W ten weekend multimedalista olimpijski Adam Małysz wraz z pilotem Rafałem Martonem biorą udział w rajdzie Gyulai Várfürdő Cup. Załoga otrzymała numer startowy 9. Rajd, który jest czwartą rundą FIA Central European Zone Cross-Country Trophy, rozpoczął się w miniony piątek 3 sierpnia i potrwa do dziś tj. niedzieli 5 sierpnia.
Adam Małysz i Rafał Marton jadą Mitsubishi L200. Załoga zajmuje szóste miejsce w klasyfikacji T1. Rajd jest zaliczany do mistrzostw Węgier, Włoch i Słowacji. W piątek odbył się 15-kilometrowy prolog w Gyuli. Sobotni program obejmował dwa przejazdy oesów Kötegyán (30 km) i Újkígyós (48 km). Na niedzielę zaplanowano dwie pętle z próbami Kötegyán i Sarkad (37 km). Trasa mierzy 600 km, z czego 305 km to odcinki specjalne.
"Każdy start jest dla nas tak rywalizacją, jak i okazją do treningu. Jak podają organizatorzy od kilku dni w rejonie Gyuli pada deszcz. Trasa jest mokra i błotnista, zatem musimy się przygotować na różne scenariusze. Mam jednak nadzieję, że to nie przeszkodzi nam w zdobyciu dobrego miejsca." – powiedział Adam Małysz przed startem.
Do udziału w rajdzie zgłoszono 22 samochody, dwa motocykle, sześć quadów i dwa dwuosobowe Polarisy. Z jedynką pojadą liderzy strefy w T1, Miroslav Zapletal i Maciej Marton (Hummer H3 Evo). Kolejne numery otrzymali Zdenek Porizek (Hummer H3 Evo II), Karoly Fazekas (BMW X5), Erik Korda (Nissan Pick Up), Balazs Szalay (Opel Antara RR). W klasie TH zgłosili się Piotr Cierzniewski i Michał Bojar (SAM MRT).
Dlaczego Octavia to jeden z najpopularniejszych modeli w Polsce? Škoda Octavia regularnie znajduje się w czołówce polskich rankingów sprzedaży, zdobywając serca kierowców niezależnie od wieku czy potrzeb. Wysoka pozycja Octavii nie jest dziełem przypadku, a ...
Masz zwierzaka? Pamiętaj o zasadach bezpiecznej podróży! Co drugi Polak jest posiadaczem zwierzęcia domowego - wynika z badań Kantar Public. Eksperci przyznają, że podróżowanie z nimi jest coraz popularniejsze. Swojego pupila na urlop zabiera nawet 2/3 Polaków. Dbając ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.