Uwaga Oszuści na portalach ogłoszeniowych

13 Lip 2014, 23:20

Witam Ja tez zostałem oszukany odezwe sie jutro wieczorem
jurek66
Obserwowany

Prawo jazdy: 07 02 1966
Auto: kia
Paliwo: Diesel

14 Lip 2014, 01:57

Witam
Ja już zgłosiłam popełnienie przestępstwa na policji /z art.248 kk/.Dość długo trwało to pisanie protokołu, ale podałam jego adres e-mailowy, bo zaczną od ustalenia IP z jakiego do mnie wysyłał informacje i dawał ogłoszenia. Policjant powiedział, że im więcej danych, tym większa szansa na złapanie łachudry. Jeśli będą chcieli jakieś namiary, to mogę na Was liczyć? A swoją drogą jaką kanalią trzeba być, żeby oszukać nawet kalekę /wiedział o tym/.Pozdrawiam A.Ż.
zukanna
Obserwowany

Prawo jazdy: 20 01 1978
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Subaru Forester
Silnik: 2,5 B+LPG 170KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2010

22 Lip 2014, 23:57

Witam
Oszusci na otomoto znowu się pojawili, auta , ktore wystawili znajdują sie w komisach w szwecji i sa dużo droższe
IwonaG
Nowicjusz

Auto: Nie mam

23 Lip 2014, 00:38

Jutro nawiążę z nimi kontakt to podam więcej informacji, chociaż nie wiem co to da, jak informowałam wczesniej o Autocars Adam Lepiarz to dopier po 10 dniach ktoś się zorientował, że został oszukany ech......szkoda, że wcześniej nie przeczytaliście uważnie tego forum
IwonaG
Nowicjusz

25 Lip 2014, 16:02

Daj pilnie linka lub numer do ogłoszenia - ja to przekażę do oficera prowadzącego moją sprawę

Krzysiek
kaj1964
Nowicjusz

Auto: Peugeot 307

28 Lip 2014, 13:19

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]. Takich aut mają kilkanaście
IwonaG
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[D] BMW 320i e46 / Lexus IS 200 / Mercedes C200 W203
    Podstawowe kryteria zestawienia: - samochody z segmentu D - nadwozie sedan - napęd na tylne koła - silniki benzynowe do 2l o mocy ok. 150KM - manualna skrzynia biegów - rok produkcji modeli ok. 2000r. Wytypowane modele ...
    Ubezpieczenie samochodu krok po kroku
    Stając się właścicielem pojazdu, niezależnie od tego, czy jest to auto nowe czy używane, zachodzi konieczność wykupienia obowiązkowego ubezpieczenia OC. W przypadku zakupu auta używanego, które jest już zarejestrowane ...

28 Lip 2014, 19:25

WITAM
miałem podobną do Pana sytuację, zakupiłem samochód od pani Nicol z ul. Żorskiej 15 w Poznaniu
po ujechaniu 30 km rozpadł mi się silnik na autostradzie. Kiedy zadzwoniłem do tej Pani powiedziałam mi że ona nie daje gwarancji nawet do bramy. Akcja z ubezpieczeniem powtórzyła się też w moim przypadku.
Proszę mi napisać jak Pan rozwiązał tą sprawę ze swoim autem, czy dochodził się Pan roszczeń na drodze sądowej.
Proszę o zwrotną wiadomość
wojcie123
Obserwowany

Prawo jazdy: 24 01 1975
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Peugot
Silnik: 2200
Paliwo: Diesel
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

30 Lip 2014, 11:34

jak kupiłeś to na papierze powinieneś mieć taką informację " kupujący ma informację o stanie pojazdu", i tutaj mówił bym że o stanie technicznym zostałem poinformowany lecz nie o słabym stanie technicznym silnika" i próbować się od tego odwołać
speedy62
Początkujący

Prawo jazdy: 15 07 2003
Auto: Ford Mondeo

24 Sie 2014, 19:16

witam , nie chce mi się przepisywać wszystkiego ze stronki w tym dziale : import aut z Hiszpanii, tam też sporo nazwisk oszustów , bezczelność bo pogoniłem p. Martinez dwa dni temu a dzisiaj ktoś przeczytał (na szczęście) tę stronkę , bo dwa dni później chciała mu wcisnąć inne auto , oczywiście znowu po niebotycznie niskiej cenie. Zwróćcie uwagę : jak się tylko odezwiecie mailem to ogłoszenie od razu wygasa . I następna sprawa : chcą by wysyłać im skan dowodu , bo potrzebny adres dostawy , te skany potem wysyłają , by się uwiarygodnić w oczach następnej "ofiary".
Pamiętać świętą zasadę : AUTO - WIDZĘ , SPRAWDZAM , KUPUJĘ .
hunting1
Nowicjusz

Auto: suzuki

24 Sie 2014, 19:30

DO ADMINA
taka propozycja , bo tych stron niedługo już 100 będzie , a oszuści , nazwiska , powtarzają się i nie sposób przed kupnem wszystko przeczytać - może jakaś podstronka , odnośnik , gdzie tylko suche dane osobowe tych oszustów , każdy "zainteresowany" mógłby wrzucić . Pomogło by to wielu ludziom - po prostu stwórzmy własny bank szybkiej informacji. Taka obywatelska pomoc.
hunting1
Nowicjusz

Auto: suzuki

03 Wrz 2014, 08:42

Adam Szulta z Ciechocinka! Oszust jakich mało! Ostatnio kupiłam samochód z pozoru wydawało się wszystko ok, ale jak ściągnęliśmy zderzak z przodu to okazało się że samochód był aż spawany! Jak tak można! Ponadto Pan ma pensjonat w Ciechocinku - jeśli oferuje takie usługi jak sprzedaje samochody to ja bardzo serdecznie przepraszam!

Mam nadzieję że nikt się na niego nie natchnie, ponieważ ja dzwoniąc do niego i oczekująć wyjaśnień usłyszałam że wszystko widziałam a świadków nie mam!

Krętacz, oszust i degenerat!!
kosa435
Nowicjusz

Auto: Toyota Yaris

05 Wrz 2014, 13:56

Chyba także padłem jego ofiarą. Zgłaszam sprawę na policję.
wojtek123
Obserwowany

Auto: skoda

05 Wrz 2014, 14:59

Szulty? Niby Pan bardzo sympatyczny ale Adam Szulta to oszust i nikt mi tego nie powie. Po interwencji teloeonicznej powiedział że wszystko widzeliśmy a sam o wszystkim nam powiedział i nikt ni może poświadczyć że było inaczej! Więc ja przepraszam - czy tak ma wyglądać kupno samochodu że będziemy jeździć z rzeczoznawcą lub masą świadków? Masakra jakaś!
kosa435
Nowicjusz

Auto: Toyota Yaris

05 Wrz 2014, 15:02

Nie, nie Szulta. Pan Jan Tadeusz Janko z Katowic. Auta ze Szwecji
wojtek123
Obserwowany

Auto: skoda

18 Paź 2014, 11:08

a co z oszustwem ze styczna z firmy marpolbud
toyota
Nowicjusz