REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Mi praktycznie licznikowe 130km/h nie schodziło bo parę razy zwalniałem poniżej 100km/h więc żeby wyrobić średnia musiałem jechać szybciej. Prędkość z GPS 119km/h w Aurisie to jakieś 128km/h licznikowegalakty napisał(a):Prosiłbym o sprawdzenie spalania ale tak przy licznikowych 130-140 km/h, bo wtedy to bardziej adekwatne do mojej jazdy będzie![]()
O ile wam uszy nie odpadną
Co marka to inaczej z tym przekłamaniem. W moim Voyagerze którego miałem był tak licznik wyskalowany ze prędkość pokrywała się idealnie z GPS i to chyba było jedyne auto w którym można było polegać na prędkości licznikowej bo nic nie przekłamywał. Niestety przepisy homologacyjne pozwalają na przekłamanie do ponad 10% ponad realną prędkość ale w drugą stronę już nie. Mając to na uwadze licznik może zawyżać i to nawet sporo ale nie może zaniżać prędkości nawet jeden km.galakty napisał(a):Nie nie, Kia Ceed Zdziwiony właśnie jestem że mało przekłamuje.
Bo tak będzie, tu jest przykład hybrydy 3 generacji, a obecnie Toyota ma już piątą i teraz wyobraź sobie że Camry z mocniejszym silnikiem spali mniej niż Twoja Ceed w trasie przy tych prędkościach, a jak tylko zjedziesz z trasy to spalanie jeszcze spadniegalakty napisał(a):Pytam o spalanie bo w trasie przy szybkiej jeździe wypada podobnie jak u mnie (gdybym miał 6 dłuższy bieg to by obroty spadły, bo mam jakieś 3100-3200 przy 140 km/h).
No więc dlatego każdy powinien wybierać napęd pod swoje preferencjegalakty napisał(a):Niestety ale nie jestem fanem jazdy 110-120 km/h na drogach szybkiego ruchu
No to jest osobny temat do przegadania ale nie wiem czy lepiej wypada bo najnowsza wersja hybrydy do porównania w Corolli w przypadku układu z silnikiem 2.0 ma całkowitą moc 196 KM, a czas rozpędzania się od 0 do 100 km/h na poziomie 7,5 sgalakty napisał(a):chociaż Honda wypuściła teraz Civica w hybrydzie i wypada znacznie lepiej od Toyoty
Trzeba porównywać podobne modele patrząc też i na mocgalakty napisał(a):A to prawda, porównanie było do zwykłej hybrydy 1.8 - tutaj Toyota wypada bladziutko.
Tego wyciszenia cały czas brakuje, bo osiągi w nowszych hybrydach już sągalakty napisał(a):mnie od Auris/Corolli odstraszają osiągi i hałas, jeśli się zbliżają do tych 8-9 sekund i palą mało to nie widzę sensu brania turbobenzyny czy diesla
galakty napisał(a):Nie chce mi się szukać testów elastyczności, tak jest łatwiej
Mało ludzi na to zwraca uwagę z tego co widzę i w większości przypadków to właśnie 0-100 się liczyszybki napisał(a):Elastyczność temat obszerny i kiepsko rozpracowany przez marketingowców
szybki napisał(a):Elastyczność temat obszerny i kiepsko rozpracowany przez marketingowców
Rokiko napisał(a):Mało ludzi na to zwraca uwagę z tego co widzę i w większości przypadków to właśnie 0-100 się liczy
Może to niemiecka stronagalakty napisał(a):Mam jedną stronkę gdzie podają elastyczność na biegu i przy redukcji, ale niestety jakoś Toyoty tam nie ma