UWAGA OSZUST NA AUTOSCORT24!!!

09 Gru 2009, 21:25

Przestrzegam przed kolejnym oszustem, Stefano Galasso mieszkającym w Wielkiej Brytanii. Tak jak wszyscy chce przelewu przez Western Union, a na stronie Mobile.de jest tylko kontakt mailowy bez żadnych dodatkowych danych. Oczywiście samochód jest super okazją w moim przypadku BMW 320 td sport edition. Nie dałem się nabrać, ale niewiele brakowało. Nawet podał numer telefonu i rozmawiał ze mną. Nie chciał jednak żadnej innej formy zapłaty poza WE potwierdzonym przesłaniem kopii wpłaty. Bądźcie czujni, żeby nie stracić pieniędzy na pozorną okazję.
blandziaj
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

17 Sie 2011, 01:27

Raul Hightowler znów się uaktywnił. Tym razem wynajmuje wirtualne mieszkania po okazyjnych cenach w Warszawie. Uważajcie!
Oto link do ogłoszenia:
[link do Tablica wygasł]
A oto korespondencja z rzekomym właścicielem:
Twoja odpowiedź .

Witam,

czy są dodatkowe opłaty czy juz wszystko w cenie?
Kiedy można zobaczyć mieszkanie?

Pozdrawiam
Justyna

Data: wtorek, 16 sierpień (5 godz. temu) [email widoczny po zalogowaniu] .

Hello,

Thank you for your interest.My name is Raul Hightwoler and from the internet add, you could see, i have available this apartment.
I am looking for someone to live in it, as soon as possible, because i recently divorced and I moved back to my country , i work here as a police officer, in England . I am currently located in London. The renting period is from 3 months upto 8 years. As a result of this I want to rent, for this period, at this price and also to find the perfect person for my apartment. I`m the owner of the apt and it's like in the pics.
The apartment is furnished, but I have the option of sending all my furniture into storage if you want to bring your own (no extra costs). The rent for 1 month is
1 500 zl (for the whole apartment) including all utilities (water, electricity, Internet, cable, parking, air conditioning, dishwasher, garbage disposal, microwave, refrigerator). You can move in the apt in the same day when you receive the keys. The only problem is that I`m the only person who has the keys but I hope that we will find a solution.

Thank you for your interest and I will look forward to hearing from you soon . We can do this transaction through Remax because they have a program that protect the buyer.if you are interested i will explain the entire procedure
Raul Hightowler.i will be very happy if you can write back in english because i don't speak very well polish.

Witam,

Dziekujemy za interest.My imie Raul Hightwoler iz dodac do Internetu, mozna bylo zobaczyc, mam dostepne w tym mieszkaniu.
Szukam kogos, kto w nim zyc, jak najszybciej, bo niedawno rozwód i wrócila do mojego kraju, i tu pracowac jako funkcjonariusz policji, w ??Anglii. Jestem obecnie w Londynie. Okres wynajmu to od 3 miesiecy do wrzesnia 8 lat. W zwiazku z tym chce do wynajecia, w tym okresie, w tej cenie, a takze, aby znalezc idealne osoby do mojego mieszkania. I `m wlasciciela apt i to jak w fotki.
Mieszkanie jest urzadzone, ale maja mozliwosc wysylania wszystkie moje meble do przechowywania, jesli chcesz miec swój wlasny (bez dodatkowych kosztów). Czynsz za 1 miesiac
1 500 zl (za caly apartament), w tym wszystkie media (woda, prad, Internet, telewizja kablowa, parking, klimatyzacja, zmywarka, wywóz smieci, mikrofalówka, lodówka). Mozna przeniesc w apt w tym samym dniu po otrzymaniu kluczy. Jedynym problemem jest to, ze I `m jedyna osoba, która ma klucze, ale mam nadzieje, ze znajdziemy rozwiazanie.

Dziekujemy za zainteresowanie i czekam na kontakt z Panstwem wkrótce. Mozemy to zrobic poprzez te transakcje Remax poniewaz program ochrony buyer.if jestes zainteresowany opisze cala procedure
Raul Hightowler.i bedzie bardzo szczesliwy jesli mozesz odpisac w jezyku angielskim, poniewaz nie znam dobrze polskiego.
yennefer
Obserwowany

Auto: Toyota Corolla

22 Sie 2011, 17:48

Witam
To samo u mojej kuzynki tylko w cenie 1800 zł. Reszta maila dokładnie taka sama.
Uważajcie !

Hello,

Thank you for your interest.My name is Raul Hightwoler and from the internet add, you could see, i have available this apartment.
I am looking for someone to live in it, as soon as possible, because i recently divorced and I moved back to my country , i work here as a police officer, in England . I am currently located in London. The renting period is from 3 months up to 8 years. As a result of this I want to rent, for this period, at this price and also to find the perfect person for my apartment. I`m the owner of the apt and it's like in the pics.
The apartment is furnished, but I have the option of sending all my furniture into storage if you want to bring your own (no extra costs). The rent for 1 month is
1 800 zl (for the whole apartment) including all utilities (water, electricity, Internet, cable, parking, air conditioning, dishwasher, garbage disposal, microwave, refrigerator). You can move in the apt in the same day when you receive the keys. The only problem is that I`m the only person who has the keys but I hope that we will find a solution.

Thank you for your interest and I will look forward to hearing from you soon . We can do this transaction through Remax because they have a program that protect the buyer.if you are interested i will explain the entire procedure
I will be very happy if you can write back in english because i don't speak very well polish.
Raul Hightowler
bartoszwis
Obserwowany

04 Lis 2011, 14:11

Teraz widnieje jako Raul Tower sprzedaje Mitsh. L200 za 5700 euro.
daria1920
Obserwowany

23 Lis 2011, 15:57

Witam wszystkich, również miałem przyjemność z panem Raul'em Towel. Sytuacja podobna: pracował w Polsce i jeździł Hondą Accord z 2004r, przeniósł się spowrotem do Anglii i chce auto sprzedać za 15000zł. Proponje transport auta z Anglii do Polski po przez agencję transortu wodnego Omsan Total ( omsantotal.com ). Wpłata depozytu na ich rachunek w wysokości połowy wartości przesyłki, przesyła mi tracking code, który wpisuje na ich stronie i wyświetlają pełne moje dane personalno-adrsowe,dokładna zawartość przesyłki- towar przygotowany, czeka na potw. przelewu i wyrusza, resztę wpłacam po otrzymaniu auta pod dom! Brzmiało to dosyć rzetelnie do momentu, kiedy przesłał mi skan swojego paszportu: identyczny jak u państwa z palcem w dolnej części, tylko człon nazwiska inny... o mały włos

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

rafikih
Obserwowany

Auto: Seat Leon 1.8T

05 Gru 2011, 00:54

Witam
Czy ktoś słyszał o firmie George Bennet Ltd. z Anglii. Mają ciekawe auta w dobrej cenie. Jednak na początek każą sobie płacić. Piszą również, że przywożą auta na miejsce do klienta. Troche to zbyt kolorowe. Ale może ktoś miał już z nimi do czynienia. Proszę o informacje
maniekks
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: peugeot
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Warsaw Oldtimer Show 2018 / relacja
    Klasycznie piękne oldtimery i youngtimery można było obejrzeć w majowy drugi weekend na V Targach Pojazdów Zabytkowych Oldtimer Warsaw Show 2018 które odbyły się w Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie. To największe ...

09 Gru 2011, 03:30

jasne, George jest Bułgarem" tak mi powiedział przez telefon, choć ja myślę, że to Polak..mam od niego 30meili
Mój samochód nie przyjechał do dziś. :evil: utopiłam dużo pieniędzy.
NIE DAJCIE SIĘ ZWIEŚĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JUŻ DOSYĆ, ŻE JA BYŁAM NAWINĄ KOZĄ... :(
deReal
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

12 Lip 2012, 14:14

Ja z Bratem mielismy bardzo podobna sytuacje, okolo tygodnia temu moj Brat znalazl ogloszenie na mobile.eu, ogloszenie umieszczone przez sprzedajacego z z Wloch - Padwa, mieszkam we wloszech chcial zebym zadzwonila i dowiedziala sie wiecej, probowalam sie dodzwonic na podany przez sprzedajacego w ogloszeniu nr tel. bezskutecznie - pojawiala sie informacja " numer nieaktywny", wiec napisalam e-maila z prosba o przeslanie poprawnego numeru telefonu. Po jednym dniu otrzymalam meila w ktorym sprzedajacy podal mi obszerne informacje na temat samochodu, miedzy innymi dowiedzielismy sie ze samochod tak naprawde jest w niemczech w Monachium i stoi w garazu mamy osoby sprzedajacej. Sprzedajacy chcial sprzedac samochod bo przeprowadzil sie do Wloch do Padwy i tutaj zakupil samochod - tamten mu nie jest potrzebny. Napisal bardzo duzo informacji ale nie podal numeru telefonu ... moj Brat napisal mu e-maila tym razem po angielsku, z 2 dodatkowymi pytaniami i z prosba o podanie numeru kontaktowego. Po jednym dniu dostal odpowiedz, po tym e-mailu stwierdzilismy ze cos jest nie tak.
Sprzedajacy zobowiazal sie ze moze przyjechac z Padwy do Monachium w tym tygodniu ale ze jest to bardzo daleko i ze tydzien temu umowil sie z kupujacym na spodkanie ale ten sie nie pojawil, a potem napisal mu smsa ze nie ma pieniedzy.... on po rozmowie z malzonka proponuje takie rozwiazanie cytuje: "muszisz zrobic przelew pieniedzy w Western Union tzn. Twoja zona zrobi przelew na Ciebie, bo nie mozesz Ty nadac pieniedzy i Ty odebrac, 3000,00 Euro i przeslesz mi potwierdzenie nadania - wtedy bede na 100% pewny ze przyjedziesz. Ja zrobie to samo moja zona zrobi przekaz pieniedzy w Western Union na moje nazwisko i ja przesle Tobie potwierdzenie scan e-mailem i Ty tez bedziesz pewnien ze ja przyjade. I takie rozwiazanie nawet jest dobre dla Ciebie - nie musisz ze soba wiesc duzej gotowki"
Masakra... uwazajcie, takie osoby zawsze nie chca podac numeru na komorke... podchodza psychologicznie czlowieka naprawde latwo sie nabrac.
Po przeslaniu potwierdzenia przekazu pieniedzy, maja wszytkie dane osoby ktora bedzie odbierac pieniadze, lacznie z numerem i seria dowodu tozsamosci, podrabiaja dokument i zanim ta osoba dotrze na miejsce oni wybieraja pieniadze na podrobiony dokument!!!!!
Jola1111
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 1986
Auto: VW Golf

03 Wrz 2013, 11:58

UWAGA!!! OSOBA SPRZEDAJĄCA TOYOTE COROLLE za 9300, również jest oszustem! Uważajcie!! Osoba ta podaje się za mężczyzne na emeryturze mieszkającego w białorusi.
poszko
Obserwowany

Auto: TOYOTA

05 Wrz 2013, 19:22

25-30 tys. zł za 12letniego Passat ? No już bez przesady .2.0 8V 130 KM z 2002 roku stoją po 13-17 tys.zł ,a tu diesel 110 KM.Używane diesle są tańsze niż używane benzyniaki.
mihau
Początkujący

Miejscowość: Stobno k./Szczecina
Auto: BMW X6
Silnik: 3.0 d
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008