Lejdis Zone

11 Sty 2011, 17:19

Nareszcie kobietki doczekały się własnego działu :). Witam wszystkie koleżanki i zachęcam do czynnego udziału w forum. Niech Panowie zaczną się bać ;)
"Woman Driving" Bo Wy macie wrodzoną zdolność prowadzenia samochodu, a my wielokrotny orgazm... ;)
Snow Queen
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: ja mam czas? ;)

12 Sty 2011, 00:08

Ja już zaczynam się bać :shock: ...
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

13 Sty 2011, 02:30

MotoAlbercik napisał(a):Ja już zaczynam się bać :shock: ...

Nie będzie aż tak źle, jak na razie nie widać kobiet, ale myślę że z czasem damy radę ;)
"Woman Driving" Bo Wy macie wrodzoną zdolność prowadzenia samochodu, a my wielokrotny orgazm... ;)
Snow Queen
Nowicjusz
Awatar użytkownika

13 Sty 2011, 20:00

Panowie to się nas boją na drodze :) tu to wydaje mi się nie mają czego:D
niziutka88
Nowicjusz

13 Sty 2011, 21:54

niziutka88 napisał(a):Panowie to się nas boją na drodze :) tu to wydaje mi się nie mają czego:D

A ja tam się boję ich na drodze :lol: nie raz widziałam jak jeden mężczyzna zimą na ręcznym parkuje pomiędzy 2-oma samochodami :cool:
Snow Queen
Nowicjusz
Awatar użytkownika

13 Sty 2011, 22:04

Snow Queen napisał(a):nie raz widziałam jak jeden mężczyzna zimą na ręcznym parkuje pomiędzy 2-oma samochodami :cool:

To tylko świadczy o umiejętnościach ;)
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mazda6 zdobywa prestiżową nagrodę - Red Dot Design
    Nowa Mazda6 została uhonorowana tegoroczną nagrodą "Red Dot", która jest wyrazem międzynarodowego uznania dla jej wyjątkowej stylizacji. Jest to kolejny sukces tego modelu oraz rewolucyjnego motywu projektowego "KODO: ...
    Limuzyny - przegląd polskiego rynku
    Nawiązując do wydarzenia które dzisiaj się rozpoczyna to limuzyna Donalda Trumpa jest już w Warszawie i budzi na pewno nie małe emocje nie tylko miłośników motoryzacji. Ten opancerzony samochód wyposażony ...

14 Sty 2011, 14:53

Kierunkowskaz napisał(a):
Snow Queen napisał(a):nie raz widziałam jak jeden mężczyzna zimą na ręcznym parkuje pomiędzy 2-oma samochodami :cool:

To tylko świadczy o umiejętnościach ;)

A te to on nie wątpliwie ma :cool:
Snow Queen
Nowicjusz
Awatar użytkownika

14 Sty 2011, 19:07

Snow Qwwn napisał(a):nie raz widziałam jak jeden mężczyzna zimą na ręcznym parkuje pomiędzy 2-oma samochodami

To chyba musiałem być ja :cool: :grin:

A skoro już tak sobie piszemy - dzisiaj kobiety za kierownicą dały mi po nerwach aż trzy razy :cry: - raz na parkingu pod targiem - wjechała namiejsce parkingowe dla osoby niepełnosprawnej, nie miała karty, a na dodatek tak stanęła, że odległość między moimi drzwiami, a jej to było chyba ze 5 cm góra! Jakby dalej podjechała, to by mi o lusterko przyhaczyła. Jak ją zapytałem dlaczego staje na tym miejscu jak nie ma karty i jak ja mam wsiąść do samochodu, to wzruszyła ramionami, głupkowato się uśmiechnęła i sobie poszla. Jako że jestem zazwyczaj siłą spokoju to w tym przypadku zadzwoniłem po Straż Miejską. Przyjechali, zamówili homownik ( akurat z mojej firmy ), załadowali i wywieźli. Koszt to 500 zł za parkowanie na miejscu dla niepełnosprawnych plus 300 zł odholowanie razem z parkingiem. Oczywiście zawiozłem żonę do domu i szybciutko pojechałem na parking i poczekałem aż pani się zgłosi z formularzem z policji po odbiór samochodu. Od momentu jak ją odholowali do momentu jak przyszła po samochód, upłynęły 3 godzinki ( targ od siedziby policji jest troszkę daleko, a mój parking, na którym policja wynajmuje miejsca jest jeszcze dalej ). Ale jej mina jak mnie zobaczyła ( litr paliwa 4,88, ciatko 2,44, a jej mina - bezcenna :lol: ). A jeszcze ją dodatjkowo zdenerwowałem, bo na formularzu policja wpisała, że warunkiem odebrania samnochodu jest uiszczenie mandatu. A ona tego mandatu nie zapłaciła... Chciała zapłacić przez internet ( miała laptopa w samochodzie ), ale niestety nie miała drukarki... A ja swojej nie użyczyłem....) no i na pocztę musiała się pofatygować. Dopiero jej wydałem samochód. Czasu upłyneło ponad 4 godziny. Myslę, że więcej razy już nie będzie taka chamska...
Drugi raz, to inna z kolei na rondzie wjechała mi pod samą maskę. Oczywiście zamiast patrzeć co sie dzieje na drodze, to przez telefon gadała. A trzecia to na baaaardzo późnym czerwonym śmigneła mi przed zderzakiem na skrzyżowaniu. A szyby miała tak białe ( zaparowane ), że sama się zastanawiam jak ona wogóle widziała, gdzie ma skręcić...

Ehhh, te nasze kobietki...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

15 Sty 2011, 11:32

A to miałeś niezły ubaw.

Niestety co do parkowania na kopertach, jestem przeciwniczką, podobają mi się np. tabliczki typu : "Zabrałeś moje miejsce, zabierzesz też moje kalectwo?". Sama mam tatę, który z takich miejsc korzysta (ma kartę upoważniającą) i wiem ile ma trudności, jeśli ktoś takie miejsce zajmie.

Co do drugiej Pani, nie chcąc nikogo wybielać, nie chciałbyś mnie zobaczyć w zeszłym tygodniu :D. Zepsuł mi się nadmuch powietrza, więc szyby parowały jak diabli, w dzień nie było problemu ale wieczorem masakra, widoczność ograniczona na maxa, na ten czas najlepiej odstawić samochód, ale w moim przypadku było to wręcz nie możliwe :D, więc pewnie wyglądałam tak samo :roll:
Snow Queen
Nowicjusz
Awatar użytkownika

15 Sty 2011, 15:00

Snow Queen napisał(a):Co do drugiej Pani, nie chcąc nikogo wybielać, nie chciałbyś mnie zobaczyć w zeszłym tygodniu . Zepsuł mi się nadmuch powietrza, więc szyby parowały jak diabli, w dzień nie było problemu ale wieczorem masakra, widoczność ograniczona na maxa, na ten czas najlepiej odstawić samochód, ale w moim przypadku było to wręcz nie możliwe , więc pewnie wyglądałam tak samo

Cholerka, mam nadzieję, że to nie byłaś ty :grin:

A tak na poważnie, to wystarczyłoby tylko przetrzeć szybę przednią i obie przednie boczne gąbką i otworzyć okno. Wiem, że teraz jest zimno i wogole nieprzyjemnie, ale jak dmuchawa sobie nie radzi z parą na szybach, to trzeba to okno uchylić. Bezpieczeństwo najwazniejsze.

Co do tej pani, to zrobiłem to tylko dlatego, że poprostu po chamsku zignorowała to, że zajęła jakiemuś niepsłnosprawnemu miejsce i miała to w d...e. Jakby była normalna, to by przeprosiła i poprostu odjechała. No ale kultury czasami trzeba uczyć nawet dorosłe osoby...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

15 Sty 2011, 19:07

Snow Queen napisał(a):zachęcam do czynnego udziału w forum

... i kliknięcia codziennie - http://motoryzacja.toplista.pl/?we=xartekx ... pozdro ...
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

15 Sty 2011, 20:48

A ja dodam, że należy uważać podczas głosowania na forum samochodowe.com, które jest przed naszym forum i ściągają wszystko jak leci. Mogli sobie wymyślić inna nazwę forum a nie ściągać naszą! Mają podobne kolory - czerwno - czarne. Nasze forum nazywa się tam " Forum Samochodowe, Forum Motoryzacyjne, Auto Forum".
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

20 Sty 2011, 13:56

MotoAlbercik napisał(a):A ja dodam, że należy uważać podczas głosowania na forum samochodowe.com, które jest przed naszym forum i ściągają wszystko jak leci. Mogli sobie wymyślić inna nazwę forum a nie ściągać naszą! Mają podobne kolory - czerwno - czarne. Nasze forum nazywa się tam " Forum Samochodowe, Forum Motoryzacyjne, Auto Forum".

Wg. klasyfikacji forumsamochodowe.pl jest na 1 miejscu...
Snow Queen
Nowicjusz
Awatar użytkownika

25 Sty 2011, 15:54

Hello Paniom ;)
Kobieca motoryzacja to już coraz większy rynek! ;) Dzisiaj czytałam art na temat chińskich pań które lubują się w luksusowych autach typu aston martin czy lamborghini :)
Wkraczamy w ten świat coraz bardziej i Panowie jakoś specjalnie zachwyceni chyba nie są :PP
motomama
Początkujący

Miejscowość: Kujawy

27 Sty 2011, 14:15

Witam i ja! Trochę nas mało, ale trzymam kciuki, ze lejdisowy dział się będzie powiększał.
Roma
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Silesia