ryba1977 napisał(a):odwołać zawsze się możesz ale pytanie czy przy ubezpieczeniu podałeś wyposażenie twojego auta.
Przy jakim ubezpieczeniu? Nie chodzi mi o ubezpieczenie AC (którego nie posiadam), tylko o OC sprawcy.
Auto to Audi 80, 1991. Ponieważ nie jest nowe podejrzewam że cena z tabeli może odbiegać od prawdziwej wartości. Gorzej że nie wiem co jest w standardzie tego modelu - jak napisałem, wg mądrej księgi wspomaganie kierownicy było opcjonalne, ale czy w razie odwołania mogę je uzasadniać takimi bonusami jak rzeczy jak alufelgi, autoalarm czy szyberdach zwyczajnie nie wiem, a nie mam też zamiaru dopłacać do tego że komuś się chciało wyhamować na moich drzwiach.
A co uszkodzone? Dokładne oględziny we wtorek, ale tak z grubsza gość walnął mnie w tylne koło, skrzywił je (tzn. jego oś), oczywiście element przy kole do wymiany, drzwi tylne i przednie przerysowane, próg wgniecony, lusterko połamane, mocowania tylnej lampy zerwane (na skutek prawdopodobnie zmiany geometrii), hak przesunięty (jak wyżej). Jak obejrzę na podnośniku od spodu to będzie się można upewnić co do innych paru rzeczy, ale jak na razie dwóch mechaników których pytałem stwierdziło że to co widać wystarczy na szkodę całkowitą.