Auto z miękkim zawieszeniem ok 15tys zł

04 Lut 2010, 14:55

No to muszę Cię niestety zmartwić, ale ani żadnym 1.9 tdi ani żadną C-klasą w dieslu do ceny 15 tyś nie osiągniesz przyśpieszenia 7-9 sekund do 100km/h :roll: Na 7 sekund to już potrzebujesz naprawdę dobry silnik. W przypadku Mercedesa masz od 10,2 sekundy przy 2.5 Tubrbo-D do 18,4 przy 2,0D, a w przypadku np Audi a4 9 sekund przy 2.5 TDI do 13,3 sekundy przy 1.9 TDI. No to to Audi 2.5 TDI jeszcze się mieści. Tak się zastanawiam, napisałeś ze wystarczyło by Ci 7-9 sekundy do setki :grin: Szczerze to 7 sekund to już naprawdę jedzie, żeby a4 mogło się tak rozpędzać to potrzebuje silnika 2.8 30V w benzynie i 193 konie, przy C klasie to już musisz mieć AMG 3.6 litra :mrgreen: Tak że nie wiem co Ci doradzić, trochę ciężko. Jak wygodnie i na wypasie to jeszcze jakiegoś Opla Omegę, za 15 tyś to już perełka by była, tylko że one trochę wadliwe są, i nie wiem jakie tam Diesle były.Może koledzy doradzą coś z Francuzów bo ja się w nich nie orientuję :wink:
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Z Polski

04 Lut 2010, 15:03

piotrauto najpierw zastanów się czego Ty właściwie chcesz :mad:
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów

04 Lut 2010, 15:05

Przypomniało mi się, w Omedze był 2.5 TDS, taki sam jak w BMW, i szczerze odradzam, ani to mało nie pali ani nie cieszy się bezawaryjnością. Coś mi się zdaje, że kolega sobie żarty z nas robi tym tematem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika

04 Lut 2010, 16:50

Tribul napisał(a):Przypomniało mi się, w Omedze był 2.5 TDS, taki sam jak w BMW, i szczerze odradzam, ani to mało nie pali ani nie cieszy się bezawaryjnością. Coś mi się zdaje, że kolega sobie żarty z nas robi tym tematem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Też mi tak się wydaję :twisted:
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów

04 Lut 2010, 17:11

http://www.webridestv.com/showgallery.a ... ery=179415
Może to ci się spodoba przyspieszenie 3 sek do setki prędkość max 411Km/h
No może troche drogi bo kosztuje ponad 8 000 000zł ale cos za coś.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

04 Lut 2010, 17:12

nie robie sobie żartów tylko głośno mysle na co zamienic volvo s40 1,8 115km
to jesli moje volvo ma silnik 1,8 115km i 10,5s a przyspiesza bardzo ale to bardzo ospale to ja nie chce wiedziec jak jezdza te diesle 1,9 tdi
moze to sie inaczej liczy dla diesli i benzyn? co mi z tych 10,5s do setki jak strach tira wyprzedzic albo jest bardzo mało elastyczne, wcale nie ma elastycznosci a do 4tys nie jedzie wcale, od 4-7tys jakos jedzie ale jest bardzo glosno i to myslalem ze będzie bardziej wgniatać w fotel
a taki peugot 406?
piotrauto
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[2018] VW Touareg III
    VW pokazał kolejna auto nie dla ludu. W środku pełno elektroniki rodem z nowych Audi z... 15 calowym ekranem dotykowym i 12 calowymi zegarami na czele. Waga spadła o jakieś 100kg w porównaniu do poprzednika. Zapowiedziano ...

04 Lut 2010, 17:28

A patrzyłeś na taki samochód jak Audi A4
[link do oferty na Allegro wygasł]
W nim napewno bez obaw wyprzedzisz tira te silniki żyja jak mają powyżej 3000obr./min i mozesz nawet gaz załozyć lub kupić już z zamontowanym.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

04 Lut 2010, 17:33

na te wymagania i tą kwotę to chyba piotrrauto-nie kupisz.(pytanie z wczoraj 11-15).
ryba1977
ryba1977
Aktywny

Miejscowość: poznań

04 Lut 2010, 17:33

Niestety, bez różnicy czy diesel czy benzyna, 10 sekund to 10 sekund. Po prostu się nie da znaleźć auta, które będzie komfortowe ( a zarazem duże), full wypas, miało silnik nie większy jak 2.0 i miało od 7-9 s do setki, i to w kwocie do 15 tyś. Jak chcesz żeby auto Ci się zbierało i mieściło si ew takiej kwocie to musisz kupić coś mniejszego i z większym silnikiem, np. coś takiego jak ja mam, i tam będziesz miał 7 sekund do setki :wink: Tylko w tej cenie to pewnie będzie bite :wink:
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika

04 Lut 2010, 17:37

Tribul napisał(a):Niestety, bez różnicy czy diesel czy benzyna, 10 sekund to 10 sekund. Po prostu się nie da znaleźć auta, które będzie komfortowe ( a zarazem duże), full wypas, miało silnik nie większy jak 2.0 i miało od 7-9 s do setki, i to w kwocie do 15 tyś. Jak chcesz żeby auto Ci się zbierało i mieściło si ew takiej kwocie to musisz kupić coś mniejszego i z większym silnikiem, np. coś takiego jak ja mam, i tam będziesz miał 7 sekund do setki :wink: Tylko w tej cenie to pewnie będzie bite :wink:

a nie jest tak ze diesel z 10,5s do setki jest szybszy od benzyny z 10,5s do setki?
w benzynie max moment wykorzystujemy jedynie do wyprzedzania czyli kręcimy od 4 do 7tys obrotów a normalnie jezdzimy od 1,5 do 2,5tys a w dieslu max moment jest nisko
jezdzilem przedtem fiatem cc 700 z lpg i 115km w benzynie na mnie nie robi absolutnie żadnego wrażenia
piotrauto
Stały forumowicz

04 Lut 2010, 17:39

piotrpz87 napisał(a):A patrzyłeś na taki samochód jak Audi A4
[link do oferty na Allegro wygasł]
W nim napewno bez obaw wyprzedzisz tira te silniki żyja jak mają powyżej 3000obr./min i mozesz nawet gaz załozyć lub kupić już z zamontowanym.

O faktycznie zapomniałem o a4 i passacie turbo :wink: Tam będziesz miał coś powyżej 8 sekund. A to w porównaniu z 10,5 to już jest różnica. Pamiętaj że różnica między np 8 a 10 sekund jest o wile bardziej odczuwalna od różnicy między 10 a 12 sekund :wink:
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika

04 Lut 2010, 17:45

Ja miałem możliwość przejażdżki C klasą w 202, było to wiekowe auto ale bardzo zadbane. Ogólnie wrażenie bardzo dobre sprawiał do póki nim nie ruszyłem. Wnętrze bardzo dobrze wykonane, proste i niezłe materiały. Zawieszenie też bardzo dobre, nie jest zbyt miękkie ale też nie bardzo twarde. Ogólnie auto godne polecenia gdyby nie motor. Był wyposażony w 2.0D który sobie nie radził z tym autem. Więc jak dla mnie to godny polecenia ale z innym motorem.
cholek089
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

04 Lut 2010, 17:48

piotrauto napisał(a):a nie jest tak ze diesel z 10,5s do setki jest szybszy od benzyny z 10,5s do setki?
w benzynie max moment wykorzystujemy jedynie do wyprzedzania czyli kręcimy od 4 do 7tys obrotów a normalnie jezdzimy od 1,5 do 2,5tys a w dieslu max moment jest nisko
jezdzilem przedtem fiatem cc 700 z lpg i 115km w benzynie na mnie nie robi absolutnie żadnego wrażenia

Owszem, charakterystyka silnika jest całkiem inna w benzynie i dieslu, ale nie zmienia to faktu, że gdyby postawić oba takie auta obok siebie, które rozpędzają się do setki w te 10 sekund, to będą szły mniej więcej łeb w łeb.

[ Dodano: Czw Lut 04, 2010 17:19 ]
Ewentualnie jak chcesz mieć dobre osiągi, wygodę, i dobre wyposażenie w tej cenie to mogę Ci jeszcze zaproponować Mitsubishi Galant z silnikiem 2.5 V6 i do tego musiałbyś założyć gazzzzz :mrgreen: Auta bezproblemowe i zaje.... np takie [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika

04 Lut 2010, 18:51

piotrauto napisał(a):co mi z tych 10,5s do setki jak strach tira wyprzedzic

jak kierowca d**a to żadnym autkiem nie będzie umiał wyprzedzić ;p

piotrauto napisał(a):jezdzilem przedtem fiatem cc 700 z lpg i 115km w benzynie na mnie nie robi absolutnie żadnego wrażenia

Taka mala rada ode mnie abyś w końcu wyłączył hamulec ręczny to wtedy poczujesz rożnicę pomiędzy 31KM z CC a 115 KM z Passata. :cool:
BMW- Biała Może Więcej
zbychu57
Aktywny

Miejscowość: Białystok

04 Lut 2010, 19:33

zbychu57 napisał(a):
piotrauto napisał(a):co mi z tych 10,5s do setki jak strach tira wyprzedzic

jak kierowca d**a to żadnym autkiem nie będzie umiał wyprzedzić ;p

piotrauto napisał(a):jezdzilem przedtem fiatem cc 700 z lpg i 115km w benzynie na mnie nie robi absolutnie żadnego wrażenia

Taka mala rada ode mnie abyś w końcu wyłączył hamulec ręczny to wtedy poczujesz rożnicę pomiędzy 31KM z CC a 115 KM z Passata. :cool:

ciekawe, fiat CC 700 z lpg mimo ze taki maly silniczek a zrywał sie fajnie z niskich obrotów i był elastyczny a volvo s40 1996r 1,8 16v 115km mułowate ze szok! auto poprostu sie toczyło, i bylo bardzo słabe, ono ma ok 1350kg wiec czy 115km do auta majacego 1350kg wystarczy?
piotrauto
Stały forumowicz