Renault scenic 2 lift 1.5 disel skrzynia

19 Maj 2017, 22:07

Od początku jestem totalnym żółto dziobem w sprawach mechaniki. Opisze co mi sie przytrafiło.Sprzęgło było do wymiany bo biegi nie wchodziły a dzisiaj juz wgl zaden nie wchodzil na odpalonym silniku.wiec wpadłem na gwnialny pomysł zeby wbic bieg(z hamulcem recznym) i odpalic i samochód zaczął jakby ruszac ale nie mg bo byl na recznym i ciagle na sprzegle wciśniętym i cała elektronika siadla alarm radio itp. Zostaly tylko światła awaryjne. Co to moze byc i ile może kosztowac?
frax1131
Obserwowany

Auto: Renault
Silnik: 1.5
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

20 Maj 2017, 07:10

frax1131 napisał(a):Sprzęgło było do wymiany bo biegi nie wchodziły a dzisiaj juz wgl zaden nie wchodzil na odpalonym silniku.wiec wpadłem na gwnialny pomysł zeby wbic bieg(z hamulcem recznym) i odpalic
W końcu wymieniłeś to sprzęgło? Czy przed wymianą sprzęgła tak się stało?
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

21 Maj 2017, 19:21

HAHAHA, no i jakbys nawet go uruchomił w ten bestialski sposób, to jakbyś zmieniał biegi, skoro sprzęgło nie działa ? Na jedynce byś jeździł cały czas ? Skoro tylko światła działają, to pewnie rozrusznik spaliłeś przez swoją głupotę. Tanio na pewno nie będzie. A swoją drogą czego teraz uczą na kursie prawa jazdy ..?
Anjin
Zaawansowany

Auto: Peugeot
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Abu Zabi buduje stację tankowania wodoru
    Toyota wraz z partnerami biznesowymi i rządem Abu Zabi przeprowadzi testy Toyoty Mirai, których celem jest analiza możliwości wprowadzenia motoryzacji opartej na wodorze. W maju tego roku zostanie otwarta w stolicy ...