REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Sprawdzałeś też pod obciążeniem jak włączyłeś te wszystkie odbiorniki prądu? Jakie wtedy masz ładowanie i jakie było bez obciążenia?AkseI napisał(a):Aku sprawdzony jest ok, ładowanie sprawdzone multimetrem jest ok
To było na zimnym silniku? Takie napięcie jest dopuszczalne podczas niskich zewnętrznych temperatur.AkseI napisał(a): jak sam sprawdzałem później to pod obciążeniem było 14.7 z tym, że to był najzwyklejszy uniwersalny multimetr
Jeżeli wszystko jest teraz dobrze to nie masz czym się przejmować ale dla własnego spokoju możesz jeszcze sprawdzić mocowanie połączeń elektrycznych przy alternatorze i klemy na akumulatorzeAkseI napisał(a):W weekend na parę sekund pojawiła mi się usterka ładowania akumulatora, po czym zgasła i po mimo kilkukrotnych jazdach nie powtórzyło się to.
AkseI napisał(a):właśnie nie ma żadnych błędów w komputerze
AkseI napisał(a):W każdym razie na multimetrze najtańszym przy jazdach po 3-4km jednorazowo, pokazuje 12.2V.
AkseI napisał(a):ale jak sam sprawdzałem później to pod obciążeniem było 14.7 z tym, że to był najzwyklejszy uniwersalny multimetr