikarze okrzyknęli nowy model Mercedesa-Benz ...

05 Cze 2013, 23:51

zaraz F1 na na sekwencji brc beda jezdzic z butla w kole ;)
Pulpecik
Początkujący

06 Cze 2013, 11:14

Pragnę zauważyć, że te to właśnie te sportowe auta narażone są na największe ryzyko, tj. ryzyko, że kupimy bubel jest bardzo wysokie. I nie ma co wierzyć na słowo, bo przecież każdy jest zadbany i jeżdżony tylko weekendami.

Ja jak szukałem zadbanej Bemki, to zajechałem aż do Zgierza i dopiero tam w komisie autostrada udało mi się znaleźć przyzwoitą wersje. Reszta albo grubo lakierowana, albo w tragicznym stanie.
kolorowy
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 18tys. km
Auto: renault
Silnik: 2.0
Rok produkcji: 2008

06 Cze 2013, 11:41

Możesz sobie kupić tdi , podłubać , zapodać wirusa i będzie ciągnął aż miło . Nie jedna benzynka się zarumieni ze wstydu .
I po kieszeni tak nie będzie biło .
Magda93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: WRO
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W140
Silnik: S300 Turbodiesel
Rok produkcji: 1998

06 Cze 2013, 13:01

Ja znam egzemplarz Golfa III 1.9TDI,seryjnie 90KM a po chipie i przeróbkach miało prawie 130KM i w 5osób bardzo ładnie szedł 140km/h a pod nogą jeszcze troche gazu było.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

06 Cze 2013, 22:29

barol trudno znalezc nie "zwiesniaczonego" tuningiem golfa a jak dla mnie to juz troche za duzo tych golfow kumpel kupuje pod koniec miesiaca cos wiec mamy czas by mu pomoc ;) a jakis 1.9tdi +120 km jakis polecicie ? ;) bo jak narazie mam ta lista co dalem po modyfikacjach i szukanie jakiegos dobrego stanu z nich ;)
Pulpecik
Początkujący

07 Cze 2013, 09:57

Kto powiedział że ciężko,tutaj masz ładny egzemplarz [link do oferty na Allegro wygasł] lub ten [link do oferty na Allegro wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

07 Cze 2013, 10:15

Z Twoim budżetem można kupić zadbaną III w wersji GT i jeszcze kasa zostanie.
[link do oferty na Allegro wygasł]
a te silniki ALH są bardzo podatne na wszelkie przeróbki.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Rok produkcji: 2003

07 Cze 2013, 21:38

Tylko samo auto ma już niesmietelną opinie bezguścia i wiochy.
Na samym początku trzeba się kupującego zapytać czy to ma być sportowe auto, czy auto które wygląda na sportowe a służy do lansu i podrywania laseczek.

Jak to pierwsze to ja bym patrzył w kierunku lekkich Hatchbaków, nie trzeba tam dużo mocy a mała masa sprawia, że ta auta chętnie jeźdzą
Jak auto ma być do lansu to niech kupi cokolwiek, np. E36 316i, zaglebi, felgi i niech się toczy po mieście.
Silver400
Nowicjusz

Prawo jazdy: 22 10 2010
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: C2 VTS,
Silnik: 1.6 125KM
Rok produkcji: 2007

07 Cze 2013, 23:08

chodzi bardziej o osiagi ale jak dla mni da si polaczyc osiagi i NIE wiejski t.optyczny ... np audi a3,civic chyba kazdy, no i crx ale crxa trzeba szukac troche w utrzymanym stanie ;) za seata tez moza sie wziasc ale nigdy nie widzialem ladnie zrobionej ibizy ;)
Pulpecik
Początkujący