Jak zabezpieczyć samochód przed kradzieżą?

29 Lut 2008, 09:38

witam wszystkich serdecznie, w ostatnim liscie pytalem o wymiane bembenka do zamka gdyz kupilem samochod po probie wlamania po malych klopotach udalo mi sie dokonac naprawy lecz przed godzina stwierdzilem ze znowu zamki sa uszkodzone :x auto jest wyposarzone w centralny zamek i tu moje pytanie czy istnieja jakies zaślepki zamiast bembenka ? bo w koncu komus uda sie otworzyc drzwi i zegnaj radio bardzo prosze o porade z gory dziekuje za podpowiedzi
vince
Nowicjusz

29 Lut 2008, 14:49

Nie słyszałem o takich, a prawdę powiedziawszy,,jak złodziej będzie chciał się dostać to i tak się dostanie do Twojego pojazdu...nie ma na to rady...garaż Cię ratuje :)
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

01 Mar 2008, 10:17

Poprostu odłącz od bębenka to cięgno,które otwiera zamek.Bębenek bedzie się kręcił naokoło,a drzwi nikt tą droga nie otworzy.
Inna rada to taka,żeby radio brać ze sobą do domu.Nikogo nie będzie kusiło.
Następna porada to taka,że jak pisał kolega powyżej,jak ktos będzie chciał otworzyć atko,to je otworzy.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

12 Mar 2008, 17:36

jeżeli złodziej chce ukraść auto to i tak ukradnie i nie sprawdza sie alarmy immobilajzery blokady skrzyń biegów kierownic silników ani nawet systemy anty napadowe.jeżeli złodziej chce ci okraść auto to nawet nie będzie do niego wchodził tylko wezwie lawetę i pożegnaj sie z autem.
kupie sobie vw phaetona ;)
mistrzu567
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice

12 Mar 2008, 17:59

a jak się zgubi lub zepsuje pilot od centralnego :lol: ?????
Gregory
Nowicjusz

13 Mar 2008, 19:56

kupiłem parę lat temu auto "super zabezpieczone" od jakiegoś domorosłego wynalazcy.....
a mianowicie : wszystkie bębenki od zamków były odpięte , czyli nie dało się otworzyć z kluczyka
mało tego : część kluczyka była odcięta i włożona do stacyjki na stałe
otwierało się toto tylko pilotem od centralnego i odpalało połówką kluczyka
może to i dobre na złodzieja ,ale jak padł centralny zamek to sam do swojego samochodu włamywać się musiałem...............
74
Początkujący

13 Mar 2008, 20:09

No sposób dobry dopóki nic nie padnie hehe :) złodzieje to niestety są takie ludzie, że szkoda na nich gadać...
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

21 Mar 2008, 18:11

Ja mam jakieś zabezpieczenie że muszę przełączyć malutki guziczek ukryty ........... żeby odpalić auto inaczej nie da rady
Gajd
Nowicjusz

21 Mar 2008, 19:10

Jedynym skutecznym sposobem jest GPS
Chomik90
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łowicz
Prawo jazdy: 26 06 2008
Auto: BMW
Silnik: 2.0 d 136km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

22 Mar 2008, 12:48

Chomik90 napisał(a):Jedynym skutecznym sposobem jest GPS

Jedynym skutecznym sposobem uniknięcia kradzieży samochodu jest jego pozbycie się. Jest na to kilka sposobów, można sprzedać, zezłomować ewentualnie pozwolić złodziejom ukraść ... Drugi raz Tego nie zrobią :wink: .
Klub Anonimowych Piratów Drogowych KAPD
Zbycho
Nowicjusz

Miejscowość: Siedlce

06 Kwi 2008, 09:43

No niewiem czy GPS jest skuteczny złodzieje mają zakłócacze sygnału i wtedy GPS jest nieużyteczny
Gajd
Nowicjusz

06 Kwi 2008, 09:59

Fakt, GPS jest łatwo zakłócić, ale jest nowsza technologia tzn GuardSystem. Podobno nie da się zakłócić sygnału i w przeciwieństwie do GPS sygnał przebije się nawet gdy samochód trafi na parking podziemny :!:
togg
Nowicjusz

06 Kwi 2008, 16:30

zrób tak ja na tych Amerykańskich filmach co nie których....pod klamki podłącz wysokie napięcie ...w skutek czego złodziejowi ze zdziwienia aż włosy dęba staną :lol:
Samochód jest bogiem, prędkość nałogiem, nitro zabawą a tuning podstawą ;-)
conest997
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 4
Miejscowość: Olsztyn
Auto: BMW E36 coupe 2.0 170 km

06 Maj 2008, 21:48

conest997 napisał(a):zrób tak ja na tych Amerykańskich filmach co nie których....pod klamki podłącz wysokie napięcie ...w skutek czego złodziejowi ze zdziwienia aż włosy dęba staną :lol:

to tez nic nie da :P poszukaj sobie na necie natchnąłem sie juz na filmiki jak kradną samochody w ten sposób zabezpieczony.
Najlepszy sposób na zabezpieczenie samochodu to niestandartowy obwód zamkniety zrobiony przez jakiegoś znajomego elektryka, a co do radia w aucie to nie ma samochodu nie do otwarcia :)
"Drugi na mecie jest pierwszym przegranym"
ROBERTT
Początkujący
Awatar użytkownika

08 Maj 2008, 16:54

Według mnie jedyny sposób to ubezpieczenie :P
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice