Nie miałem jeszcze okazji bo jak była do wyboru płatna autostrada i ekspresówka to wybierałem tą drugąOssy napisał(a):Bardzo ładne spalanie, a sprawdzałeś na autostradzie jak wychodzi przy trochę wyższych prędkościach (130 lub 140km/h)?

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Nie miałem jeszcze okazji bo jak była do wyboru płatna autostrada i ekspresówka to wybierałem tą drugąOssy napisał(a):Bardzo ładne spalanie, a sprawdzałeś na autostradzie jak wychodzi przy trochę wyższych prędkościach (130 lub 140km/h)?
[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Nie wiem jakie to gabaryty auta ale możesz porównać go np do Camry z silnikiem 2.5 hybrid 218KM która w mieście w zimie nie spali więcej jak 6 litrów (oczywiście mówię tu o przejazdach min te 10-15km jednorazowo w takim ruchu).Kiler2196 napisał(a):Mój w mieście spali 16 litrów ale to inne auta 220km.
Zapamiętany zostaje tryb ECO lub Normal i po ponownym uruchomieniu mamy taki jak wcześniej. Tryb Power Mode w hybrydzie jest raczej do stosowania w momentach kiedy potrzebujesz wykorzystać pełną moc więc nie ma sensu na nim jeździć non stop i pewnie z takiego założenia wyszli twórcy oprogramowania ustawiając to w ten sposób że nie zostaje zapamiętany podczas wyłączania zapłonu i przy ponownym włączeniu wracamy do trybu Normal.TomAuris napisał(a):1. czy po włączeniu zaplonu, wybraniu power mode i wyłączeniu, i ponownym włączeniu macie zapamietany power mode czy normal?
Sprawdziłem i nie znalazłem takiej opcji w instrukcji ale z tego co wiem w Corolli i w C-HR jest możliwość uruchomienia takiej funkcji przez ASO być może i w Aurisie też jest taka opcja tylko nie została ona podana w instrukcji.TomAuris napisał(a):2. istnieje możliwość konfiguracji żeby bylo zamykanie okien z kluczyka