Uwaga Oszuści na portalach ogłoszeniowych

19 Lut 2013, 19:18

kolejny świeży oszust , pytam sie gdzie policja ja namierzyłem już 3 w przeciagu 3 dni :shock:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] o to link , telefony na karte błeddy w opisie i na zdjeciach np.kilometry obraz w lusterku wstecznym :)
gośc nie poda VIN ani nr. rej ale zaliczke chetnie przyjmie :) co za kraj
wodnik
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 12 1965
Przebieg/rok: 11tys. km
Auto: Audi
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Rok produkcji: 1914

19 Lut 2013, 20:14

Jak to gdzie policja? Przecież namierzyłeś ich trzy nowe ogłoszenia! Masz ich to policja, zadzwoń i powiedz, że chcesz ich zgłosić na policję :-)

Tutaj już stary nowy temat, ale na waszym komiksowym forum jeszcze go nie było, a koleś sobie bezkarnie działa.
pw janmar
Żagań woj. lubuskie
WARSZTATY BEMA
Tel: 696513109

[link do Gratka wygasł]

Kto chce okazję furę osobową z odpisem VAT 23%? Nic tylko skorzystać z oferty:-)
ASC
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 11 1993
Przebieg/rok: 45tys. km
Auto: Fiat Marea Weekend
Silnik: 1,9 JTD
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

19 Lut 2013, 20:19

zgloszone na policje i co z tego a ty nie cwaniakuj
wodnik
Nowicjusz

19 Lut 2013, 22:50

Niby z firmy "bankford" ... [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
motox-gt
Nowicjusz

Miejscowość: polkowice

20 Lut 2013, 00:52

Zgłoszenie na policję to jak informacja: chłopaki ten adres spalony róbcie nowy profil :-)
Ja jak szedłem w zeszłym roku na Komendę Główną to miałem wytypowane adresy prawie 800 ogłoszeń. Po półgodzinie kiedy dotarłem na Komendę Główną i chciałem pokazać policjantowi gdzie się ogłaszają nie było śladu po jednym ogłoszeniu oszustów. Szkoda gadać. Cel jest taki żeby przestać korzystać z Grupy otomoto/ Allegro i reszta do czasu przejęcia tej grupy przez władzę, którą w naszym kraju nieformalnie pełnią byli funkcjonariusze służb specjalnych. Właśnie dlatego złapać to można jedynie łosia, tzw. słupa, którego wystawią, ale na pewno nie winnego.
Nie wiem jaki cel ma te forum poza powieścią komiksową :-)
Mówię to bez ignorancji, ponieważ łoś - pseudo koleś wpakował mnie w ten syf i sam jestem sporo kasy w plecy. Ta sytuacja zmieniła moje życie, ale trzeba żyć dalej, olać to i nie wpłacać bez wcześniejszego oglądania auta, chociaż to nie daje żadnej gwarancji, że nie starci się pieniędzy.
Najlepiej kupować używane auto z pierwszej ręki, bez pośredników.
Powodzenia w dalszych poszukiwaniach ZŁODZIEI Z OTOMOTO :-)
ASC
Nowicjusz

20 Lut 2013, 14:41

ogłoszenie zostalo usuniete przez oto moto dobre i to może uratował ktos kase :yes: trzeba tępić oszustow i chociaz im przeszkadzac jak sie ma czas wolny a ja czas mam , bo na policje narazie liczyc nie mozna , może sie to kiedys zmieni.....
wodnik
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie przewozić psa w samochodzie?
    Na wakacyjne wyjazdy właściciele psów często zabierają swoje czworonogi. I chociaż w domu mogą być ich najlepszymi towarzyszami, to w podróży źle przewożony pies może stanowić zagrożenie dla siebie samego, kierowcy ...

21 Lut 2013, 06:01

Tak dobrze powiedziane; może się to kiedyś zmieni z zaznaczeniem na kiedyś w odległej galaktyce :-)
A najgorsze jest to, że żadne media nie chcą nawet dotknąć tematu. Naprawdę czy nie ma młodych ludzi w tym kraju, którzy wrzuciliby to do jakiegoś programu? Ja pisałem do kliku, jeden koleś z TVN Turbo tylko mi odpisał w czerwcu zeszłego roku, że jak będą w sierpniu robić nowy program to się odezwą i zajmą tematem-oczywiście nie odezwali się. Chodzi mi o to, żeby ktoś podał ten fakt do publicznej wiadomości i to nie jeden raz tylko wiele razy żeby ludzie nie zwracali uwagi na te ogłoszenia. Normalnie wrzucić taką reklamę z ostrzeżeniem np. na TVN i to przed programami o najwyższej oglądalności.
Ale nikt, naprawdę nikt nie chce się tym zająć.
Co zrobić? Może do CBŚ?
ASC
Nowicjusz

21 Lut 2013, 22:11

CBS raczej nie , ale kombinuj ja dzialam moze ksiązke napisze :)
wodnik
Nowicjusz

22 Lut 2013, 01:14

Książkę, a to dobre wystarczy skopiować te forum, wrzucić kilka wątków i niezła powieść będzie :-)
Nie ja już spasowałem, spłacam złodzieja i już.
Powodzenia w tworzeniu forum :-)
ASC
Nowicjusz

22 Lut 2013, 23:28

A oto kolejne wcielenie oszusta: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Pajac posluguje się danymi Mr. Zak Brennan, powiadomienia mailowe z otomoto przychodzą mu na maila jjaworski.

Obecnie 'wysyła' firmą http://www.senyaptransport.co.uk

Znajomej mąż bardzo się napalił, na szczęście nie wpłacili pieniędzy, ale jest faktura, umowa (w której nota bene jest napisane, że zwrócić można tylko nieużywany towar hehe). Sprawa zgłoszona służbom brytyjskim. Ciekawa jak długo takie śmiecie mogą działać...
agusiaki
Obserwowany

Prawo jazdy: 05 09 2007
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Clio
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

23 Lut 2013, 02:02

Mogą, mogą to są Polacy przebywający w UK. Jednak patrząc globalnie grupa jest rozrzucona i niestety wspierana mocno przez brak pomocy ze strony Policji. Jak to mówią raczka rączkę myje.
W UK pewnie robią tzw. start up żeby otrzymać numer spółki lub nawet idą po bandzie i całkowicie walą ściemę. W UK bardzo dużo Polaków kradnie, za kilka lat będzie o nas taka sama opinia jak w Niemczech. Czy próbował ktoś zgłaszać temat do Europolu? https://www.europol.europa.eu/
Pytam, ponieważ jeden z policjantów informował mnie, że niby właśnie Europol się tym zajmuje. He, he może mówił tak żebym dał jemu i sobie z tym spokój.
ASC
Nowicjusz

23 Lut 2013, 13:31

Wiem, że część z tych osób to Polacy...nawet napisałam o tym w zgłoszeniu. Zastanawiam się, czy działają w UK czy jednak w innych krajach. Gdy przeczytałam ilu ludzi działo się wkręcić - :shock: Musi być jakiś sposób, aby ich zutylizować...
agusiaki
Obserwowany

Prawo jazdy: 05 09 2007
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Clio
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

23 Lut 2013, 16:14

Dzień dobry czy ktoś miał może styczność z kmisem w Gnieźnie Auto Komis MIG przy ul. Poznańskiej 103???

Mam tam jechać oglądać auto i chciałbym wiedzieć czy ktoś miał styczność z tym komisem
sphere14
Nowicjusz

Auto: Seat

23 Lut 2013, 22:14

Po co od razu utylizować, wystarczy ich zlokalizować, zabrać co mają oni oraz ich rodziny, oddać pieniądze okradzionym i posadzić za kraty.
To są Polacy, a jeśli dobrali sobie jakichś obcokrajowców to tylko w celu pozyskania dokumentów.
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że nie ma organu władzy, do którego można się z tym tematem zwrócić. Problem nie jest nie do pokonania jeśli organy ścigania chciałby zlikwidować tę grupę.
Tak jak mówię w UK jest masa recydywistów, która pracuje lub sprzedaje narkotyki czy zajmuję się prostytucją, a dodatkowo pewnie ciągnie korzyści tych wyłudzeń między innymi na otomoto.
Jednak ktoś z tego ma zysk prawda? Na przykład otomoto ma z tego duży zysk.
Problem to znaleźć organ ścigania, który będzie chciał się tym zająć lub znaleźć chociaż jedną gazetę lub telewizję, która będzie chciała opublikować ten temat. Nikt, nikt tego nie zrobi w takim kraju bezprawia żyjemy :(
ASC
Nowicjusz

23 Lut 2013, 22:22

Witam wszystich.
Fajnie ,że takie forum powstało.
Chciałbym przestrzeć przed oszustami z dsu.com.pl a dokładnie na ten samochód
Numer ogłoszenia T3555705 . Auto zostało sprowadzone z Francji po poważnej kolizji, a oni piszą że bezwypadkowe. Sam. jest z 2008 r a w ogłoszeniu nagle odmłodniało i jest z 2010r. Przebiegu niechcą podać. Ale opisują ,że sam. jest jak nowy mało używany. I co w tym najlepszego ten sam. był wystawiony w innym ogłoszeniu przez uczciwego sprzedawe za kwotę 35.000zł netto a oni już żadają sobie za niego 65.000zł. netto. Odkupili go i chcą nieżle zarobić na oszustwie.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
1henryk
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 09 2004
Auto: Audi a6 c6
Silnik: 3.0 tdi
Rok produkcji: 2005