Małe, tanie, niezawodne dla kobiety?

01 Lis 2019, 14:03

Barol napisał(a):Fabrycznie były pod kolor chyba nie? A już na pewno konserwacja nie zachodziła na błotniki/nadkola.

Ale to nie jest pewnie konserwacja tylko taki tam "tuning" :D
szybki napisał(a):Kiedy to było? 5-6lat temu?

Niestety serwis coltów jest trochę droższy a części mniej dostępne no ale oczywiście nie trzeba p o padać w paranoje.

Ogólnie za te pieniądze zrobiłbym tak jak radziłem innej osobie. Wejść na strony tojki i z programu pewne auto wyszukać yarisa1 1,0/1,3 . Byłby temat pozamiatany a tak a to badziewne ajgo, a to badziewny citroen a to agilla pt.idź i nie wracaj.
Generalnie jak ktoś się nie zna na autach to powinien wybierać rozwiązania proste i bezpieczne a nie tanie. Bo tanie ajgo i jego gówniany silnik może kosztować więcej niż serwis normalnego yarisa. To samo tyczy się innych podawanych tu wynalazków.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
0

01 Lis 2019, 14:41

No Yaris mi się podoba, tylko nie ten stary,ale właśnie drogie są, dlatego szukam corsy no i teraz na tą agile zwróciłam uwagę, podobno dobre są. Jakby sie trafiła fajna oferta to myślę, że 12 tys mogę dać.
A ten? : [link wygasł]
Littlewing
Początkujący

0

01 Lis 2019, 15:10

Ogłoszenie z września więc wątpie żeby było aktualne..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0

01 Lis 2019, 15:19

Littlewing napisał(a):Yaris mi się podoba, tylko nie ten stary,ale właśnie drogie są, dlatego szukam corsy no i teraz na tą agile zwróciłam uwagę, podobno dobre są.

Widzisz i nie chcesz się posłuchać więc szukaj opelka a potem zrozumiesz dlaczego był tani jak poleci Ci ogrzewanko, wentylatorek, ceweczka za 400zł, kompresorek klimy, wyleje amorek, polecą łożyska itp.itd.
Więc szukaj opelka :ok:
szybki
Moderator - Tuning

1

01 Lis 2019, 15:36

Nie wiem czy było ale może Grande Punto?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

0

01 Lis 2019, 16:02

Ok, nie polecacie Opla, rozumiem. A Peugeot 207? Lub maluchy 107 i c1? Grande Punto za duży, nie pasuje mi, znajomy teraz miał sprzedawać, to spieprzyla mu sie jakaś pierdola, zamiennika nie można dostać, tylko oryginał i 3 tys w plecy...
Littlewing
Początkujący

0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi S8 "Samochodem roku 2013" na Ukrainie
    Audi S8 zdobyło prestiżowe wyróżnienie na Ukrainie. W klasie luksusowych limuzyn przyznano mu tytuł "Samochodu roku 2013". Werdykt podjęło jury składające się z ekspertów w dziedzinie motoryzacji i osób ...
    Toyota Aygo - samochód do miasta
    Z danych Instytutu Badań Rynku Motoryzacyjnego SAMAR wynika, że pod względem liczby rejestracji model Aygo jest niekwestionowanym liderem rynku w klasie A. Od stycznia do kwietnia 2019 roku nabywców znalazło aż 1 721 ...

01 Lis 2019, 18:05

Littlewing napisał(a):nie polecacie Opla, rozumiem. A Peugeot 207? Lub maluchy 107 i c1? Grande Punto za duży, nie pasuje mi, znajomy teraz miał sprzedawać, to spieprzyla mu sie jakaś pierdola, zamiennika nie można dostać, tylko oryginał i 3 tys w plecy...

Tu nie chodzi o opelka czy farelka :D chodzi o święty spokój którego większość wymienianych aut Ci nie da. I nie to że to są jakieś okropne psujaki tylko patrzę oczami laika który średnio się zna na motoryzacji i często głupota zdenerwuje go i będzie wymagać odwiedzin mechanika.
Więc jeżeli Ci się nie widzi yaris może honda jeżz to reszta ferajny będzie reprezentować podobny poziom upierdliowości. A jak się całkowicie nie znasz to może pewnych usterek nie będziesz widzieć ani czuć :D

Co do Twojego znajomego od fiata gp to nie wiem co robił za 3k ale sporo jak na punto :o
szybki
Moderator - Tuning

0

01 Lis 2019, 18:16

Ten wątek, to jakiś trolling jest. Najpierw, że na spokojnie do końca roku, za chwilę na już, najlepiej na wczoraj. Mniejszy samochód jest za duży, ale większy od niego jest dobry, bo jest mały...
A Colt i Punto bardziej awaryjne i kosztowniejsze w utrzymaniu, niż Corsa, Aygo, Karl, Agila, C1 i C2. Dobre :)

Przeczuwam, że zakup zakończy się solidną wtopą.
OW05
Aktywny

Prawo jazdy: 07 03 2005
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Honda, Mitsubishi
0

01 Lis 2019, 18:27

Nie trollig, tylko zmieniłam zdanie i już nie chce czekać dłużej, auto potrzebne i koniec. Auta sami kupować nie będziemy, wiadomo, że sie jakiegoś mechanika weźmie. Patrzę na te Toyoty, jak się jakaś super trafi to dam i 14 tys, ale żeby mieć pewne. Jutro będziemy dzwonić, pytać. Na razie podkarpackie, pod koniec tygodnia małopolskie. Wizualnie najbardziej podoba mi się corsa, ale zaakceptuje yarisa, a może seat Ibiza, Mazda II warto brać pod uwagę? Punto tego czołga już nie chce, obejrzałam go sobie na żywo i mi nie pasuje.

[link do oferty na Olx wygasł]

[link do oferty na Olx wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Littlewing
Początkujący

0

01 Lis 2019, 19:20

Littlewing napisał(a):ale zaakceptuje yarisa

Wklejony yaris2 odpada bo ma silnik 1,0 a to nie ten sam co w yarisie1 1,0.
szybki
Moderator - Tuning

1

02 Lis 2019, 12:26

Rozumiem że auto ma służyć głównie po mieście i na krótkich odcinkach?
Jeśli tak to nie pchaj się w diesla bo nie wywróży to nic dobrego..
Tak samo jak C3,roczniki 2010 chodzą o wiele drożej niż te z linków..

W ogóle mówisz że Grande Punto jest za duże a myślisz o 207 które gabarytowo jest niemal takie samo (207 jest trochę szersze od GP).

A może Hyundai I10/I20?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]? - tutaj uwaga bo handlarz ale ładnie się prezentuje.
[link do oferty na Olx wygasł] - bardzo ciekawa oferta (Polski salon i tylko dwóch właścicieli),śmieszny przebieg i sprzedająca wygląda na taką co wie co sprzedaje (wspomina o malowanych elementach).
Barol
Awatar użytkownika

0

02 Lis 2019, 14:03

Tak, ja potrzebuje na krótkie trasy, dziennie może 20 km. Hyundai i20 wygląda ok, ciekawe ile pali... Czy to będzie lepsza opcja niż Yaris? Bo cenowo chyba podobnie. A ceny napraw i części dostępne bez problemu? Mam tez blisko na oku fajna corse z 2010 z silnikiem 1.2 ecotec, pytać?
Littlewing
Początkujący

0

02 Lis 2019, 14:14

Littlewing napisał(a):Hyundai i20 wygląda ok, ciekawe ile pal

Po mieście z 7.5l łyknie.

Littlewing napisał(a):A ceny napraw i części dostępne bez problemu

Kiedyś miałem krótki epizod z nim (moja ex miała takie I20) i części są śmiesznie tanie i ogólnodostępne.

Littlewing napisał(a):Mam tez blisko na oku fajna corse z 2010 z silnikiem 1.2 ecotec, pytać?

Jakiś link do ogłoszenia?
Barol
Awatar użytkownika

0

02 Lis 2019, 14:15

[link wygasł]
Chyba pojadę oglądnąć bo bliziutko. O co zapytać? Może zejdziemy z ceny na 13tys.
Littlewing
Początkujący

0

02 Lis 2019, 14:26

Myślisz, że kupisz za 13k auto wystawione za 16?
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
0