REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Luke16 napisał(a):wiesz ja nie mknęł cały czas po 140 czy 150 ale nie raz na mieście na prostej drodze zdarzyło się że przycisnąłem i 110 było na bacie no ale jak mam prostą dwa czy trzy pasy to po jakiego grzyba jest tam 50km/h??? Bo ja nie rozumie... widziszsafari, teraz produkują silniki głównie powyżej 100KM weź nawet taki silnik 1.4TSI ma bodajże 148KM... niestety żeby wszyscy jeździli przepisowo samochody powinny mieć po 50KM a te przepisy przy dzisiejszych autach to jest paranoja... bo zostały one za czasu PRLu gdzie jeździły same maluchy polonezy i duże fiaty... ja naprawdę nie wyobrażam sobie w terenie zabudowanym jechać 50km/h przecież ja czwórki nawet nie wrzucę a gdzie jeszcze piątka zostaje??? wg. powinno obowiązywać ograniczenie min... do 70km/h przecież ja skuterem jeżdżę szybciej niż 50![]()
P.S. Po to kupiłem sobie CB żeby jeździć szybcieji nie bać się misiaczków jak na razie się to sprawdza zresztą mam CB we wszystkich autach w domu i cała rodzina sobie pokupiła...
Luke16 napisał(a):,... ja naprawdę nie wyobrażam sobie w terenie zabudowanym jechać 50km/h przecież ja czwórki nawet nie wrzucę a gdzie jeszcze piątka zostaje???
Luke16 napisał(a):no co ja dostałem ostatnio mandat 500zł i 10 punktów ale nawet go nie zapłaciłem i czekam co się będzie dziać...(...) .... Przepisy są po to żeby je łamać
![]()
Ja sobie naprawdę nie wyobrażam jazdy 50km/h (...).... max po mieście 100km/h zależy od warunków i drogi no i od misiaczków czy się nie kręcą ....
Luke16 napisał(a):max po mieście 100km/h zależy od warunków i drogi no i od misiaczków czy się nie kręcą ...
Luke16 napisał(a):Po odebraniu prawka raz miałem wyskok na mieście swoim autkiem trzy pasy na drugim ustawił się pan w BMW to i doszliśmy do 150km/h
radziwil napisał(a):kombajn na drodze (nawet jak ma do przejechania 10 m) z pługiem, orką czy z czymkolwiek innym powinno być traktowane jako przestępstwo. Ciekawe, co byś powiedział, jak byś jechał karetką, przed którą jedzie taki kombajn, a po przyjeździe do szpitala zabrakło Tobie 2 minut ? Albo, gdybyś się nadział na jego "widły" ? Trzeba ściągać i nie ma dyskusji.
Luke16 napisał(a): "koledzy a ile tu wogóle obowiązuje???"Często się z tymi tekstami spotykam....
Luke16 napisał(a):Po odebraniu prawka raz miałem wyskok na mieście swoim autkiem trzy pasy na drugim ustawił się pan w BMW to i doszliśmy do 150km/h ale od tamtej pory tak nie jeżdżę.... max po mieście 100km/h zależy od warunków i drogi no i od misiaczków czy się nie kręcą ....