Samochód do 5-6 tys.

18 Mar 2010, 10:28

Witam

Poszukuje samochodu w granicach max 5-6 tys zł. Auto hatchback lub sedan/limuzyna 4/5 drzwi. Jakiś który nie dużo pali, benzyna lub diesel (nie znam się i nie wiem czy dostane jakiegoś diesla w tej cenie). Dodam, że mam 190cm więc raczej jakieś małe to autko nie może być.
Robb
Nowicjusz

Miejscowość: nikąd

18 Mar 2010, 15:10

Daewoo Lanos w tym przypadku z gazem.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

18 Mar 2010, 15:21

Robb napisał(a):Dodam, że mam 190cm więc raczej jakieś małe to autko nie może być.

Ja mam 187cm i 105kg i nawet w służbowym Cieniasku mieszczę się bez problemu. Długi czas jeździłem Micrą i też spokojnie w niej siedziałem. Jedyne auta w których mi ciasno to Matiz i Aveo :( No ale to taki mały OT ;)
Za barolem polecę Lanosa tylko nie wiem jak z budżetem na to auto.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

18 Mar 2010, 15:45

Ja mam 185cm wzrostu i w moim kaszlu mieszcze sie bez problemu,ja jeszcze moge polecić Seata Cordobe/Ibiza.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

18 Mar 2010, 17:30

Kup astre, szukaj modelu z regulowana kierownica, ja mam 193 cm i się w większości aut nie mieszczę niestety.. tzn nie mieszczę się w autach gdzie nie ma regulowanej poziomo płaszczyzny kierownicy bo kolana mam na jej poziomie, dodatkowo poszukaj auta który ma regulowanie położenie fotela kierowcy to również ważna sprawa dla wysokich.
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

19 Mar 2010, 09:41

U mnie w Astrze I nie ma regulowanej kierownicy ale za to można fotel kierowcy kręcic w górę i w dół i to w sporym zakresie !!!
Śmiem twierdzic,że po opuszczeniu go w dół,bez problemu siada dwumetrowiec i się nie dusi...
Ja mam 175 cm i się mieszczę z podkręconym na maksa fotelem do góry !!! Niestety to moja żona tak go podkręca jak jedzie,a mi się nie chce za każdym razem opuszczac... :smile:

Może kolega Robb poszuka Astry z lpg..? :wink:

Jeszcze słówko do Kubucha.
Może czas zacząc jeśc więcej "z ogródka"..? A zrezygnowac z pizzy... :grin: :wink:
Ja mam 86kg,a mam 112 cm "w klacie"... i w pasie 88cm :razz: ale sam trzymam sobie dietę. :cool:
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Vision RS - model koncepcyjny
    Skoda Vision RS to wyraz wizji przyszłych samochodów kompaktowych marki, utrzymanych w sportowym duchu RS. Ten dynamiczny model swoją światową premierę będzie mieć podczas zbliżającego się Salonu Samochodowego w Paryżu. ...

19 Mar 2010, 16:06

Jakie dokładne wymiary :lol:
Barol
Awatar użytkownika

19 Mar 2010, 18:56

Tych które się zazwyczaj wymienia w seks-anonsach niestety nie podam!!! :razz:

//VW Przepraszam to nie jest forum do rozmawiania o tych sprawach tylko doradzania w sprawie kupna aut...
Ostatnio edytowany przez artur73, 19 Mar 2010, 20:32, edytowano w sumie 1 raz
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG

20 Mar 2010, 16:10

Ja mogę polecić Honde Civic VI 5d - prawdopodobnie musiałbyś coś dołożyć ale warto.
Kamil_
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

20 Mar 2010, 16:17

Prędzej Civica V znajdzie za te pieniądze bo na dobrego Civa VI musi mieć przynajmniej z dwa razy tyle.
Barol
Awatar użytkownika

20 Mar 2010, 17:30

Kupiłem zadbanego Civica 96 B+G za 9.5k. Generalnie i za 8 można znaleźć już ciekawe egzemplarze ale z początku produkcji.
Wg mnie warto rozważyć opcję z dopłatą
Kamil_
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin