VW Polo Classic - problem z ABS-ami

29 Gru 2009, 10:48

Witam. Mam problem z ABS-ami w VW Polo Classic rok: 1996. Problem polega na tym, że podczas hamowania na czystej drodze w momencie wciśnięcia pedała hamowania, pedał odbija mi jak podczas hamowania na śliskiej nawierzchni i nic nie hamuje, wówczas musze przydusić mocniej pedał hamowania aż przebije ten moment odbijania, i wtedy hamulec działa prawidłowo, ale....... gdy przebije ten moment kiedy pedał mi odbija, zapala mi się kontrolka od ABS-ów, i już od tego momentu ABS-y przestają mi działać. Po jakimś czasie, gaśnie kontrolka od ABS-ów ale podczas ponownego hamowania dochodzi to tej samej sytuacji.
Nie wiem czego jest to przyczyna, może ktoś miał podobny problem. Prosze o pomoc.
Za wszystkie odp. będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam Marcin :wink:
vito190
Nowicjusz

Miejscowość: Piła
  • 04 Sty 2010, 16:14

Podłącz go pod kompa sprawdź błędy, możesz mieć uszkodzony sterownik abs lub pompa hamulcowa ale na forum jest to ciężko określić.
    Raczej będziesz musiał podjechać do zaufanego mechanika.
    Pozdrawiam.
    Emil31
    Nowicjusz

Miejscowość: Olsztyn
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co powinien zrobić świadek wypadku?
      W ramach cyklu Piątek ze Szkołą Auto, prezentujemy kolejny materiał dotyczący bezpieczeństwa na drodze. W tym tygodniu instruktorzy doradzają, jak zachować się będąc świadkiem wypadku. Radosław Jaskulski, instruktor Szkoły ...