AUTO M Michał Spławski - weryfikazcja

16 Lip 2007, 18:29

Dostałem kilka PW a nie chcę każdemu odpowiadać z osobna, więc:

- zgłoszenia można dokonać zarówno na policji jak i w prokuraturze, w efekcie wyjdzie na to samo ale ja proponuję prokuraturę (rejonową, bo jest jeszcze okręgowa) bo w praktyce i tak dochodzenie kończy się na prokuratorze który po zgromadzeniu dowodów sporządza akt oskarżenia i przesyła go do sądu, policja jest tutaj od odwalenia roboty, przesłuchania świadków, podejrzanych, zbierania dowodów, itp.
- "zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa" (bo dopóki sąd nie powie inaczej to jest to tylko podejrzenie a nie przestępstwo) to nie jest żaden oficjalny druk, tak się to po prostu nazywa i opisuje się to od początku do końca swoimi słowami, dołączając posiadane dowody (umowa, kwit przyjęcia pieniędzy, itd.)
- z prawnego punktu widzenia wszystko co na tą chwilę możecie zrobić to złożyć wspomniane zawiadomienie (gdzie chcecie) i... czekać. Prokurator zawiadamia chyba wszystkich poszkodowanych o fakcie sporządzenia aktu oskarżenia i przesłania go do sądu, potem jesteście informowani przez sąd o terminie rozprawy (informowani lub wzywani na obowiązkowe stawiennictwo na rozprawie) i wtedy się zobaczy co dalej,
- nie jestem prawnikiem, po prostu ze względów zawodowych mam często do czynienia ze składaniem takich zawiadomień i całą tą procedurą.
_roberto_

16 Lip 2007, 18:36

Splawskiego mam taki: 85022103854

pozdrawiam!
dex80
Nowicjusz

16 Lip 2007, 18:40

Marcin Sztrapf napisał(a):Witam!
Pan Spławski dzisiaj dokonywal wypłaty pieniedzy ze swojego konta w Polkowicach
ale który? ten z tego zdjęcia?
lordJim
Początkujący

16 Lip 2007, 18:42

Skąd Pan wie o tej wypłacie, może się zorganizujemy i po niego pojedziemy???????????????
lukasb4
Nowicjusz

16 Lip 2007, 18:43

Sorki to byla zla wiadomsc!! ktos pomylil nazwisko
Marcin Sztrapf
Nowicjusz

Miejscowość: Kalisz

16 Lip 2007, 18:46

Jeśli ktoś ma jakiś pomysł, lub wie gdzie ten gość jest to niech da znać!!!! Mail [email widoczny po zalogowaniu]. Jeśli trzeba będzie na pewno po gościa pojadę
lukasb4
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Udoskonalone manualne i automatyczne skrzynie biegów Opla
    Dzięki licznym poprawkom w konstrukcji wewnętrznej i mechanizmach dźwigni druga generacja pięcio- i sześciobiegowych skrzyń Opla w porównaniu z konkurencją uzyskała doskonałe wyniki w zakresie jakości zmiany biegów. ...

16 Lip 2007, 18:47

Przecież macie skan jego dowodu osobistego, nikt tam w domu u niego nie był ?
Drzwi do tego jego "biura" jakoś specjalnie solidne nie były, nikogo nie kusiło żeby "zajrzeć" czy chociaż komputer tam jeszcze stoi ? Zawsze to pare groszy ;)
_roberto_

16 Lip 2007, 18:49

Jak składałem rano zeznania na komendzie we Wrocławiu to po niego jechali!!!!!!!!!!!
lukasb4
Nowicjusz

16 Lip 2007, 18:50

W domu ktory jest w dowodzie byl moj kumpel w piatek jeszcze, jakas opustoszala nora ,watpliwe czy ktos tam mieszka, nawet zadnych sasiadow nie mogl znalezc ale mozna jeszcze sprobowac ...
dex80
Nowicjusz

16 Lip 2007, 18:52

lukasb4 napisał(a):Jak składałem rano zeznania na komendzie we Wrocławiu to po niego jechali!!!!!!!!!!!

jak po niego jechali ??
wytłumacz nam..czyli co juz go maja ?
mateo
Nowicjusz

16 Lip 2007, 18:55

Sprawa wygląda w ten sposób, że zeznania składałem na Grabiszyńskiej. Kiedy to spisywali, przyszło dwóch gości z komendy głównej (coś tam pogadali i powiedzieli, że jadą go szukać!!!!!!!!!!!!). Wiem, że byli od przestępczości gospodarczej. Finału nie znam, bo musiałem wyjechać z Wrocławia
lukasb4
Nowicjusz

16 Lip 2007, 18:57

lukasb4 napisał(a):Jak składałem rano zeznania na komendzie we Wrocławiu to po niego jechali!!!!!!!!!!!

Tak z ciekawości: -ile czasu spisywali Twoje zeznanie?
lordJim
Początkujący

16 Lip 2007, 18:58

ok 2 godzin.
lukasb4
Nowicjusz

16 Lip 2007, 19:04

Tzn., że to standard, buuuuuuuu
lordJim
Początkujący

16 Lip 2007, 19:05

witam, co z niektórymi pisałem juz na gg ale narazie i takm stoimy w miejscu, ja niestety nie posiadam nr pesel tych panów, w kazdym razie ludzie zgłaszajcie to na policje sądów, media niech to sie rozdmucha, macie jakies umowy itp i popierajcie to te tym forum, napewno jesli policja np z gdanska, wawy itp zadzwoni do wrocławia do komendy policji to takze uzyskaja jakies wiesci z tam tad.
BIG A
Nowicjusz