AUTO M Michał Spławski - weryfikazcja

16 Lip 2007, 11:14

Witam, mój kolega jest w podobnej sytuacji, przed podpisaniem umowy sprawdziliśmy co trzeba i wszystko wyglądało ok. W zasadzie dalej wygląda, papiery tej "firmy" są w porządku a nie dało się przewidzieć, że człowiek po skasowaniu pieniędzy zamilknie. Z takim ryzykiem należy się jednak liczyć podpisując tego typu umowy.

No ale do rzeczy:
- żeby zgłosić Zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa nie trzeba czekać aż miną terminy wskazane w umowie, wystarczą do tego fakty opisywane tutaj na forum, potwierdzenie osób którym już owe terminy minęły i nie otrzymały kasy ani auta, oraz fakt nie odbierania przez Spławskiego telefonów i brak jakiejkolwiek możliwości kontaktowania się z nim,
- nie trzeba tego składać osobiście na policji we Wrocławiu, w ogóle nie trzeba tego składać na policji, wystarczy samemu wspomniane zawiadomienie napisać i wysłać najlepiej do prokuratury rejonowej we Wrocławiu listem poleconym za zwrotnym potwierdzeniem odbioru,
- w zawiadomieniu takim dobrze by było oprócz opisania sprawy dopisać, że inne osoby składały już takie zawiadomienia na jakimś komisariacie we Wrocławiu,
- po złożeniu zawiadomienia pokrzywdzony otrzyma informację o wszczęciu lub odmowie wszczęcia śledztwa, w tym pierwszym przypadku będzie napisane kto i pod jaką sygnaturą prowadzi to dochodzenie, dobrze by wtedy było zamieścić taką informację na forum i wszelkie kolejne zawiadomienia od innych osób wysyłać właśnie do jednostki która będzie prowadziła sprawę, ułatwi to i przyspieszy dochodzenie,
- nie trzeba być pokrzywdzonym aby zgłaszać sprawę na policję (!), już samo wejście w posiadanie informacji świadczących o popełnieniu przestępstwa nie tylko pozwala ale i zobowiązuje każdego do poinformowania o tym stosownych organów ścigania,
- nie wykluczone, że w związku z tą sprawą wizyty organów ścigania lub wezwań w charakterze świadków spodziewać się mogą również nieliczni którym udało się auta otrzymać
_roberto_

16 Lip 2007, 11:18

Witam,
Doszedłem do tego samego wniosku jak zobaczyłem skan jego D.O.
Szkoda tylko, że tak późno go otrzymałem.
Bielecki spie..ł na 100% ale długo nie pociągnie. Jego facjata musi być do odkopania bez większych problemów nawet pod innym nazwiskiem.
lordJim
Początkujący

16 Lip 2007, 11:45

oj kurde..czyli wychodzi na to ze to jeden wielki przekret :cry: miałem nadzieje ze to sie pozytywnie rozwiaze...

trzeba bedzie zjawic sie we wrocłąwiu i dorwac tego spławskiego..bo wkoncu z nim spisalismy umowe...a firma jest na jego naazwisko a bielecki to jego zwykły pracownik..pozatym sprawdzziłem dowod spławskiego i taka osoba istnieje. Musimy go dorwac ale trzeba to bedzie omawiac poprzez gg albo pw na tym forum bo napewno to czyta ..

jesli ktos jest zainteresowany moim rozwiazaniem czekam na waasze numery gg pod mailem --> [email widoczny po zalogowaniu]
mateo
Nowicjusz

16 Lip 2007, 13:39

SPŁAWSKI TY .... !! OSZUŚCIE ! NA TWOIM MIEJSCU ZACZYNAŁ BYM SIE OBAWIAC. BO FACYJAT BEDZIESZ MIAŁ OBITY! NIEPODARUJE CI TEGO ! INNI ZRESZTĄ TEŻ !

POSZUKIWANY LISTEM GOŃCZYM !

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

JA
Nowicjusz

16 Lip 2007, 14:22

Czy ktoś jest posiada wzor zawiadomienia o podejrzeniu popełnienia przestepstwa wyłudzenia zaliczki?Nie ma na co czekać. :oops: :oops: Może ktos spróbuje napisać na forum taki wniosek i wszyscy jak 1 MĄŻ uzupełnimy go o znane nam szczegóły i WYSLEMY GO DO prokuratury rejonowej we wrocławiu tak jak radzi jeden z nas
frania
Nowicjusz

Miejscowość: kujawsko-pomorskie

16 Lip 2007, 14:48

słuchajcie!
dziś dzwoniłem do człowieka który nazywa się tak samo MICHAł SPłAWSKI !
prowadzi jakąś działalność we wrocławiu także związaną z br...samochodową
spoko odbiera telefony i tłumaczy że niestety nie jest owym bandytą,ale coś mi tu śmierdzi !! dobrze byłoby to sprawdzić!!
nordberg
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Corvette C3 Stingray
    Długa maska, wąska talia i zjawiskowy wygląd. Mowa o samochodzie Corvette C3 Stingray - kolekcjonerskim rarytasie. Choć od jego stworzenia minęło ponad 40 lat nadal zadziwia nowoczesną stylistyką i świetnymi osiągami. Samochód ...

16 Lip 2007, 14:58

nordberg napisał(a):słuchajcie!
dziś dzwoniłem do człowieka który nazywa się tak samo MICHAł SPłAWSKI !
prowadzi jakąś działalność we wrocławiu także związaną z br...samochodową
spoko odbiera telefony i tłumaczy że niestety nie jest owym bandytą,ale coś mi tu śmierdzi !! dobrze byłoby to sprawdzić!!

Dokładnie dobrze było by to sprawdzic!

Masz jakies namiary na niego ?
matt
Nowicjusz

16 Lip 2007, 15:26

Nordberg podaj ten numer pod ktory dzwoniłeś bo może gość z którym spisywaliśmy umowy nie jest jednak michałem spłwskim lecz się podszywa pod osobę z którym Ty rozmawiałeś chciałbym też z nim pogadać
mateo
Nowicjusz

16 Lip 2007, 16:18

Słuchajcie,
Bieleckiego tez trzeba ścigać i to bardziej-przynajmniej na "porządny oklep i lekcje pokory" :lol:
Czy ktoś ma jakieś wieści o nim, jakieś zdjęcia, jakieś inne dane osobowe itp.????? Chcę porównać bo jakiegoś sqrwiela już mi namierzyli. Muszę się upewnić.
lordJim
Początkujący

16 Lip 2007, 16:29

frania napisał(a):Czy ktoś jest posiada wzor zawiadomienia o podejrzeniu popełnienia przestepstwa wyłudzenia zaliczki?Nie ma na co czekać. :oops: :oops: Może ktos spróbuje napisać na forum taki wniosek i wszyscy jak 1 MĄŻ uzupełnimy go o znane nam szczegóły i WYSLEMY GO DO prokuratury rejonowej we wrocławiu tak jak radzi jeden z nas

Nie ma czegoś takiego. To sie tak nazywa na Police. Musisz się udać na jakiś komisariat i poinformować "władzę", że chcesz "dokonać zeznania o podejrzeniu popełnienia przestępstwa" - to taka formułka :lol:
lordJim
Początkujący

16 Lip 2007, 16:33

podejrzenie o popełnieniu przestępstwa było składane o ile pamietam juz w czerwcu, a widząc zakres działania policja powinna śledzić poczynania pana Spławskiego od dawna
AsReal
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

16 Lip 2007, 16:47

AsReal napisał(a):podejrzenie o popełnieniu przestępstwa było składane o ile pamietam juz w czerwcu, a widząc zakres działania policja powinna śledzić poczynania pana Spławskiego od dawna

Wszystko jest chore w naszym kraju :evil:
lordJim
Początkujący

16 Lip 2007, 17:44

Witam, temat ten znalazłem dopiero dzisiaj ale widze ze chyba takze zostane oszukany. Wpłaciłem panu M.S osobiscie 2 tygodnie temmu w sobote 4,5 tys zł, mówił ze auto moze bedzie za tydzien, poczym napisał smsa oczywiscie po kilku moich do niego ze auta zostana dostarczone do 16 lipca. ok czekam dzwonie w sobote by sie dowiedziec czy faktycznie beda a tu powyłanczane komórki a mam ich chyba z 6. Mój termin mija w niedziele czyli mam jeszcze czas ale nie zamierzam chyba czekac bo widze ze to nie ma sensu. Mysle ze należy połaczyc swoje siły i napewno tych panów znajdziemy. Napisałem juz do jednej osoby z tąd maila co i jak w jaki sposób można te osoby namierzyc, mam tez kilka kontaktów tu i uwdzie. Proszę o przesłanie skanu Dowodu osobistego na maila [email widoczny po zalogowaniu]
Panie lordjim proszę tez o kontakt a także innych, zawsze razem zdziałamy wiecej niz kazdy z osobna. A mam kilka planów jak dotrzec do tych panów a jak nie dotrzec to dowiedziec sie w sposób pewny w 100% jakie są ich dane osobowe a wtedy bedą juz nasi.
Pozdrawiam i zapraszam do rozmów na mailach lub gg a nie tutaj gdzie w/w panowie mogą wszystko czytac.
Ostatnio edytowany przez BIG A, 16 Lip 2007, 19:11, edytowano w sumie 1 raz
BIG A
Nowicjusz

16 Lip 2007, 17:47

AsReal napisał(a):podejrzenie o popełnieniu przestępstwa było składane o ile pamietam juz w czerwcu, a widząc zakres działania policja powinna śledzić poczynania pana Spławskiego od dawna

Już wiem kto mi zwróci zaliczkę z nawiązką :lol: .
Kto posiada kopię zgłoszenia podejrzenia o popełnieniu przestępstwa czy też protokół z przesłuchania w tej sprawie z datą jak najwcześniejszą. Rozdmucham dalej.
lordJim
Początkujący

16 Lip 2007, 18:29

potrzebuję pesel tych sk...w to pilne niech ktoś opublikuje !!
nordberg
Nowicjusz