Yanosik Connect - komputer pokładowy - YCO

05 Kwi 2016, 22:48

Natchnąłem się dzisiaj na coś takiego: Yanosik Connect - komputer pokładowy - YCO.
Nie powiem, zastanawia mnie to. Cena jest niska, bo co to jest 100 zł, z pewnością chodzi tu o jakąś wstępną diagnostykę.

Co o tym myślicie?
Dominik88
Nowicjusz

Auto: passat

06 Kwi 2016, 15:29

dokladnie, to taki wirtualny mechanik samochodowy ten Yanosik Connect. Sprawuje mi się dobrze. Pozdrawiam
krupa90
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 10 1989
Przebieg/rok: 16tys. km
Auto: Skoda Octavia
Silnik: 1.6 TDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

06 Kwi 2016, 17:51

Prosty i dobry bajer. Pytanie, czy potrzebny? Warunkiem jest posiadanie smartfona na Androidzie, z Bluetoutch oraz posiadać auto z gniazdem OBD II . No i oczywiście trzeba zainstalować darmową aplikację Yanosik.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

06 Kwi 2016, 22:34

Czyli wychodzi na to, że nie jest to ściema'? Opinii w necie nie znalazłem, jest to chyba coś nowego więc zawahałem się:)
Może i jest to bajer czy potrzebny czy nie to pewnie się okaże w praktyce ale chyba zaryzykuję, nie jest to jakiś majątek także najwyżej będę stratny :)
Dominik88
Nowicjusz

07 Kwi 2016, 14:06

Stratny będziesz napewno, jeżeli chodzi o wszystkie funkcje tego urządzonka - prędkość - masz licznik w aucie, obroty silnika - masz obrotomierz w aucie, obciążenie silnika - niepotrzebny parametr, kóry nic ci nie powie. Jedyną dobrą rzeczą w tym jest to, że będziesz mógł zdiagnozować przyczyne świecenia się kontrolki silnika, bo podobno to urządzenie wyświetli ci, jaki błąd wystąpił w sterowaniu silnika. Sam jestem ciekaw jak to działa. Jak kupisz, to daj znać.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

08 Kwi 2016, 18:46

Właśnie zamówiłem go, czekam aż paczka do mnie dotrze :)
Jak tylko przetestuję to podzielę się wrażeniami :)
Dominik88
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Szukasz samochodu do XXX zł? Przeczytaj koniecznie!
    Jesteś na tym forum pierwszy raz? Szukasz porady co kupić do wybranej przez Ciebie kwoty? Użyj wyszukiwarki! Może znalazła się już odpowiedź na dręczące Ciebie pytanie, a Ty zaoszczędzisz swój czas! Dbaj o forum i ...

10 Kwi 2016, 11:27

Odczytuje to dość mało informacji. Lepsze są podobne wtyki do OBD od producentów urządzeń diagnostycznych - np. TEXY. Ale to raczej obsługuje warsztat, a nie my sami.
Bob1897
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Prawo jazdy: 16 01 2000
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volkswagen Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 140 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2014

25 Maj 2016, 09:39

Bob1897 napisał(a):Lepsze są podobne wtyki do OBD od producentów urządzeń diagnostycznych - np. TEXY
Dokładnie.

Więcej informacji uzyskasz kupując np. interfejs ELM327 bluetooth i ze sklepu play na Androidzie ściągasz apkę którą można nabyć za kilka zł. Jest ich sporo więc wybór mamy szeroki. Masz wszystkie informacje te co powyżej i jeszcze więcej. Błędy można też kasować itp. Myślę zatem że nie warto się w to bawić za 100zł bo można mieć coś lepszego w tej cenie :)
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999