Cześć wszystkim! Od pewnego czasu mam Poldka i chciałbym trochę zwiększyć moc. Mnóstwo kasy nie chcę pakować więc chciałbym abyście mi mogli podpowiedzieć lub coś zasugerować, mianowicie jakie części zmienić, ile mocy zmiana danej części przyniesie i mniej więcej koszt.
Ty serio z tym czy sobie jaja robisz? Nie ma to żadnego sensu a poza tym w benzyniakach bez turba podniesienie mocy trzeba liczyć w grubych tysiącach z mizernym efekem
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Silnik z poloneza nie jest stworzony do tuningu, nie wytrzyma tego, zbyt słaby materiał, moment obrotowy.. To już lepiej innego silnika szukać i kombinować coś by go wsadzić.
Tak wiem to z tym ze uturbianie równa się z remontem silnika a to jest równowartość zrobienia porządnie swapa. Dlatego chodziło mi o tuning bez turbiny bo i tak bym tego nie zrobił tylko właśnie swapa. Ale i tak dzięki za chęć pomocy
Napiszę ogólnie. Nic nie zrobisz bez dużej kasy. Są projekty poldków z różnymi silnikami ale 3/4 z nich powinno pojechać na lawecie do huty. A co do oem 1,6 brak szans sprawnego podniesienia mocy.
Kultowe japońskie silniki Kultowe japońskie silniki nie bez powodów zdobyły na świecie rzesze fanów, którzy doceniają nie tylko ich niezawodność, ale również dużą podatność na modyfikacje. Oto kilka świetnych japońskich ...
Najlepiej poszukać jakiegoś silnika 2.0 od sierry, lub 1,4 rovera, były one montowane seryjnie w wypasionych wersjach poldka, albo jakiegoś innego montowanego wzdłużnie.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.