Jako że przymierzam się do zmiany auta na większe(obecnie wysłużona fiesta) pisze do was z prośbą o opinie zastanawiam się nad Hondą Civic a Mazda 626. Jedyne moje wymaganie to silnik nie większy niż 1800cm3 no i żeby była w sedanie.
Którą byście zaproponowali i z jakim silnikiem?
Bardzo proszę o uzasadnianie swoich wypowiedzi.
Oba samochody są wytrzymałe i dobre, ceny części na podobnym poziomie. Jednak różnica między nimi polega na tym, że są to auta różnych klas - civic jest mniejszy, a 626 większa. Co za tym idzie - mazda będzie miała bogatsze wyposażenie i większe silniki.
Do civica polecałbym silnik 1.6 lub ewentualnie 1.5 benzynowe, a do mazdy 2.0 (diesel)
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
właśnie dlatego wziołem pod uwagę Mazdę ze względu na lepsze wyposażenie tylko nie wiem jak by dawała sobie rade przy komplecie pasażerów z silnikiem 1800cm3 w benzynie bo diesla nie potrzebuje może jak bym więcej jeździł to co innego
Hybrydowa klasa luksusowa – przegląd rynku premium Samochody hybrydowe zyskują coraz większą popularność, a marki premium bynajmniej nie pozostają tu wyjątkiem. W ofercie tego segmentu z roku na rok pojawia się coraz więcej modeli z napędem hybrydowym. Rynek samochodów ...
SEAT 124 Sport Coupe na trasie Silveretta Classic Między 5 a 7 lipca około 160 rzadkich historycznych modeli samochodów podążyło drogą historycznego Rajdu Silvretta Classic, przez zapierające dech w piersiach górskie serpentyny. 550 km alpejskich dróg ...
dokładnie samochody są z różnych segmentów - co do civica to najlepiej 1.6 v-tec 125 koników - wtedy świetnie jeździ takie autko - na a mazda jedynie 2.0
Kto za młodu głupim nie był ten na starość nie zmądrzeje...
znalazłem jedna z 1995r tylko że 1500 cm3 90 km jak myślicie będzie ok żeby po śmigać po mieście i od czasu do czasu na dłuższy wyjazd gdzieś się wybrać?
Troszkę martwi mnie silniczek ze za słaby będzie do sedana ale na duży plus przemawia książka serwisowa z ostatnim wpisem w 2006r 137,000km obecnie 152,000 auto zostało sprowadzone z Niemiec.
No to jestem już umówiony na wtorek żeby zobaczyć na żywo jak się prezentuje itd.
Ale moje pytanie jest następujące ponieważ pożyczam z firmy miernik do mierzenia grubości lakieru który mierzy w micronach chciał bym się dowiedzieć ile powinien mieć oryginalny lakier??
Słyszałem że oryginalnie powinien mieć w granicach 90 - 120 micronów czy to prawda?
co prawda ja jezdze malą fura, bo mazda dwa, ale wczesniej jezdzilem tez honda, dla mnie opcja wyboru jest prosta, mazda i tylko mazda, pozdrawiam.
Jeżeli masz takie zdanie to je uzasadnij dlaczego mazda a nie honda jeżeli jeździłeś tą i tą to powinieneś bardziej rozwinąć swoja wypowiedz, wysuń za i przeciw.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.