Małe, tanie, niezawodne dla kobiety?

01 Paź 2019, 18:41

Wizualnie, z zewnątrz najbardziej podchodzą mi Fiat Grande Punto i Peugeot 207. Co myślicie o tych modelach, która wersja silnika najbardziej udana, warto rozważyć automatyczna skrzynie biegów, gaz? Patrzę na roczniki 2006-2008.
Littlewing
Początkujący

0

01 Paź 2019, 22:34

Ani jeden ani drugi w tym budżecie.. temat był już wielokrotnie wałkowany na forum..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0

02 Paź 2019, 07:14

Littlewing napisał(a):najbardziej podchodzą mi Fiat Grande Punto i Peugeot 207

Littlewing napisał(a):Patrzę na roczniki 2006-2008

Własnie widać jakich okazji szukasz :ok:

Swoją drogą jeśli Polo czy Civic VII jest dla Ciebie za duże a Grande Punto czy 207 już nie to ja nie mam pytań.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003
0

02 Paź 2019, 08:34

Znalazłam parę ogłoszeń z ceną do 8 tys. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] I parę za ponad 8 więc może dałoby się coś wynegocjować. Polo czy Civic mi się nie podoba. Dostanę odpowiedź na poprzednie pytanie, jakieś rady czy w złym miejscu pytam?
Littlewing
Początkujący

0

02 Paź 2019, 09:22

Był jeden temat w tym roku gdzie synek z Krakowa szukał auta do 10k bez gazu (do 12k z gazem) i napalił się na Grande Punto właśnie i później sam zwatpil w szukanie bo zawsze coś było.. aż w końcu temat umarł..

W Grande z linku wsadzone ponad 2k w tym roku i sprzedaje za tylko 7k? Do tego ogłoszenie wisi parę dni a dobre Grande potrafi sprzedać się nawet w kilka godzin.

A może taka Corsa?
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

0

02 Paź 2019, 09:46

Aha, czyli jak są ogłoszenia i Punto za 8500 to też podejrzane? A Peugeot 207? Też do 8 nie kupię? Opel Corsa nawet ok, ale wydawało mi się, że gorzej wypada w porównaniu z innymi.
Littlewing
Początkujący

0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexusy podatne na tuning
    Coupé LC i RC, limuzyny IS i LS, crossovery UX i NX czy nawet hatchback CT – samochody Lexusa wyróżniają się na ulicy. Ale dla tych, którzy chcą dodać im jeszcze więcej pikanterii, tunerzy mają ...

02 Paź 2019, 10:08

Jesli faktycznie nie spieszy Ci sie z kupnem to mozesz szukac Grande,może coś się trafi.
207 bym odpuścił w tym budżecie.
Barol
Awatar użytkownika

0

02 Paź 2019, 11:19

Ok czyli do 8 tys większa szansa, że znajdę Punto w dobrym stanie niż 207 tak? Może kupię u kogos kto sprowadza z Niemiec. Widziałam fajne oferty z okolicy ale za 8900,moze się trafi taniej. Brać pod uwagę automatyczna skrzynie biegow?
Littlewing
Początkujący

0

02 Paź 2019, 11:55

Szukaj czegoś bezpośrednio od właściciela bo sama zobacz jak mało jest aut zarejestrowanych u nas w kraju w okolicach 8k,większość jest od handlarzy więc ile musieli dać za granicą żeby opłacało im się to sprowadzić i jeszcze na tym zarobić? 800-900euro.. a do tego przy sprowadzonym aucie dolicz jeszcze opłaty około 500-700zł i nie możesz wracać tym na kołach do domu bo w razie kontroli mandat i odholowanie auta..
Barol
Awatar użytkownika

0

31 Paź 2019, 12:01

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Znacei ten model? Jakieś opinie? Na co zwrócić uwagę i ile ewentualnie można zejść z ceny?
Littlewing
Początkujący

0

31 Paź 2019, 13:46

No i niestety, sprzedane już... Możecie podrzucić jakieś fajne linki do corsy, Peugeota 207 czy Aygo? Bo chce kupić jak najszybciej.
Littlewing
Początkujący

0

01 Lis 2019, 01:32

Sprzedaje ASO (często auta bywają tam w fajnym stanie) tylko progi były już robione ale ja bym mimo to obejrzał.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

0

01 Lis 2019, 12:37

No fajna oferta, ale colta nie biorę pod uwagę, miałam w rodzinie i szału nie było, części drogie no i wizualnie też nie bardzo.
Littlewing
Początkujący

0

01 Lis 2019, 12:55

Barol napisał(a):tylko progi były już robione

Trzeba o to zapytać. Wygląda tylko na inny kolor pod dolną częś zderzaka.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe
0

01 Lis 2019, 13:37

szybki napisał(a):Wygląda tylko na inny kolor pod dolną częś zderzaka.

Fabrycznie były pod kolor chyba nie? A już na pewno konserwacja nie zachodziła na błotniki/nadkola.

Littlewing napisał(a):części drogie

Kiedy to było? 5-6lat temu?
Barol
Awatar użytkownika

0