Witam
Przede wszystkim chciałam się przywitać, bo jestem nowa na forum.
Jestem tutaj, ponieważ stoję przed wyborem samochodu... I im więcej czytam forum... tym mniej wiem
Samochód będzie wykorzystywany w dużej mierze na asfalt, ale też w teren. Chodzi głównie o drogi leśne (gdzie niestety uszkodziłam dużo ze swojego aktualnego niziutkiego auta) i suche łąki itp. Również dojazd do domu mam polną drogą, gdzie jak popada mój golfik nie dawał rady.
Na pewno ma to być diesel z silnikiem tak powiedzmy maksymalnie 2.7. Ma mieć klimatyzację. Auto ogólnie nie ma być bardzo wielkie, ale też nie maleńkie (Jimny odpada). Dobrze, żeby miał jakiś bagażnik, a najlepiej na tyle duży, żeby zmieścił się pies słusznych rozmiarów w pozycji siedzącej
![Razz :P]()
Nie wiem czy musi to być na 100% terenówka, czy SUV wystarczy. Napiszę co ustaliłam i liczę na Wasze podpowiedzi i porady w tej kwestii. Początkowo padło na Freelandera, ale chwilę poczytałam, zobaczyłam na żywo i zrezygnowałam
![Wink ;)]()
Budżet to jakieś 20-25tys. Auto z rocznika myślę, że tak 1999 i nowsze.
Teraz zastanawiam się nad:
- Suzuki Grand Vitara I. Podobno bardzo rdzewieją, prawda? Czytając opinie w internecie, nie udało mi się tego potwierdzić. Jaki silnik lepszy ten poniżej 100KM czy ten nowszy?
- Nissan Terrano II 2.7TDi 125KM (3 drzwiowy)
- Opel Frontera 2.2 DTI 116KM (3 drzwiowy)
A może macie jeszcze jakaś inna ciekawą propozycję? A i jeszcze jedno, autko musi być w miarę niezawodne, bo sama sobie za dużo nie zdziałam jak mi stanie na środku drogi
![Smile :)]()